ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
Σελ. /28
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ακουμπάμε στο ΚΚΕ και διαλέγουμε την αξιοπρέπεια

Eurokinissi

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλοι και φίλες,

Ηταν 25 Γενάρη του 2020 όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθε ως συνέχεια όλων των προηγούμενων, πήραν την πρώτη απάντηση από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Τους εργαζόμενους, που ανάμεσα στον συμβιβασμό και την αξιοπρέπεια, ακούμπησαν στο ΚΚΕ και διάλεξαν την αξιοπρέπεια, πραγματοποιώντας το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο, που γνώρισε τη συγκλονιστική δύναμη της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης.

Αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια είναι τα πιο όμορφα που έχουμε ζήσει, μας έχουν διδάξει πώς να πορεύεσαι και να αγωνίζεσαι για μία ζωή «στο μπόι των ανθρώπινων ονείρων».

Είμαστε περήφανοι που ανταμώσαμε με τα αδέλφια από την COSCO, τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα Καβάλας, τους υγειονομικούς, με εκατοντάδες άλλους εργασιακούς χώρους και ενώσαμε δεκάδες φορές τις δυνάμεις μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στην εργατική τάξη, που έσφιξε ο ένας το χέρι του άλλου και ανταλλάξαμε λίγες αλλά παστρικές κουβέντες, που τα παιδιά μας είναι μπροστά σε αυτόν τον αγώνα και μαθαίνουν να εμπιστεύεται το ένα το άλλο και να διεκδικούν τη ζωή που τους ανήκει.

Το σύνθημα που βγήκε στους δρόμους της Αθήνας, «Αδέλφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας, σώμα από το σώμα σας, ψυχή από την ψυχή σας», οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το εισπράξαμε και το ανταποδώσαμε από όλη και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ζούμε στην πράξη τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος να φέρνει τα πάνω κάτω όταν το αποφασίζει.

Σύντροφοι,

Στις 10 Μάη δημοσίευσαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την απόλυσή μας και εμείς, έχοντας εσάς στήριγμα, από εδώ, στο Σύνταγμα, δεν το βάλαμε κάτω.

Σήμερα, στεκόμαστε μπροστά σας έχοντας κάνει κουρελόχαρτο την κυβερνητική απόφαση!

Συνεχίζουμε να είμαστε εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και με περηφάνια σάς καλούμε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η αλληλεγγύη, να ανταμώσουμε στον νέο σταθμό του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 π.μ., στην Ευελπίδων.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη.

Και με ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία, σας μεταφέρω ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και η περιοχή γύρω από αυτή, στις 9 Ιούνη θα βάλουν «τη σεμνή υπογραφή του λαού μας» πάνω σε αυτήν τη δέσμευση ενισχύοντας θεαματικά το ΚΚΕ.

Ζήτω το ΚΚΕ!

Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη!

ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ!

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ
Πιο δυνατό το ΚΚΕ για να παλέψει για το δίκαιο των πολλών

Χαιρετίζω τη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση με τον αγωνιστικό παλμό που δεν ημερεύει χρόνια τώρα... Κι ούτε θα ημερέψει ποτέ!

Ξεκινάμε λοιπόν για το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών.

Γιατί και εκεί, στην παρακμασμένη και διεφθαρμένη Ευρώπη των λίγων, θα πρέπει να βρεθεί πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Για να παλέψει για το δίκαιο των πολλών.

Γιατί οι αξίες και τα ιδανικά της ΕΕ αποδείχτηκαν εφιάλτες για τους λαούς.

Αυτές είναι οι αξίες και τα ιδανικά που ποδοπάτησαν, διέλυσαν και λεηλάτησαν την πόρτα μου και το σπίτι μου. Είναι τα «κοράκια» των funds και οι νόμοι που ψήφισαν αυτοί που υπηρετούν αυτές τις αξίες, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ 1, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ 2 - Νέα Αριστερά που με πέταξαν έξω από την πατρογονική μου εστία... Οχι μόνο για να τσακίσουν εμένα αλλά για να γίνω και παράδειγμα τρόμου για τους συμπολίτες μου που τυχόν θα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι...

Ομως, δεν ήμουν μόνη. Ημασταν όλοι εκεί! Οταν επεχείρησαν να πριονίσουν τη ζωή μου μαζί με την πόρτα του σπιτιού μου! Ημασταν εκεί όταν με οδήγησαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ. Είμαστε μαζί, οδηγώντας τα ρυάκια της οδύνης στα μικρά ποταμάκια διαμαρτυρίας που κατέκλυσαν τη χώρα, για να φτάσουν στο μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι, της οργής ενός ολόκληρου λαού! Στάθηκα όρθια, πολέμησα το άδικο, δεν φοβήθηκα το πριόνι, τις χειροπέδες της κρατικής βίας, που αλωνίζει μέσα σε μια υποτίθεται δημοκρατία. Ενα κόμμα κράτησε ψηλά τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου. Εσείς. Το κόμμα που μπορεί και θέλει. Ημασταν εκεί. Σταθήκαμε ψηλά! Στις 9 Ιούνη ακόμα ψηλότερα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΩΠΟΥΔΗΣ
Τα μάτια είναι στραμμένα εδώ για να δουν την κόκκινη φλόγα να φουντώσει

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

Σας μεταφέρω τον θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών που έκαναν το βήμα και ψήφισαν ήδη ΚΚΕ με την επιστολική ψήφο και άλλων τόσων που ήρθαμε στην πατρίδα μας αυτές τις μέρες και δίνουμε μαζί τη μάχη για να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Τούτες τις ώρες τα βλέμματα εκατομμυρίων εργαζομένων της Ευρώπης είναι στραμμένα εδώ, στην ανυπότακτη Ελλάδα των ανθρώπων του μόχθου. Των συναδέλφων μου στη Γερμανία που έδωσαν και δίνουν απλόχερα τη γνώση τους και την εργασία τους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού!

Των απεργών στα διυλιστήρια της Γαλλίας, στους σιδηρόδρομους της Φρανκφούρτης, στα αεροδρόμια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, των υγειονομικών και λιμενεργατών της Βρετανίας, που κατέκλυσαν τους δρόμους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης για τη ζωή και τα δικαιώματά τους!

Της λαοθάλασσας που κατέκλυσε το Μάλμε, τα πανεπιστήμια στις πρωτεύουσες πολλών χωρών και φωνάζουν δυνατά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Των αγροτών που έφτασαν στην πύλη του Βραδεμβούργου, στον Πύργο του Αϊφελ, έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες!

Αυτά τα μάτια είναι στραμμένα εδώ για να δουν την κόκκινη φλόγα να απλώνει και να φουντώσει!

Από το Αμστερνταμ ως τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο, από το Βερολίνο ως το Παρίσι και τη Μαδρίτη!

Σε εμάς, που δεν έχουμε ξεχάσει πού ακριβώς θέλουμε να πάμε!

Καλή αντάμωση την Κυριακή στις κάλπες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα!

Σηκώνουμε ψηλότερα την κόκκινη σημαία του αγώνα, της ελπίδας, της φλόγας και της λευτεριάς.

ΑΧΜΑΝΤ ΣΙΧΑ
Η καρδιά όλου του κόσμου χτυπάει στην Παλαιστίνη - Την Κυριακή μπορεί να χτυπήσει πιο δυνατά

Η καρδιά όλων μας χτυπάει στη Ράφα, στη Γάζα, σε όλη την Παλαιστίνη! Στα αδέρφια μας, που δολοφονούνται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, στις μανάδες που μοιρολογάνε πάνω από τα πτώματα των παιδιών τους, στα αθώα παιδιά που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν!

Κάθε βόμβα που πέφτει, σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης, ποτίζει με αίμα το χώμα που μεγαλώσαμε, μαυρίζει τα πάντα με τη φρίκη του θανάτου!

Σε όλους αυτούς που προσπαθούν να γράψουν με «μαύρο χρώμα» το μέλλον, απαντάμε: «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή μηδ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι, έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει!».

Σφίγγουμε τα δόντια από οργή για τους νεκρούς μας, από πείσμα για την αδικία. Η αλληλεγγύη όλου του κόσμου μάς δίνει δύναμη!

Οι αναμνήσεις μας από την πατρίδα κρατάνε ζωντανή την Παλαιστίνη μέσα μας και τη φλόγα του αγώνα αναμμένη για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Η καρδιά όλου του κόσμου χτυπάει στην Παλαιστίνη! Και συνεχίζει να χτυπά στην Ελλάδα γιατί χτυπά δυνατά η καρδιά όλων μας, η καρδιά του ΚΚΕ που χωρίς «ναι μεν, αλλά» στάθηκε και στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.

Ακόμα κι αυτήν την Κυριακή, αυτή η καρδιά, αυτός ο παλμός μπορεί να χτυπήσει πιο δυνατά! Για να ακουστεί και πιο δυνατά το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Περπατάτε, η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων!

«Περπατάτε, η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων! Είναι στο χέρι μας να ανέβει ο ήλιος σαν μεγάλος χαρταετός με τρία κόκκινα κεφαλαία γράμματα, όλο πιο κόκκινα και πιο μεγάλα: ΚΚΕ!».

Το πρόταγμα, το μήνυμα, η ανάγκη των καιρών όπως την αποτύπωσε το βίντεο που προβλήθηκε πριν την έναρξη της μεγάλης συγκέντρωσης. Η απάντηση στα βάσανα του λαού, στη βασανισμένη πολιτεία, τη δίχως φώτα, στα πήλινα πιάτα που είναι λυπημένα σαν φεγγάρια που δεν έχουν τι να φωτίσουν...

Ναι, υπάρχει διέξοδος! Δεν είναι μοιραία η ακρίβεια, η φτώχεια, τα άδεια ντουλάπια και οι απλήρωτοι λογαριασμοί, ο πόλεμος... Κι άλλοι δρόμοι χαρτογραφούνται στις γειτονιές της Αττικής, στις γειτονιές της Ελλάδας, που δεν αφήνουν «στη μέση τ' όνειρο και το τραγούδι» τους...

«Οι καρδιές καρφιτσώνουν σημαιούλες όλο και πιο σιμά στη ζωή, στον χάρτη του κόσμου». Οι καρδιές όσων αγωνίστηκαν στην καραντίνα, τα στιγμιότυπα διαδέχονται το ένα το άλλο, να και η ΛΑΡΚΟ, η COSCO, τα Τέμπη, οι μεγάλες εργατικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις... Γιατί «οι καρδιές ελπίζουν μονάχα σαν έχουμε κάνει όλοι το καθήκον μας»...

Καθήκον. Θεσσαλία - πλημμυροπαθείς. Καθήκον. Γάζα - Ράφα - Παλαιστίνη. «Οι καρδιές μοιράζονται σαν το ψωμί στους πεινασμένους. Οι καρδιές φωλιάζουν στα σπίτια που τα περιφρούρησαν άγνωστοι σύντροφοι δίχως να κοιμηθούν... Κι όλες οι καρδιές, όλου του κόσμου, συντονισμένα, δυνατά, χτυπούν στη Ράφα». Οι καρδιές που έκαναν και κάνουν το καθήκον τους απέναντι στη ζωή.

Ναι, «οι γειτονιές με τη μεγάλη κατακόκκινη καρδιά δεν θα αφήσουν στη μέση την ελπίδα του κόσμου». Οι γειτονιές που χτες το βράδυ μετακόμισαν για λίγο στο Σύνταγμα. Υπόσχεση και δέσμευση. Πράξη την Κυριακή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ