Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Μαχητικά για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη!

Με την αισιοδοξία ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών το ΚΚΕ θα βγει πιο δυνατό από τις κάλπες, δυναμώνοντας ταυτόχρονα και τη θέση του λαού την επόμενη μέρα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Αμαλιάδα, το βράδυ της Τρίτης.

Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, βρέθηκαν εργαζόμενοι, λαϊκός κόσμος, ενώ μίλησαν οι υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Νίκη Χρονοπούλου και Κατερίνα Δεμέτη.

«Στις 9 του Ιούνη, υπάρχει μόνο μία επιλογή για τον λαό και τη νεολαία, ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!», σημείωσε εισαγωγικά η Νίκη Χρονοπούλου, προσθέτοντας:

«Για να πάρει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το σύστημά τους μήνυμα ότι τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Για να μη δοθεί καμία έγκριση να συνεχίσουν τη δίχως τέλος και έλεος επίθεσή τους, που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα. Γιατί διαφορετικά θα τους δοθεί μήνυμα: Συνεχίστε από κει που το αφήσατε».

«Ο λαός πρέπει να κόψει τη φόρα της κυβέρνησης, να την κοντύνει και να αποδυναμώσει την ίδια στιγμή και τα σενάρια περί προοδευτικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αυτών δηλαδή που έφεραν ορμητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε και στάθηκε στην πείρα που έχουν αποκομίσει οι εργαζόμενοι και ο λαός, στους αγώνες, πανελλαδικά αλλά και στον νομό προσθέτοντας, μεταξύ άλλων: «Ηταν ο λαός και η νεολαία που κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που έζησε η Ηλεία τα προηγούμενα χρόνια, έδειξε τη δύναμή του, δεν παραδόθηκε στις φλόγες και τις καταστροφές, αλλά βγήκε μπροστά, μαχητικά, υπερασπίστηκε την περιουσία του, τη ζωή του, τα παιδιά του. Ηταν οι εργάτες της περιοχής που με τα συνδικάτα τους βρέθηκαν στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης, από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες που δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα φραουλοχώραφα της Ηλείας».

Μήνυμα απ' την πατρίδα του Ν. Μπελογιάννη

«Εσείς που καυχιέστε πως εδώ είδε το φως ο κομμουνιστής ήρωας Νίκος Μπελογιάννης και που ο Κώστας Βάρναλης σας αποκάλεσε στα Απομνημονεύματά του "τετραπέρατους, αλέγρους, ανοιχτόκαρδους, προοδευτικούς και φιλόξενους", και ανατριχιάσατε όταν πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καπηλευτεί τον αγώνα του "ανθρώπου με το γαρύφαλλο", επειδή τάχα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάστηκε το Μουσείο στη μνήμη του, αποσιωπώντας πως ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικανούς, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις "αξίες" που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του, ο ίδιος που στην προχθεσινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε τα εκατομμύρια δολάρια που διαθέτει στους λογαριασμούς του (!)», σημείωσε εισαγωγικά η Κατερίνα Δεμέτη, τονίζοντας με ένα κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ:

«Ολοι εσείς, που ασφυκτιάτε κάτω από τις νέες εργασιακές συνθήκες που διαμορφώνονται. Κι εσείς που παλεύετε με τον ήλιο, τη βροχή, την ξηρασία, τις φωτιές, τον δάκο, και δεν ξεριζώσατε τα αμπέλια και τα λιοστάσιά σας για να τα κάνετε πισίνες και ξενοδοχεία. Ολοι εσείς, μην βλέπετε μόνο το δέντρο. Σήμερα σας καλώ να δούμε το δάσος».

Εξήγησε, μεταξύ άλλων, τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την στηρίζουν και καταλήγοντας, υπογράμμισε και επανέλαβε τα λόγια του Κάλβου «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», αλλά και «ο δικός σας Νίκος Μπελογιάννης: "Αντλούμε απέραντες και ανεξάντλητες δυνάμεις από την πίστη μας στο Κόμμα και τη Νίκη". Μαζί με το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τόλμη, αρετή και πίστη στη νίκη!».

  • Νωρίτερα από τη συγκέντρωση αντιπροσωπεία της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, από κοινού με τις δύο υποψήφιες ευρωβουλευτές, επισκέφθηκε το Μουσείο «Μπελογιάννη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ