Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Φόβος του συστήματος οι αγώνες του λαού με δυνατό ΚΚΕ

Με δυνατό ΚΚΕ ο λαός να κόψει τη φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ και να αποδυναμώσει την ίδια στιγμή τα σενάρια περί «προοδευτικής» διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αυτών δηλαδή «που έφεραν ορμητικά καβάλα στο άλογο την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, από τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του Κόμματος στην Πόρτα Ρεάλε. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιώργος Κεντρωτής, καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε αποκρουστική και αποπροσανατολιστική την αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα πλούτη των αρχηγών τους, την ώρα που ο ελληνικός λαός μετράει και το τελευταίο ευρώ στα σούπερ μάρκετ και ενώ οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσαν νέες εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές, μέχρι και 70%.

«Στείλτε τους κι εσείς ως απάντηση τον δικό σας λογαριασμό, που θα τους πονέσει. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να αυξηθεί η δύναμή του. Για να τους αντιμετωπίσουμε μαζί και πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, που οι λογαριασμοί θα είναι εδώ», ανέφερε αμέσως μετά, για να υπογραμμίσει ότι από Δευτέρα τα προεκλογικά χαμόγελα θα έχουν κοπεί και τα αστικά κόμματα θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο του λαού για να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική.

Ο «βασιλιάς» της τουριστικής ανάπτυξης είναι «γυμνός»


Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι η καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη χαρίζει εκατομμύρια κερδών στους μεγάλους τουριστικούς ομίλους και συντρίμμια στα δικαιώματα του λαού. Αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση, στα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, στα πανάκριβα ενοίκια και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί, στο δουλεμπόριο των μεταναστών από τρίτες χώρες, ενώ ανέδειξε ότι ήταν παραμύθι η προπαγάνδα πως η ανάπτυξη της κερδοφορίας των ομίλων τάχα θα ευνοούσε τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη χρεοκοπία του ταξιδιωτικού ομίλου FTI, για να επισημάνει ότι οι 200 και πλέον ξενοδοχοϋπάλληλοι των 2 ξενοδοχείων που μισθώνει η εταιρεία στο νησί «ζουν ανάμεσα στο να μείνουν "στον άσο" ή σε καθεστώς αβεβαιότητας».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι με βάση την κατεύθυνση της ΕΕ για ανάπτυξη των υποδομών με κριτήριο το κόστος - κέρδος απαξιώνονται κρίσιμες υποδομές για τις ανάγκες του λαού, ενώ άλλες, όπως το λιμάνι της Λευκίμμης, ιδιωτικοποιούνται. «Να πώς φτάσαμε το νερό στην πόλη της Κέρκυρας να κόβεται κάθε βράδυ για 3-4 ώρες, στο όνομα της εξοικονόμησης. Να πώς φτάσαμε στο άθλιο κυκλοφοριακό και οδικό δίκτυο» και στην εγκατάλειψη του νοσοκομείου, σχολίασε, και υπενθύμισε ότι την ίδια ώρα χρηματοδοτούνται «νέα παλάτια - μεγαλοξενοδοχεία, ενώ προωθούν μαρίνες διά πάσαν νόσο».


Φόβος του συστήματος - πρόσθεσε - είναι οι αγώνες του λαού, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπαστούν κατακτήσεις. Και έφερε ως παράδειγμα τη μάχη που δίνουν αυτές τις μέρες οι εμποροϋπάλληλοι του νησιού ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από την πολυεθνική «Lidl», με την ανοχή και τις πλάτες κράτους και αστυνομίας. «Αν αυτά λοιπόν γίνονται παραμονές των εκλογών, φανταστείτε την επόμενη μέρα. Αρα, με την ψήφο στο ΚΚΕ η δύναμη που θα κερδίσει θα επιστραφεί σε σας. Γιατί όταν θα φύγουν οι προεκλογικές selfies και τα TikTok, ποιος άλλος εκτός από το ΚΚΕ θα δίνει με τους εργαζόμενους τέτοιες μάχες;». Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ακόμα το σκέφτονται και διατηρούν αμφιβολίες για ψήφο στο ΚΚΕ, να το τολμήσουν.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα στην Ελλάδα, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Κεντρωτής, επισημαίνοντας ότι με ψήφο στο Κόμμα στέλνεις μήνυμα «ενάντια στο σύστημα που παράγει πόλεμο, ανεργία, ακρίβεια, ενάντια στο σύστημα που με τα επιτηδευμένα λόγια των πατριδεμπόρων γεννάει την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό. Η ΕΕ είναι το "νόμιμο" λημέρι των θηρίων της θεωρίας των "δύο άκρων" και του αντικομμουνισμού, της επιλεκτικής αναθεώρησης της Ιστορίας που δεν είναι τίποτα άλλο από βάναυση παραχάραξή της, όπου οι ηρωικοί νικητές του ναζισμού εξομοιώνονται με τους δολοφόνους της ανθρωπότητας», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση(2023-06-21 00:00:00.0)
Ταξική μεροληψία υπέρ του κεφαλαίου, ταξική αναισθησία υπέρ των πολλών(2019-05-10 00:00:00.0)
Ενίσχυση του ΚΚΕ για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των νησιωτών(2019-02-08 00:00:00.0)
Προκλητικές παροχές στον Κωνσταντακόπουλο(2007-02-21 00:00:00.0)
«Δεν πρέπει να καταθέσετε τα όπλα»(2003-10-30 00:00:00.0)
Ο λαός «να βάλει πλάτη» ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές(2001-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ