Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ψήφος στο ΚΚΕ για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των πολλών!

Στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ | Χαιρέτισε η υποψήφια ευρωβουλευτής Βάνα Πατρινού

Μήνυμα αισιοδοξίας, για να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και από τις κάλπες των ευρωεκλογών της Κυριακής, έστειλε η μαζική προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος το βράδυ της Δευτέρας.

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου έδωσε το «παρών» εργατικός - λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια ευρωβουλευτής Βάνα Πατρινού, ενώ παρευρέθηκε ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος.

Ωρα ευθύνης, γιατί «η σπίθα μπορεί να γίνει πυρκαγιά»!

Στην ομιλία του ο Κ. Παρασκευάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ψήφος στο ΚΚΕ, για να εκφραστεί η αγανάκτηση που νιώθουμε! Να γίνει το Κόμμα καταλύτης, για να βρει ο λαός τη δύναμή του, για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των πολλών.

Εμείς βλέπουμε τους ανθρώπους σαν εργάτες, σαν επαγγελματίες, σαν βιοπαλαιστές της δουλειάς και του μόχθου, σαν αγρότες, σαν νεολαία που έχει αβέβαιο μέλλον. Δεν κρίνουμε τον καθένα και την καθεμιά από το τι ψήφισε πριν. Πιστεύουμε στη δύναμη των εργαζομένων, του λαού!

Απευθύνουμε κάλεσμα κινητοποίησης, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο παντού τις επόμενες μέρες. Τώρα για όλους και για όλες, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, τους ψηφοφόρους, τους ανθρώπους που συμπορεύονται μαζί μας, είναι ώρα ευθύνης και μάχης μέχρι να κλείσει η κάλπη! Πιστεύουμε βαθιά ότι "η σπίθα μπορεί να γίνει πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα" και να πνίξει στην κυριολεξία τους εκμεταλλευτές. Να στείλει το μήνυμα "ως εδώ" με τις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματά μας.


Απλώνουμε το χέρι στον αγρότη που βρίσκεται μπροστά στην καταστροφή και βρεθήκαμε μαζί στα μπλόκα του αγώνα. Στους εργάτες και τις εργάτριες των ιχθυοτροφείων. Στους ανθρώπους που βλέπουν τα χάλια σε όλους τους τομείς, στα νοσοκομεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, παντού, και αγανακτούν.

Απλώνουμε το χέρι στους ανθρώπους που βλέπουν και καταλαβαίνουν ότι λίγα χιλιόμετρα από εδώ υπάρχει η βάση του Ακτίου, που μετατρέπεται για άλλη μια φορά σε "πεδίο βολής φτηνό" και επιθετικό στρατόπεδο των ΝΑΤΟικών, με τεράστιους κινδύνους για τον λαό ολόκληρης της περιοχής».

Αίσχος και ντροπή ο ανταγωνισμός για τα πλούτη τους

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι εκλογές δεν είναι κάτι που βρίσκεται πολύ μακριά από τα δικά μας προβλήματα, από τα προβλήματα του λαού, επειδή είναι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί αυτά μας αφορούν όλους.

Γι' αυτό, τώρα ισχυρό ΚΚΕ! Γιατί μόνο το ΚΚΕ αντιστέκεται εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Για να είμαστε πιο ισχυροί εκεί που αποφασίζονται στην κυριολεξία τα πάντα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί ο λαός μας πρέπει να είναι πιο δυνατός στους αγώνες, εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις.

Για να κόψουμε τη φόρα στην ΕΕ, να βάλουμε ισχυρά εμπόδια στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γιατί όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι για τις αποφάσεις που παίρνονται, για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.


Εμείς δεν θέλουμε απλά να κόψουμε - όπως λένε οι άλλοι - την "αλαζονεία του Μητσοτάκη", αφού ξέρουμε ότι την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα ακολουθούσε ακόμα κι αν ήταν μετριόφρων. Εμείς θέλουμε να κόψουμε τα πόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, απ' όποιον κι αν εφαρμοστεί! Για να μην μπορεί να συνεχιστεί με την ίδια φόρα και επιθετικότητα. Να κερδίσουν οι εργαζόμενοι χρόνο. Να αντεπιτεθεί το κίνημα με ισχυρό ΚΚΕ. Μέχρι να τους ανατρέψει.

Η θέση των εργαζομένων και του λαού είναι εδώ, με το ΚΚΕ! Ο λαός της δουλειάς και του μόχθου πρέπει την Κυριακή να δώσει την απάντηση που αξίζει στον Μητσοτάκη και στον Κασσελάκη, για τον αισχρό καβγά τους για το ποιος είναι περισσότερο πλούσιος. Για το ποιος κρύβει περισσότερα. Για τις καταθέσεις και τις μετοχές. Για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα. Για τα παλάτια τους.

Την ώρα που ο λαός στενάζει απ' την ακρίβεια και τη φτώχεια, αυτοί προκαλούν και εμπαίζουν. Αλλά αυτοί είναι! Κυνικοί και αδίστακτοι, όπως είναι και η τάξη που υπηρετούν. Αίσχος και ντροπή. Την ώρα που ο λαός στενάζει, ο Μητσοτάκης να απαντά με θράσος, σαν τον Μακιαβέλι, ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, και ο Κασσελάκης, σαν την Μαρία Αντουανέτα, όταν ο λαός δεν έχει ψωμί, να τάζει παντεσπάνι.

Ομολογούν αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα μέσα στην κοινωνία. Δύο κόσμοι αντίθετοι. Απ' τη μια ο κόσμος της εκμετάλλευσης, του πλούτου και της σαπίλας του καπιταλισμού. Και απ' την άλλη ο κόσμος της δουλειάς και της αξιοπρέπειας. Γυρίστε τους την πλάτη τώρα!

Η θέση των εργαζομένων και λαού είναι εδώ, με το ΚΚΕ!

Κλείνοντας ο Κ. Παρασκευάς τόνισε: «Το ΚΚΕ θα είναι στο πλάι του λαού και την επόμενη μέρα, όπως ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, οργανωτής και εμψυχωτής του δικού του αγώνα. Γι' αυτό λοιπόν τους καλούμε όλους να στηρίξουν το Κόμμα, για να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας και δύναμης του λαού.

Γιατί εμείς δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ, κανένα συμβόλαιο να ξοφλήσουμε. Είμαστε το κόμμα που πιστεύει και παλεύει να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με τη θέληση και τη δύναμη των λαών.

Με τη θέληση και τη δύναμη του λαού αυτό το σύστημα, που σήμερα φαίνεται παντοδύναμο, θα ανατραπεί, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για μια άλλη εξουσία, εργατική - λαϊκή, που ο λαός και η εργατική τάξη θα είναι αφέντης και νοικοκύρης στον τόπο του. Που η οικονομία θα υπηρετεί πρώτα απ' όλα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Εξουσία που θα βάλει σε προτεραιότητα την Υγεία, την Παιδεία, τη μόρφωση των ανθρώπων, τη δουλειά με δικαιώματα, κάθε ανθρώπινη ανάγκη. Πάνω εκεί θα οικοδομηθεί μια πραγματική λαϊκή δημοκρατία, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα οι άνθρωποι να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους, να έχουν το δικαίωμα να τους αντικαθιστούν, να έχουν το δικαίωμα να τους ελέγχουν.

Σήμερα οι υλικές, επιστημονικές και τεχνικές προϋποθέσεις, η ικανότητα του εργατικού δυναμικού, βρίσκονται στο απόγειό τους. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες, επειδή βρίσκονται κάτω από την εξουσία και την μπότα των μονοπωλίων».

Β. Πατρινού: «Δαγκωτό» ΚΚΕ, με το βλέμμα στις 10 Ιούνη

«Οσο κι αν το θέλουν τα άλλα κόμματα, κανείς δεν δικαιούται να έχει "χαλαρή σκέψη και στάση" απέναντι σε αυτήν τη μάχη. Ας σκεφτεί ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας: Η επόμενη μέρα των εκλογών και αυτά με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο λαός μας είναι μια χαλαρή πραγματικότητα; Απαντάμε ευθέως: Οχι! Γι' αυτό, χωρίς δεύτερη σκέψη, την Κυριακή 9 Ιούνη ψηφίζουμε μαζικά και αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ενωση της αδικίας και των πολέμων.

Ψηφίζουμε μαζικά και το ρίχνουμε "δαγκωτό" ΚΚΕ στην κάλπη, γιατί αυτή θα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο. Για όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για τις μάχες που θα δώσουμε μαζί. "Δαγκωτό" ΚΚΕ, γιατί το εργατικό - λαϊκό κίνημα στη χώρα έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, και με την κυβέρνηση και με την ΕΕ, για την επομένη των εκλογών», ανέφερε εισαγωγικά η Β. Πατρινού. Κάλεσε τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας να στηρίξει αποφασιστικά το Κόμμα, με βάση την εμπειρία και τη συμπόρευσή του με τους κομμουνιστές στην καθημερινή δράση, αλλά και με βάση τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον τομέα της Υγείας, για να καταλήξει:

«Για μας η Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό! Για όλα τα άλλα κόμματα είναι απλά ένα πεδίο κερδοφορίας για τους λίγους και εκλεκτούς. Δηλαδή "τα κέρδη τους, οι ζωές μας"! Και σε αυτό συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλος. Γι' αυτό ο κ. Γεωργιάδης μάς αποκάλεσε κάφρους και ανθρωπάκια, επειδή τολμάμε και κάνουμε απεργίες και κινητοποιήσεις. Γι' αυτό ο κ. Κασσελάκης στηρίζει το ΕΣΥ αλλά προτείνει μικρότερη χρηματοδότηση - νέα μαθηματικά αυτά. Γι' αυτό ο κ. Ανδρουλάκης δυσανασχετεί γιατί "οι τιμές των απογευματινών χειρουργείων είναι ακριβές".

Φτάνει πια! Τους δοκιμάσαμε όλους! Τώρα, λοιπόν, ας κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Ας ενώσουμε τη φωνή μας με το ΚΚΕ στον αγώνα για Υγεία λαϊκό αγαθό, δημόσιο και δωρεάν, εξασφαλισμένο για όλους! Με το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών που αρνούνται να γίνουν έμποροι του ανθρώπινου πόνου και να βλέπουν τον ασθενή στην τσέπη. Με το ΚΚΕ στον αγώνα για να κοπεί η φόρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αποδυναμωθούν τα κόμματα που ξεπλένουν την ΕΕ των μονοπωλίων και του πολέμου. Γιατί στις 10 Ιούνη μόνο το ΚΚΕ θα είναι εδώ, να παλεύει μαζί με τον λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ