Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, τον λαό

Κωνσταντίνος Πολύζος, Σμήναρχος ε.α. από τη Λάρισα

Στηρίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, τον λαό. Το δικαίωμά του σε μία τίμια και δίκαια ζωή, όπου η εργασία θα παρέχει τη δυνατότητα μιας διαβίωσης με αξιοπρέπεια, όπου τα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της μόρφωσης θα παρέχονται σε όλους δωρεάν, όπου το απλό και το αυτονόητο δεν θα αποτελεί καθημερινή αγωνία για τον λαό.

Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που μιλάει ανοιχτά για την ακρίβεια που μαστίζει όλους μας και γονατίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Δείχνει πραγματικά ποιοι είναι πίσω από τη λεηλασία στα εισοδήματα, στη ζωή κυριολεκτικά των λαϊκών οικογενειών και δεν κρύβεται πίσω από την τάχα «εισαγόμενη» ακρίβεια και τις κακές «διεθνείς συγκυρίες». Το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο θησαυρίζει με την ακρίβεια που επιβάλλει και συντηρεί, πάντα με την κάλυψη και ανοχή της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που για να δείξει το έργο της υπερηφανεύεται για τα «ματωμένα» πλεονάσματά της μέσα από την ατελείωτη φορολεηλασία των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών.

Στηρίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που φωνάζει και ξεμπροστιάζει για τα αιμοβόρα κοράκια του πολέμου που έχουν μαζευτεί και φωλιάσει μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αιμοσταγείς δολοφόνοι που για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους και να μοιραστούν τη λεία την επόμενη μέρα, δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν ολόκληρους λαούς, όπως κάνουν τώρα στην Ουκρανία και παλιότερα στη Λιβύη, στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και όχι μόνο.

Μόνο το ΚΚΕ φωνάζει από την πρώτη στιγμή για την εγκληματική στάση ΝΑΤΟ και ΕΕ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Δεν έχω καμία αμφιβολία, όπως δεν πρέπει να έχει και κανείς από εμάς, ότι με την ίδια ευκολία θα θυσίαζαν και τον δικό μας λαό, αν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και ας είμαστε τόσα χρόνια πιστοί στη «σωστή πλευρά» της Ιστορίας.

Στηρίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που φωνάζει ξεκάθαρα, κανείς Ελληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός και στρατεύσιμος εκτός των συνόρων της χώρας. 37 χρόνια πριν, όταν μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές μου περνούσαμε την πύλη της Σχολής Ικάρων, κανείς δεν είχε όνειρο να πάει σε μια ξένη χώρα στην άλλη άκρη της Γης να πολεμήσει και να σκοτώσει τον εκεί λαό! Παλέψαμε να ολοκληρώσουμε την εκπαίδευσή μας και να γίνουμε αξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δώσαμε όρκο να υπηρετήσουμε των ελληνικό λαό και την ασφάλειά του. Και αυτό που βλέπουμε να γίνεται μεθοδικά τα τελευταία 30 χρόνια, είναι οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να μετατρέπονται σε εργαλείο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την αστυνόμευση των δικών τους συμφερόντων και των δικών τους γεωπολιτικών στόχων.

Μεθοδικά και σταθερά, όλες οι κυβερνήσεις, όπως ακριβώς αποδυνάμωσαν το επίπεδο διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών, έτσι φρόντισαν να αποδυναμώσουν και τις οικογένειες των στρατιωτικών, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα ήταν, είναι και θα είναι κομμάτι του λαού. Ετσι, έχοντας οδηγήσει στα πρόθυρα της φτώχειας τις οικογένειες των στρατιωτικών, όπως και των υπόλοιπων λαϊκών οικογενειών, με το «τυράκι» κάποιων επιπλέον χρημάτων, θα μπορούν να βρίσκουν πρόθυμους Ελληνες στρατιωτικούς να δηλώνουν «εθελοντές» σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, σε εμπόλεμες ζώνες.

Με την ψήφο μας στο ΚΚΕ λέμε όχι στη μετατροπή των Ελλήνων στρατιωτικών σε πιόνια και μισθοφόρους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Λέμε όχι στη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των λαών.

Οι ευρωεκλογές δεν είναι μία αναμέτρηση δευτερεύουσας σημασίας, είναι υποχρέωσή μας να στείλουμε στο κέντρο των αποφάσεων της Ευρώπης ανθρώπους που θα παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο για τους λαούς της.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου όλοι μαζί να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να αυξήσουμε τη δύναμή του στο Ευρωκοινοβούλιο, να δώσουμε την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ