Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους οι οικοδόμοι αύριο

Απεργούν πανελλαδικά και απαιτούν λύσεις σε οξύτατα προβλήματά τους. Μπορούμε να κάμψουμε την κυβερνητική αδιαλλαξία, τονίζει η Ομοσπονδία

Απεργούν αύριο Πέμπτη, οι οικοδόμοι όλης της χώρας, αντιδρώντας στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό λιτότητας της κυβέρνησης και απαιτώντας λύσεις σε σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Σαν βασικά αιτήματα προβάλλονται: η αντιμετώπιση της οξυμένης ανεργίας και η επίλυση σημαντικών ασφαλιστικών προβλημάτων. Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενώ η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, θα γίνει στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος."Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη με τους αγώνες μας, να αντιστρέψουμε τη σημερινή σε βάρος μας κατάσταση", τονίζει - σε ανακοίνωσή της - η Ομοσπονδία,καλώντας σε καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οπως επισημαίνει, "οι μαύρες λίστες της ανεργίας παραμένουν γεμάτες, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η λαίλαπα της ανεργίας ισοπεδώνει ολόκληρες περιοχές της χώρας".

Καταγγέλλοντας η ομοσπονδία την αρνητική στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας στα αιτήματα των οικοδόμων, τονίζει ότι ο κλάδος με αγώνες έχει ανατρέψει κατά καιρούς τα σχέδια των κυβερνήσεων. "Το 1985 - τονίζει - με 33 απεργίες τούς υποχρεώσαμε σε αναδίπλωση και πετύχαμε τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 58. Το 1987, επιβάλλαμε νομοθετικά το χειμερινό επίδομα. Πρόσφατα επιβάλλαμε το διπλασιασμό των επικουρικών συντάξεων και τη συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου μας στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. Να μην αφαιρείται το βοήθημα απ' αυτούς που έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας. Να μειωθούν σταδιακά οι προϋποθέσεις για τακτική επιδότηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ