Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Τώρα ΚΚΕ, καμία ψήφος χαμένη!

«Ψήφος στο ΚΚΕ σε αυτές τις ευρωεκλογές», τονίζουν οι Θανάσης Βάσιος, Ελενα Γεωργιοπούλου, Φώτης Θεοδοσόπουλος, Δημήτρης Λογαράς, Δημήτρης Λυμπερόπουλος και Στράτος Μόρφης από τους Ενεργούς Πολίτες Αγίου Δημητρίου.

Απευθυνόμενοι στους Μπραχαμιώτες και στις Μπραχαμιώτισσες «και ιδιαίτερα σε όλους όσοι είχαν πιστέψει στο παρελθόν σε άλλα κόμματα, όπως και όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα στήριξης, ακόμα και σε αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ ή που ταλαντεύονται και ακόμα διστάζουν», τους καλούν «να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

«Στις επικείμενες ευρωεκλογές, επιλέγουμε να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, όπως έχουν κάνει ήδη πολλοί από εμάς που είχαμε βρεθεί στο παρελθόν σε κοινούς αγώνες και κάναμε και στις τελευταίες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, και καλούμε τους συναγωνιστές, συντρόφους και φίλους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας αυτό. Στις 9 του Ιούνη ο λαός πρέπει να δώσει μαζικά μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), αλλά και όλων των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης που ουσιαστικά υπηρετούν τις επιλογές του κεφαλαίου», σημειώνουν και προσθέτουν: «Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η επακόλουθη εκφυλιστική του πορεία, μαζί με τη Νέα Αριστερά, τη μέχρι πρότινος "συγκυβερνώσα και αυτή πρώτη φορά Αριστερά"... σε συνάρτηση με τις πολιτικές τους επιλογές απέδειξε σε όσους-ες δεν έχουν παρωπίδες την καταλυτική συμβολή τους στην υπηρεσία της αστικής εξουσίας, η οποία είναι ακόμα πιο αποτελεσματική από εκείνη των άλλων αστικών κομμάτων, διότι με το αριστερό προσωπείο τους συνέβαλαν περισσότερο στην ευρεία συναινετική αποδοχή αυτής της εξουσίας, δημιουργώντας σύγχυση και αυταπάτες, όπως άλλωστε αποδείχτηκε ότι έκαναν και τα περασμένα χρόνια».

Οι υπογράφοντες το κείμενο εκφράζουν την ανησυχία τους για την ενίσχυση της ακροδεξιάς «με τη βοήθεια των προπαγανδιστικών και σκοταδιστικών μηχανισμών» και συμπληρώνουν πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι η ΕΕ των λαών για τα συμφέροντα των πολλών, είναι η ΕΕ των πολέμων, των λόμπι της διαφθοράς, των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ακρίβειας και ούτε ήταν ούτε θα γίνει ποτέ φιλολαϊκή. Αντίθετα, γίνεται πιο αντιδραστική, αφού στο ένα τρίτο των κρατών - μελών ποινικοποιείται η κομμουνιστική ιδεολογία, τα ΚΚ είναι απαγορευμένα αλλά εκθειάζονται οι συνεργάτες των ναζί και οι φασιστικές ομάδες δρουν ελεύθερα. Οποιος κατεβαίνει στους δρόμους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ κρατώντας μια παλαιστινιακή σημαία, συλλαμβάνεται. Και στη Γαλλία και στη Γερμανία και σε άλλα κράτη - μέλη και στην Ελλάδα είχαμε τέτοια φαινόμενα. Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια την ΕΕ "μοιραζόμαστε με το Ισραήλ τις ίδιες αρχές και αξίες". Επομένως, η κατοχή και η γενοκτονία αποτελούν αρχές και αξίες της ΕΕ».

«Αυτήν την ΕΕ κανένα αστικό κόμμα δεν την αμφισβητεί. Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η Ελληνική Λύση, ούτε η Νέα Αριστερά, ούτε η Πλεύση Ελευθερίας, ούτε τα φασιστικά μορφώματα. Πλήγμα στην ΕΕ, στη στρατηγική της και στα κόμματα που τη στηρίζουν μπορεί να δώσει σήμερα μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ και στην κάλπη και στους αγώνες», υπογραμμίζουν.

Αφού αναφέρονται στον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, από όπου περνάνε προς διαβούλευση και έγκριση όλοι οι αντιλαϊκοί Κανονισμοί και Οδηγίες, σημειώνουν πως «ο ελληνικός λαός έχει συμφέρον να είναι περισσότεροι οι εκπρόσωποι των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων εκεί όπου θα αντιπαλέψουν, θα ξεμπροστιάσουν τις αντεργατικές επιλογές και έγκαιρα θα προειδοποιήσουν και θα βοηθήσουν στην οργάνωση της πάλης ενάντιά τους».

«Μπροστά στην κάλπη και ενάντια στην αποχή που "κατασκευάζεται" τεχνηέντως, ενώνουμε τη φωνή μας και καλούμε και εμείς ιδιαίτερα έναν κόσμο που είχε στηρίξει στο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα - και νιώθει ότι η ψήφος του πήγε στράφι - να κάνει σήμερα ένα αποφασιστικό βήμα ψηφίζοντας ΚΚΕ! Να μη σκορπίσει την ψήφο του σε άλλες, δοκιμασμένες από τα ίδια υλικά λύσεις, να μετατρέψει την απογοήτευσή του σε δύναμη με το ΚΚΕ! Τώρα ΚΚΕ, καμία ψήφος χαμένη!», καταλήγουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες μας(2024-06-08 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ η μοναδική δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης και οργάνωσης της πάλης του λαού(2024-05-16 00:00:00.0)
Θωμάς Κοτσαμπάς(2012-05-04 00:00:00.0)
Οσο περισσότεροι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη του λαού(2009-05-31 00:00:00.0)
Πάρτε θέση για τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα(2006-11-03 00:00:00.0)
Με τους αγώνες των λαών ή το κόμμα των EUro-aristeron;(2004-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ