Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός να δείξει τη δύναμή του!

Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησαν η Λουίζα Ράζου και ο Κώστας Γιαννάκος

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Φάρου, με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

«Μπορούμε τις επόμενες λίγες μέρες που μένουν μέχρι την κάλπη των ευρωεκλογών την Κυριακή, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε περισσότεροι άνθρωποι να φτάσουν στην κάλπη με σιγουριά, χωρίς ταλάντευση και να κάνουν αυτό που σκέφτονται: Να ψηφίσουν ΚΚΕ», είπε μεταξύ άλλων η Λ. Ράζου.

Και πρόσθεσε: «Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε με κριτήριο τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε για μία ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, έξω από τη φυλακή της ΕΕ, χωρίς εκμετάλλευση, με τον λαό να κάνει κουμάντο στον κόπο του.

Ψηφίζουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μετατρέπουν τον λαό μας σε θύτη και θύμα.

Ψηφίζουμε γιατί δεν θέλουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να "γράφει ιστορία" ως ΝΑΤΟικό λιμάνι που διευκολύνει το αιματοκύλισμα των λαών.

Ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων για να προασπίζουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών. Θέλουμε να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα "Υδρα" και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές.


Ψηφίζουμε γιατί δεν ανεχόμαστε τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Ψηφίζουμε γιατί δεν ανεχόμαστε τη σαπίλα που αναδίνει το σύστημα, που εμπορεύεται τα πάντα, που ο ατομισμός και ο αμοραλισμός είναι οργανικά στοιχεία του.

Ψήφος στο ΚΚΕ στις 9 Ιούνη γιατί χρειάζεται σήμερα να δείξει ο λαός τη δική του δύναμη και τον δικό του ρεαλισμό απέναντι στον ρεαλισμό της υποταγής.

Δυναμώνοντας και εκλογικά το ΚΚΕ, μπορούμε να κάνουμε ένα ρήγμα στον συσχετισμό δυνάμεων για να αντεπιτεθούμε για ό,τι σχεδιάζουν για μετά. Να γίνει ένα βήμα μπροστά στην αγωνιστική διεκδίκηση, για να φοβηθούν αυτοί που έχουν την εξουσία και καθημερινά επιδιώκουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους, ενάντια στις ζωές μας, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, δηλαδή τα μονοπώλια. Για τα συμφέροντα αυτών συγκροτήθηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Για το σύστημα αυτών δουλεύουν κυβερνήσεις όλων των πολιτικών αποχρώσεων, μονοκομματικές ή σε συνεργασία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα».

Απαιτείται ετοιμότητα γιατί οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί

Η Λουίζα Ράζου κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό να μη χάνουν χρόνο, σημειώνοντας: «Απαιτείται μεγάλη αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση γιατί οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στην περιοχή της Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής».


«Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα πρωτοστατούν, για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, για αναβάθμιση του ρόλου και φυσικά των κερδών της, σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον που για τους λαούς έχει μόνο θυσίες και γι' αυτούς κέρδη βουτηγμένα στο αίμα.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες και αβάσιμο εφησυχασμό. Η αστική τάξη της Τουρκίας επιμένει στις διεκδικήσεις της, ενώ έχουν προστεθεί και νέες προκλητικές ενέργειες, όπως οι αντιδράσεις για τη χωροθέτηση των θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, οι νέες NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών "γκρίζων ζωνών" και του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας". Επίσης επιμένει στις αναφορές της για "τουρκική μειονότητα" στη Θράκη και στη θέση των "δύο κρατών" στο Κυπριακό, που διαιωνίζει την 50χρονη τουρκική κατοχή.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε και πάλι από "σύμμαχα" ΝΑΤΟικά κράτη, όπως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία, προκλήσεις, αναδεικνύοντας τον επικίνδυνο χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, που αποτελεί παράγοντα επιθετικότητας και αποσταθεροποίησης σε βάρος των λαών.

Ολες αυτές οι εξελίξεις δικαιολογημένα εντείνουν τις λαϊκές ανησυχίες για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, γιατί, ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, ο πραγματικός στόχος είναι η ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, για να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, σε συνθήκες κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στα Βαλκάνια.

Το ΚΚΕ παλεύει για να μη γίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ευρωατλαντικά σχέδια, να δυναμώσει η κοινή πάλη του ελληνικού και του τουρκικού λαού, των λαών της περιοχής».

Στην πολιτική αυτή δεν είναι μόνη της η κυβέρνηση

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σ' αυτήν την πολιτική δεν είναι μόνη της. «Εχει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, που θεωρεί άλλωστε το ΝΑΤΟ "ιερή αμυντική συμμαχία", έως το ΠΑΣΟΚ που θέλει περισσότερη κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, μεγαλύτερη δηλαδή στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, έως τον Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης που θέλει να πουλάμε ελληνικής κατασκευής όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία...

Ολοι μαζί υποδέχτηκαν και χειροκρότησαν τον Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή. Ολοι μαζί ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο το δικαίωμα στην "αυτοάμυνα" του Ισραήλ.

Οσο έχει αυτούς απέναντί του ο Μητσοτάκης, δεν ιδρώνει το αυτί του.

Η κυβέρνηση, και ο Μητσοτάκης, ταράζεται κάθε φορά που έκαναν τον γύρο του κόσμου οι σκηνές με τους κομμουνιστές εδώ στον Εβρο να μπαίνουν μπροστά και να σταματούν το ΝΑΤΟικό τρένο».

Με δυνατό ΚΚΕ να ζοριστούν τα επιτελεία των Βρυξελλών

Ο Κώστας Γιαννάκος ανέδειξε μεταξύ άλλων ότι «με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ο λαός θα είναι πολύ πιο ετοιμοπόλεμος για να διεκδικήσει το δίκιο του τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

(...) Εμπρός, λοιπόν, με πίστη και αυτοπεποίθηση, να παλέψουμε για να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του Κόμματός μας ώστε το βράδυ της 9ης Ιούνη να αναθαρρέψει ο λαός μας και να ζοριστούν τα επιτελεία των Βρυξελλών, που θα νιώσουν την ανάσα περισσότερων κομμουνιστών ευρωβουλευτών να τους "πνίγει" και να τους χαλάει τα σχέδια! Καλό κόκκινο "βόλι" σε όλους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ