Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Καταγγελίες περί συναλλαγών κάτω απ' το τραπέζι για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Κάθε μέρα προστίθεται κι από ένα επεισόδιο στο αποκρουστικό σίριαλ με επίκεντρο ...τον πλούτο των αρχηγών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τα πόθεν έσχες τους.

Τα απόνερα αυτής της αποπροσανατολιστικής συζήτησης λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές προκάλεσαν αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Θ. Οικονόμου, στενός συνεργάτης του Στ. Κασσελάκη, υποστήριξε στο «Action24» ότι υπάρχουν «σκιές και συνδιαλλαγές» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ν. Κακλαμάνης της ΝΔ δήλωσε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους μετέχοντες στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής τα εξής: «Ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κα Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ρωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο, και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου».

Για να απαντήσει ο Θ. Οικονόμου: «Μα η κυρία που λέτε απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της, και γι' αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια». Και συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε, κ. Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές». Σε διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο Θ. Οικονόμου επέμεινε: «Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών, συναλλαγές».

Τον Θ. Οικονόμου έσπευσε να «αδειάσει» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, αναφέροντας ότι «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη», ωστόσο οι αντιδράσεις είχαν ήδη εκδηλωθεί, με πιο έντονες αυτές από τη Νέα Αριστερά, καθώς στελέχη που ο Θ. Οικονόμου κατηγόρησε για συναλλαγές κάτω απ' το τραπέζι είναι πλέον στις τάξεις της.

«Οσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς, όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: Εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

«Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες του. Ως εδώ με τον βούρκο!», προσθέτει.

Ο Γ. Βαρεμένος έκανε λόγο για αθλιότητες και «χυδαίες επιθέσεις που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης».

Από την πλευρά του ο Ν. Βούτσης, που κατά την επίμαχη περίοδο ήταν πρόεδρος της Βουλής και για τον οποίο ο Θ. Οικονόμου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ήξερε τι συμβαίνει, δήλωσε πως η Επιτροπή Πόθεν Εσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία και πως δεν νοείται καμία παρέμβαση στο έργο τους. «Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη, που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Οσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Ολοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξωγήινοι(2024-06-05 00:00:00.0)
«Μπαγιάτικα» δολώματα και αποπροσανατολιστικό κρεσέντο στον δρόμο για τις κάλπες(2024-06-04 00:00:00.0)
Τέσσερις παραπομπές για ανακριβές «πόθεν έσχες»(2012-03-14 00:00:00.0)
Δυσχεραίνεται ο έλεγχος του δημοσίου(2003-12-12 00:00:00.0)
Καταργήθηκε για το μεγάλο κεφάλαιο(2003-01-28 00:00:00.0)
Τώρα δεν ξέρουν σε τι συμφώνησαν...(1995-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ