Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Τα πληρώματα εκτίθενται σε κίνδυνο» για «τα οικονομικά συμφέροντα» εφοπλιστών - ΕΕ!

Στην Ερυθρά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές η φρεγάτα «Ψαρά» | Επιβεβαίωσε τις παραδόσεις δεκάδων κοντέινερ πυρομαχικών με προορισμό την Ουκρανία

Χάρτης με τις δεκάδες επιθέσεις που έχει καταγράψει η επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ τους τελευταίους μήνες. Εκεί στέλνει η κυβέρνηση τα πληρώματα για λογαριασμό του κεφαλαίου
Χάρτης με τις δεκάδες επιθέσεις που έχει καταγράψει η επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ τους τελευταίους μήνες. Εκεί στέλνει η κυβέρνηση τα πληρώματα για λογαριασμό του κεφαλαίου
Τις συνεχείς παραδόσεις πυρομαχικών και όπλων με τελικό προορισμό την Ουκρανία επιβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του. Ταυτόχρονα, παρουσίασε προκλητικά ως «συνταγματική υποχρέωση» των ενστόλων τις αποστολές όπου Γης για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χτες στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης Status», επιβεβαίωσε ότι «65 κοντέινερ πυρομαχικών» «πωλήθηκαν στην Τσεχία» πρόσφατα φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αξιοποιείται ως κόμβος συγκέντρωσης οπλισμού που προωθείται κατόπιν στην Ουκρανία, αφού στο σύστημα πώλησης και, κατόπιν, δωρεάν παραχώρησης που έχει στηθεί, Αμερικανοί και Τσέχοι χαρίζουν στη συνέχεια τα αγορασμένα από την Ελλάδα πυρομαχικά στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι η αποστολή φρεγάτας στον Κόλπο του Αντεν στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «Aspides» (ήταν εκεί και επιστρέφει η «ΥΔΡΑ, λένε ότι μετά τις 9/6 θα φύγει για την περιοχή η «ΨΑΡΑ») έγινε για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης. «Εχει πέσει ή δεν έχει πέσει 65% η κίνηση του Πειραιά; Ποιον ενδιαφέρει καταρχήν η διατήρηση των οδών ελεύθερης ναυσιπλοΐας από την περιοχή;», έβαλε τα ερωτήματα που καίνε ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Συνταγματική υποχρέωση» οι ευρωατλαντικές αποστολές όπου Γης!

Το συνδύασε με την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να έχει σημαντικότερο ρόλο και λόγο στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερτικά από την καπιταλιστική της λεία. Εξήγησε, συγκεκριμένα: «Τώρα αυτά είναι πρακτικά πράγματα. Λες στην Ευρώπη ότι "εγώ είμαι μια σοβαρή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία έχει ρόλο". Μάλιστα. Και αυτόν τον ρόλο πώς θα τον υλοποιήσεις ακριβώς; Θα πεις στους Ισπανούς που έχουν συμφέρον από τον Ατλαντικό "στείλτε εσείς";».

Θύμισε, δε, ότι σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση έχει πρωτοστατήσει στο στήσιμο δύο τέτοιων ναυτικών επιχειρήσεων της ΕΕ, την «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα και την «Irini» στην Κεντρική Μεσόγειο, ενώ εστιάζοντας ειδικά στην πρώτη, είπε ότι με τη συμμετοχή της Ελλάδας εκεί «αποκτά πολιτικό βάρος, τη σέβονται οι χώρες της περιοχής διότι καταλαβαίνουν ότι έχει δυνατότητα να λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή του Αραβικού Κόλπου και ξέρουμε ποιες χώρες είναι εκεί. Αποκτούν πρακτική εμπειρία τα πληρώματά μας και προστατεύουμε τα οικονομικά μας συμφέροντα και τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης».

Κι όλα αυτά με κινδύνους τόσο για τον ελληνικό λαό που γίνεται στόχος αντιποίνων, όσο ειδικά για τα πληρώματα που αναπτύσσονται στην περιοχή. Αλλωστε, πρόσφατο είναι περιστατικό που «άγνωστο αντικείμενο» (βλήμα ή UAV) έσκασε στη θάλασσα στα περίπου 200 μέτρα από την «ΥΔΡΑ», προκαλώντας αναταραχή στο προσωπικό της.

Ο ίδιος ο Δένδιας, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι με τέτοιες αποστολές σε αυτές τις ζώνες «εκτίθεται κόσμος σε κίνδυνο», απάντησε: «Βεβαίως! Αυτό είναι πραγματικό. Εκτίθεται, μάλιστα, εκτίθεται», αλλά «οι άνθρωποι αυτοί είναι επαγγελματίες. Ξέρουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν. Η συνταγματική τους υποχρέωση είναι να υπερασπίζουν τα συμφέροντα του ελληνισμού. Εκεί υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνισμού. Με κίνδυνο της ζωής τους; Βεβαίως με κίνδυνο της ζωής τους. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Αλλά τις Ενοπλες Δυνάμεις δεν τις έχεις για να μην τις βάζεις ποτέ σε κίνδυνο», πρόσθεσε με τον κυνισμό του κεφαλαίου, όποτε είναι να μετρήσει την αξία της ζωής για τα παιδιά του λαού και ξεχειλώνοντας ακόμα κι αυτό το αστικό Σύνταγμα ώστε να παρουσιάσει ως ...δημοκρατικό καθήκον τις υπηρεσίες συνοδείας και φύλαξης στα πλοία των εφοπλιστών, που στο μεταξύ απολαμβάνουν 50 και πλέον φοροαπαλλαγές, συνταγματικά κατοχυρωμένες από όλες τις κυβερνήσεις, με την πλειοψηφία των πλοίων τους σε ξένες σημαίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ