Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "πόδι" σήμερα ο Πειραιάς

Πανναυτεργατικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή και άλλων εργαζομένων και πορεία στο ΥΕΝ. Πυρετωδώς προετοιμάζεται η 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ για 16 - 17 Δεκέμβρη

Με πανναυτεργατικό συλλαλητήριο σήμερα στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αρχίζει ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Ο αγώνας θα κλιμακωθεί με την 48ωρη απεργία σε παγκόσμια κλίμακα που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τις 16 και 17 του μήνα. Στο πλευρό των ναυτεργατών στο σημερινό συλλαλητήριο θα βρεθούν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά, μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου.

Οι ναυτεργάτες ζητούν να μην εφαρμοστεί η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία, να αναδιοργανωθεί το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,να μην περάσει η άρση του προστατευτισμού (καμποτάζ) των εσωτερικών πλόων της χώρας και να καταργηθούν οι εγκριτικές πράξεις νηολόγησης (πρόκειται για ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ανασφάλιστα πλοία). Απαιτούν να μείνει "κενό γράμμα" το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο φορολόγησής τους, καθώς επίσης να καθοριστούν οι συντάξεις στο 80% του μισθού των εν ενεργεία ναυτικών.

Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού ΝαυτικούΣάββας Τσιμπόγλου, αναφερόμενος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών δήλωσε στο "Ρ": "Αν η κυβέρνηση δε δώσει λύση στα προβλήματα του ναυτεργατικού κόσμου και συνεχίσει την πολιτική του αφελληνισμού, τότε οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές και χιλιάδες ναυτεργάτες θα προστεθούν στις φάλαγγες των ανέργων. Το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και ολόκληρη η πόλη θα μετατραπεί σε ένα νέο Λαύριο.Αν δεν παρθούν τώρα μέτρα για την προστασία της ναυτιλίας μας τον ερχόμενο Μάρτη - για παράδειγμα - που επανδρώνονται τα τουριστικά πλοία, αντί να απορροφούνται οι Ελληνες ναυτεργάτες, θα αποβάλλονται κατά χιλιάδες με τη μείωση των οργανικών συνθέσεων. Αυτό βέβαια θα είναι μόνο η αρχή, γιατί τα τουριστικά πλοία θα ακολουθήσουν και άλλα είδη πλοίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ