Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Ισχυρό ΚΚΕ, όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά!

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο, την Τρίτη 4 Ιούνη, στην πλατεία Μικρασιατών, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Παραβρέθηκαν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο Στράτος Μανιαβός, μέλος του ΤΓ Ρεθύμνου του ΚΚΕ.

Στην κεντρική ομιλία ο Γιάννης Τασιούλας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το λέμε από εδώ, από τη σημερινή συγκέντρωση, είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νεολαία, γυναίκες, συνταξιούχοι να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Με το δυνάμωμα του ΚΚΕ να ενισχυθεί η σταθερότητα της μαχητικής αντιπολίτευσης, της αμφισβήτησης, της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο. Στις 9 Ιούνη κρίνεται το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και πόσο πιο αποδυναμωμένη η κυβέρνηση και τα κόμματα της ΕΕ.

Η αισιοδοξία μας για τη μάχη των ευρωεκλογών δεν πατάει στο κενό. Πηγάζει από μία συγκεκριμένη πραγματικότητα, από συγκεκριμένες δυνατότητες που υπάρχουν κι εμείς οι κομμουνιστές έχουμε αγωνιστεί πολύ και με σταθερότητα να διαμορφωθούν. Είναι το ρεύμα αμφισβήτησης που έχει διαμορφωθεί απέναντι στην αντεργατική πολιτική που σήμερα υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος.

Οι αγώνες αυτού του διαστήματος, εκτός ότι ήταν μεγάλοι και σκληροί μέσα σε δύσκολες συνθήκες, σηματοδοτούν την προοπτική και τη δυνατότητα ο λαός μας να δημιουργήσει νέα δεδομένα, νέες σταθερές για να υπερασπιστεί τη ζωή του, για να ανοίξει δρόμους για το αύριο που έχει ανάγκη. Η δυσαρέσκεια μεγαλώνει όπως και ο προβληματισμός επίσης. Το "δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει" βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης περισσότερων. Σε όλους αυτούς λοιπόν που ρωτάνε και τι θα αλλάξει αν ενισχυθεί το ΚΚΕ, τους το λέμε καθαρά: Αυτό που γίνεται στο εργατικό κίνημα και στα συνδικάτα που έχουν την ευθύνη οι κομμουνιστές. Εκεί που δεν αφήνουν την κυβέρνηση και την εργοδοσία σε χλωρό κλαρί. Πραγματική αντιπολίτευση είναι η δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου στο Ελληνικό.

Με ισχυρό ΚΚΕ, λοιπόν, όχι μόνο χαστούκι μπορούμε να δώσουμε στην ΕΕ του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στη βολική συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωμάτων της καπιταλιστικής διαχείρισης, αλλά το χαστούκι να γίνει σφαλιάρα στριφογυριστή που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Ισχυρό ΚΚΕ, λοιπόν, όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ