ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2024
Σελ. /32
Με την αειθαλή προσδοκία...

Αγγελος Βλάσσης, γλύπτης

Η ενδυνάμωση του ΚΚΕ, εκλογική και όχι μόνο, βρίσκω να συμπορεύεται αναπόφευκτα με την αειθαλή προσδοκία, να ωριμάσει η θέληση του κόσμου της δουλειάς για την εξουσία, πολιτική και οικονομική.

Η μόνη ψήφος αντίστασης, ελπίδας και αισιοδοξίας είναι στο ΚΚΕ

Αριστείδης Πατσόγλου, γλύπτης

Μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη του '24, με τα χρόνια συσσωρευμένα για τον λαό προβλήματα, την ακρίβεια που καλπάζει, τους χαμηλούς μισθούς, τη διάλυση του συστήματος Υγείας, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προσπαθούν να περάσουν στην Παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, τα ατιμώρητα εγκλήματα σε βάρος του λαού και τα πολεμικά μέτωπα στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή που στηρίζει και πυροδοτεί η ΕΕ, η μόνη ψήφος αντίστασης, ελπίδας και αισιοδοξίας είναι στο ΚΚΕ, που έχει σταθερή στάση απέναντι στην ΕΕ και αποκαλύπτει τον ρόλο της στις εξελίξεις, που έχει αταλάντευτη θέση υπεράσπισης του πολιτισμού της αλήθειας. Τη μόνη τελικά αντισυστημική ψήφο που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για θετικές εξελίξεις για τον λαό μας και τους λαούς της Ευρώπης.

Τώρα και στο εξής μόνο ΚΚΕ!

Γιώργος Μαγιάκης, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, φιλόλογος

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη ο λαός θωρακίζεται. Ολες οι ψήφοι στο ΚΚΕ που παλεύει καθημερινά και που θα συνεχίσει να αναδεικνύει την αλήθεια μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα και στους «συμμάχους» της. Γιατί οι πλευρές που φωτίζει το ΚΚΕ εκπέμπουν γνώση και αισιοδοξία σε όλο τον προοδευτικό - ριζοσπαστικό ευρωπαϊκό κόσμο, κόντρα στη διαφαινόμενη προσχώρηση στον συντηρητισμό. Γιατί οι προσωπικές μας μάχες γίνονται υποθέσεις ενός υπεύθυνου κόμματος. Γιατί εκεί που όλοι λένε ότι ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, το ΚΚΕ σού δείχνει ότι υπάρχουν αξίες και ιδανικά.

Ολες οι ψήφοι στο ΚΚΕ γιατί οι τύχες των λαών δεν είναι «ψιλή» κουβέντα στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί οι άνθρωποι της εργασίας να μεγαλουργούν και οι κόποι τους να καταστρέφονται με κρίσεις και πολέμους. Δεν είμαστε περαστικοί από τη ζωή.

Από αυτούς που σε «πλευρίζουν» σε χωρίζουνε πολλά.

Για να μην έχει κανένας να σου πει ότι «τα 'θελες και τα 'παθες», ψήφισε ΚΚΕ. Το ερώτημα δεν είναι «γιατί ΚΚΕ». Το ερώτημα είναι «γιατί από τώρα και στο εξής μόνο ΚΚΕ».

Από την πόλη του Μπελογιάννη να ψηλώσουμε το μπόι του λαού με ισχυρό ΚΚΕ!

Γιώργος Καραπάνος, συνταξιούχος, Αμαλιάδα

Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να απευθυνθώ σε όλους εσάς που επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες έχουμε βρεθεί στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, στα μεγάλα αγροτικά μπλόκα, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες, στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τις αποζημιώσεις από τις φωτιές του 2007 και του 2021 και τους σεισμούς του 2008, στα μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στα μνημόνια. Αυτοί οι αγώνες βάλανε φραγμό ή καθυστέρησαν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Σε όλη αυτήν την πορεία είχαμε δίπλα μας το ΚΚΕ και πολλούς άξιους αγωνιστές που παίρναμε δύναμη ο ένας από τον άλλον.

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια έδωσε όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού.

Πρωτοστάτησε στην Ευρωβουλή ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα όλων των ευρωπαϊκών λαών.

Σας καλώ λοιπόν στις εκλογές στις 9 Ιούνη να ξεπεράσετε φόβους, αναστολές, δεσμεύσεις και να δώσετε ένα ισχυρό ποσοστό στο ΚΚΕ για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα.

Αυτοί που ψήφισαν μνημόνια και μείωσαν το εισόδημά μας και τη ζωή μας στο 50%, δηλαδή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Ελληνική Λύση κ.λπ.,

Αυτοί που συνεχίζουν να επιτρέπουν στις μεγάλες εταιρείες τροφίμων, Ενέργειας και άλλες να καθορίζουν ελεύθερα τις τιμές και τα κέρδη τους,

Ερχονται σήμερα φορώντας τη φιλολαϊκή μάσκα να σου υποσχεθούν σταθερότητα - καλύτερη ζωή.

Ενας δρόμος μόνο υπάρχει για τον λαό: Να τους γυρίσει την πλάτη, να τους τιμωρήσει, να μην τους επιτρέψει να βγαίνουν χρησιμοποιώντας την ψήφο του και να συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Καλούμε τον λαό από εδώ, απ' την Αμαλιάδα, την πόλη του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, να πάμε το ΚΚΕ ψηλότερα, να ψηλώσουμε το μπόι του λαού μας!

Τώρα είναι η ώρα να ενισχυθεί το ΚΚΕ!

Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι βάσεις για ένα άλμα του λαού μας προς τα μπρος!

Τώρα είναι η ώρα να γίνει η αγανάκτηση δύναμη και ψήφος στο ΚΚΕ!

Ολοι εμείς που πιστέψαμε σε άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και διαψευστήκαμε, σήμερα έχουμε το ΚΚΕ!

Αναστασία Τογιοπούλου, αντιδήμαρχος Πατρέων

Οι εκλογές αποτελούν και έγκριση - νομιμοποίηση της εφαρμοζόμενης κάθε φορά πολιτικής. Γι' αυτό στις 9 Ιούνη δεν πάμε βόλτα. Ψηφίζουμε! Θέτουμε και μπροστά στις κάλπες ερωτήματα: Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ζωή μας; Γιατί δεν είμαστε; Τι μας έταξαν και τι έγινε; Ποιος τα έλεγε για ό,τι θα επακολουθούσε κάθε φορά;

Το ΚΚΕ!

Γι' αυτό όλοι εμείς που πιστέψαμε σε άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, όλοι εμείς που διαψευστήκαμε από όσα περιμέναμε και αισθανόμαστε προδομένοι, έχουμε σήμερα επιλογή. Τώρα μπορούμε να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο του ΚΚΕ, που έλεγε και συνεχίζει να αναδεικνύει την αλήθεια! Το ΚΚΕ που μίλησε για τη λυκοφιλία της ΕΕ, για την ΕΕ των λίγων απέναντι στους πολλούς.

Και γι' αυτό έχει σημασία και ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν μετά την 9η Ιούνη στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα είναι αυτοί των άλλων κομμάτων, του life style, που περιφέρονται χωρίς καμιά συζήτηση για τα λαϊκά συμφέροντα ή αυτοί του ΚΚΕ που αγωνίζονται γι' αυτά, αποκαλύπτουν την αλήθεια, είναι μπροστά στους αγώνες για τα δικαιώματά μας;

Η επιλογή μας χρειάζεται να είναι μονόδρομος στο ΚΚΕ, στα λαϊκά συμφέροντα! Να αυξηθεί ο αριθμός των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, να δυναμώσει η φωνή της αλήθειας. Η Ελλάδα να στείλει ένα κόκκινο μήνυμα στην ΕΕ. Εδώ να βοηθήσουμε όλοι! Οσο λιγότεροι ευρωβουλευτές των αστικών κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και λοιπών δεξιών ή υποτιθέμενων αριστερών κομμάτων, τόσο καλύτερα για τους λαούς της Ευρώπης!

Εμπρός με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Και τα ΑμεΑ αποφασιστικά να στηρίξουν το ΚΚΕ!

Νεκτάριος Μαρίνος, συνταξιούχος ΑμεΑ, Ζάκυνθος

Τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι οικογένειές τους, τώρα αποφασιστικά να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Είμαι ΑμεΑ με βαριά αναπηρία. Χρόνια τρέχαμε σε επιτροπές για να μπορέσουμε να λάβουμε μια σύνταξη. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες.

Σήμερα, κόβουν τα ποσοστά αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, εφαρμόζοντας πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις στις χώρες - μέλη της, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που την υποστηρίζουν, φτωχοποιώντας τα ΑμεΑ.

Η αντιμετώπισή μας στην αγορά φαρμάκων που χρειαζόμαστε, στις ιατρικές μας εξετάσεις, στην κάλυψη από γιατρούς είναι αντίστοιχη. Καλούμαστε να πληρώσουμε πολλά, όταν αντίστοιχα αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια, τους λογαριασμούς ρεύματος που με την «πράσινη ανάπτυξη» και το Χρηματιστήριο Ενέργειας δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε, έχοντας και μεγάλες ανάγκες. Αυτό συμβαίνει και στα σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, ένα αναπηρικό καροτσάκι που χρειάζεται και τακτικά αντικατάσταση, μπορεί να κοστίζει από 5.500 έως 7.000 ευρώ και τα χρήματα είτε δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ή αν καλύπτονται, τα ποσά είναι ελάχιστα! Σε αυτήν τη θέση είναι τα ΑμεΑ που προέρχονται από εργατικά - λαϊκά στρώματα, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι οικογένειές τους. Ολοι μας έχουμε και γι' αυτούς τους λόγους θέση με το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μας στηρίζει αποφασιστικά και στην Ευρωβουλή και στους δρόμους του αγώνα, που έχει προτάσεις που δεν θέλει η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν να τις υλοποιήσει, γιατί στοιχίζουν για το κεφάλαιο. Απάντηση μπορούν να πάρουν με ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και με την καθημερινή μας δράση.

Με το ΚΚΕ όποιος αισθάνεται προοδευτικός, δημοκράτης, στήριξε το ΠΑΣΟΚ και νιώθει ότι έχει προδοθεί!

Ανδρέας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων στην ELPACK, Πάτρα

Οι ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη έφτασαν! Μπροστά και στις κάλπες είναι μια ευκαιρία να δούμε ποιοι όλα αυτά τα χρόνια στέκονται στο πλευρό μας, αγωνίζονται, βγαίνουν μπροστά για όσα δικαιούμαστε. Αυτοί είναι οι κομμουνιστές, είναι το ΚΚΕ.

Και εδώ στην Πάτρα, έχουμε πολλά παραδείγματα από τη δράση τους μέσα από το Εργατικό Κέντρο, τα συνδικάτα, τη δημοτική αρχή, τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για να σταθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός στα πόδια τους!

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και για όλους όσοι είχαμε βρεθεί παλαιότερα σε άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, πιστέψαμε ότι κάτι μπορεί να άλλαζε.

Γι' αυτό και μπροστά στις ευρωεκλογές, κάθε ψήφος που πέφτει στο ΚΚΕ από κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο, γίνεται βόλι και δύναμη στα χέρια του! Γι' αυτό έχει σημασία να βγει ακόμη πιο δυνατό και από τις κάλπες, για να γίνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός πρωταγωνιστές των εξελίξεων και σε αυτόν τον δρόμο χωρούν όλοι όσοι είχαμε ψηφίσει άλλα κόμματα, ιδιαίτερα ένας κόσμος που αισθάνεται προοδευτικός, δημοκράτης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα νιώθει ότι έχει προδοθεί. Με το ΚΚΕ λοιπόν, κόντρα και στην απογοήτευση που μπορεί να νιώθει!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ