Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολλώ μάλλον...

Την περασμένη βδομάδα η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας καταψήφισε πρόταση της εκπροσώπου της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών" για έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους αγρότες. Μάλιστα, στη συνεδρίαση εκείνη κάποιοι "θερμόαιμοι" έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εθνική οικονομία πλήττεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, γι' αυτό και πρότειναν να βγει ψήφισμα, που θα καλεί τους αγρότες να επιστρέψουν στους αγρούς τους.

Χτες, ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του εκφράζει - και ορθώς - την αλληλεγγύη του προς τους γιατρούς του ΙΚΑ, που έχουν προκηρύξει τριήμερη απεργία, "υιοθετώντας το σύνολο των χρόνιων, δίκαιων και παράλογα αγνοημένων απ' την πολιτεία διεκδικήσεών τους". "Ο ΙΣΑ, συνεχίζει η ανακοίνωση, θεωρεί τουλάχιστον περίεργη και καταδικαστέα τη συνολική οικονομική μεταχείριση των γιατρών του ΙΚΑ, τη στιγμή που επωμίζονται το βάρος της μεγαλύτερης μερίδας ασφαλισμένων της χώρας, πολλώ μάλλον, όταν φημολογείται η ένταξη στο ΙΚΑ και των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, χωρίς να είναι ορατή ουδεμία μέριμνα δημιουργίας της απαραίτητης, για την υποδοχή τους, υποδομής".

Ο ΙΣΑ, λοιπόν, "πολλώ μάλλον" θα έπρεπε να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους αγρότες, καθώς ένα απ' τα αιτήματά τους είναι η απόσυρση του περίφημου νομοσχεδίου για τη μετατροπή του ΟΓΑ σε ταμείο κύριας ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει και την ένταξη των αγροτών στην υγειονομική περίθαλψη του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ