Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ενοπλες Δυνάμεις και ο μύθος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κατέρρευσε με πάταγο

Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ιπτάμενος ε.α., πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Δυτ. Ελλάδας

Τώρα που ο μύθος της «καλής και ειρηνικής» Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέρρευσε με πάταγο, καθώς από την «ιμπεριαλιστική ειρήνη» και τα μακρινά τύμπανα του πολέμου, περάσαμε σε κηρυγμένους πολέμους σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορά μας, ο λαός μας, το μόνιμο και έφεδρο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, χρειάζεται να αξιοποιήσει τη γνώση και τα βιώματά του.

Πρέπει να απορρίψει με αποφασιστικότητα όλα τα καλοσερβιρισμένα μυθεύματα της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους που συμμετέχει ανοικτά ή συγκεκαλυμμένα η Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω ΝΑΤΟ μαζί με τις ΗΠΑ και οι πανάκριβοι επιθετικοί και ακατάλληλοι εξοπλισμοί, αποτελούν «ασπίδα» και «εγγύηση» ειρήνης για τον λαό.

Ιδιαίτερα οι μάχιμοι που βρίσκονται ήδη στα μέτωπα του πολέμου (Ερυθρά Θάλασσα, Σαουδική Αραβία κ.λπ.) αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν σύντομα (Ουκρανία κ.λπ.), πρέπει επιτακτικά να απαντήσουν στο ερώτημα «τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν εκεί που βρίσκονται και για ποιους θα χύσουν το αίμα τους»; Πρέπει να πάρουν θέση τώρα και να δυναμώσουν τον αγώνα που κάνουν άλλοι συνάδελφοί τους, για να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αιματοκυλίζουν άλλους λαούς.

Κανείς μας δεν μπορεί να επικαλείται πια άγνοια ή παραπλάνηση, την εποχή που η ενημέρωση του πολέμου είναι στα χέρια μας και περνάει ως ταινίες φρίκης από μπροστά μας. Την ίδια ώρα που συντελείται η γενοκτονία στην Παλαιστίνη, για τους περισσότερους από εμάς η ζωή σταματά στις 15 του μηνός και αγωνιούμε για να βγει ο μήνας.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια γενικευμένη δυσαρέσκεια. Η δυσαρέσκεια όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει στο βρόντο, ούτε και να σκορπίσει σε νέες αυταπάτες. Πρέπει να γίνει διαμαρτυρία και να εκφραστεί. Το πρώτο βήμα είναι οι ευρωεκλογές, στις οποίες πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Η αποχή δεν είναι επιλογή σε καμία περίπτωση.

Το μόνο κόμμα που παλεύει από θέσεις αρχής, ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και ενάντια στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, είναι το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πολιτική σύγκρουσης με την ΕΕ και το αιματοβαμμένο σύστημά της, έχει πρόταση διεξόδου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Επειδή τίποτα δεν μας χαρίστηκε και επειδή τίποτα δεν θα τους χαρίσουμε, συμπόρευση με το κάλεσμα του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές σήμερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ανησυχία και η οργή των στρατιωτικών για τις επικίνδυνες εξελίξεις να εκφραστούν με ψήφο στο ΚΚΕ(2024-05-25 00:00:00.0)
Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία λαμβάνει ανεξέλεγκτη τροπή(2024-05-09 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή(2023-02-18 00:00:00.0)
Ως εδώ! Καμία συμμετοχή στον πόλεμο, να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!(2022-11-19 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στα καλέσματα «ομοψυχίας» και υποταγής στη βαρβαρότητα(2022-03-19 00:00:00.0)
Τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας!(2022-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ