Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ακουμπάμε στο ΚΚΕ και διαλέγουμε την αξιοπρέπεια

Eurokinissi

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλοι και φίλες,

Ηταν 25 Γενάρη του 2020 όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθε ως συνέχεια όλων των προηγούμενων, πήραν την πρώτη απάντηση από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Τους εργαζόμενους, που ανάμεσα στον συμβιβασμό και την αξιοπρέπεια, ακούμπησαν στο ΚΚΕ και διάλεξαν την αξιοπρέπεια, πραγματοποιώντας το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο, που γνώρισε τη συγκλονιστική δύναμη της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης.

Αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια είναι τα πιο όμορφα που έχουμε ζήσει, μας έχουν διδάξει πώς να πορεύεσαι και να αγωνίζεσαι για μία ζωή «στο μπόι των ανθρώπινων ονείρων».

Είμαστε περήφανοι που ανταμώσαμε με τα αδέλφια από την COSCO, τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα Καβάλας, τους υγειονομικούς, με εκατοντάδες άλλους εργασιακούς χώρους και ενώσαμε δεκάδες φορές τις δυνάμεις μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στην εργατική τάξη, που έσφιξε ο ένας το χέρι του άλλου και ανταλλάξαμε λίγες αλλά παστρικές κουβέντες, που τα παιδιά μας είναι μπροστά σε αυτόν τον αγώνα και μαθαίνουν να εμπιστεύεται το ένα το άλλο και να διεκδικούν τη ζωή που τους ανήκει.

Το σύνθημα που βγήκε στους δρόμους της Αθήνας, «Αδέλφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας, σώμα από το σώμα σας, ψυχή από την ψυχή σας», οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το εισπράξαμε και το ανταποδώσαμε από όλη και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ζούμε στην πράξη τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος να φέρνει τα πάνω κάτω όταν το αποφασίζει.

Σύντροφοι,

Στις 10 Μάη δημοσίευσαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την απόλυσή μας και εμείς, έχοντας εσάς στήριγμα, από εδώ, στο Σύνταγμα, δεν το βάλαμε κάτω.

Σήμερα, στεκόμαστε μπροστά σας έχοντας κάνει κουρελόχαρτο την κυβερνητική απόφαση!

Συνεχίζουμε να είμαστε εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και με περηφάνια σάς καλούμε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η αλληλεγγύη, να ανταμώσουμε στον νέο σταθμό του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 π.μ., στην Ευελπίδων.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη.

Και με ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία, σας μεταφέρω ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και η περιοχή γύρω από αυτή, στις 9 Ιούνη θα βάλουν «τη σεμνή υπογραφή του λαού μας» πάνω σε αυτήν τη δέσμευση ενισχύοντας θεαματικά το ΚΚΕ.

Ζήτω το ΚΚΕ!

Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη!

ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ