Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ψηφίζουμε ΚΚΕ που είναι η καρδιά, ο νους και ο οργανωτής της πάλης του λαού απέναντι στη βαρβαρότητα

Ευάγγελος Χριστοφόρου, καθηγητής, διευθυντής στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Αισθητήρων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μη Καταστροφικών Ελέγχων

Οι μέρες που ζούμε είναι ζοφερές. Τα σύννεφα της γενίκευσης του πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας είναι ήδη ορατά. Ηδη έχει ξεκινήσει η ενεργός ανάμειξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη συμμετοχή και στρατευμάτων και την απόφαση χρήσης δυτικών όπλων στον πόλεμο που συνεχίζεται, και με την κυβέρνηση της Ελλάδας να πρωτοστατεί σ' αυτήν την επικίνδυνη, εύφλεκτη και τυχοδιωκτική σκακιέρα των ιμπεριαλιστών, που για άλλη μια φορά μοιράζουν τις σφαίρες επιρροής με το αίμα των λαών. Ταυτόχρονα βιώνουμε με πόνο τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο, με τάσεις γενίκευσης του πολέμου και στη Μέση Ανατολή. Και όλα αυτά με τη συναίνεση των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με τη βρώμικη πολιτική τους παραπλανούν τους λαούς και επικουρούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ταυτόχρονα, βιώνουμε καθημερινά τη βαρβαρότητα του κοινωνικού συστήματος που ζούμε. Η βιομηχανία και η παραγωγή στη χώρα μας είναι καταδικασμένες, σβήνουν καθημερινά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ΛΑΡΚΟ, ενώ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα με την καθοριστική συμβολή των ελληνικών πανεπιστημίων, οδηγείται σε άλλες ατραπούς που θα φέρουν μεγαλύτερο κέρδος γι' αυτούς που την αγοράζουν σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή. Και τόσα άλλα αντίστοιχα παραδείγματα, όχι μόνο στη βιομηχανική, αλλά και στην αγροτική παραγωγή.

Η Ανώτατη Εκπαίδευση είναι και αυτή πια ένα εργαλείο στα χέρια οικονομικών συμφερόντων, με στόχο πάντα το κέρδος αντί για τη συνεισφορά στην κοινωνία, κάτι που το βιώνουμε καθημερινά. Πέρα από την Παιδεία, η Υγεία είναι και αυτή, ξεδιάντροπα πια, πηγή κέρδους και (το χειρότερο) εργαλείο άλωσης της αγωνιστικής συνείδησης και δράσης της κοινωνίας.

Δεν είναι μόνο ότι ο μισθός μας δεν μας φθάνει για τον μισό μήνα. Είναι ότι η πρακτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων προσπαθεί να αλώσει την ψυχή ενός λαού που έχει δώσει το αίμα του για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία, προσπαθώντας να τον κάνει άβουλη μάζα που θα ακολουθεί τη μοίρα που του ετοιμάζουν.

Ομως, ταυτόχρονα με όλα αυτά, είμαστε μάρτυρες της αντίδρασης σ' αυτήν την πολιτική που θέλει να κάνει τον κόσμο κόκκινο από θάνατο και όχι κόκκινο από ζωή. Βλέπουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που με το Πρόγραμμά του δείχνει τον δρόμο μιας άλλης ανάπτυξης. Μιας κοινωνίας που ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του. Και αυτό το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν το κάνει στα λόγια, στις αποφάσεις του. Το κάνει καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα πανεπιστήμια, παντού.

Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Και το ΚΚΕ, σαν η καρδιά, ο νους και ο οργανωτής της αντίστασης και της πάλης του λαού ενάντια στον πόλεμο, στη βαρβαρότητα, είναι ο πολιτικός φορέας που οφείλει να στηρίξει ο κάθε πατριώτης, που θέλει να δει μια Ελλάδα με τον λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Οι ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι μονόδρομος: `Η θα ψηφίσουμε για τη γενίκευση του πολέμου, της συνέχισης της βαρβαρότητας, της υποταγής στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ή θα δυναμώσουμε το ΚΚΕ για να έχουμε τον δικό μας λόγο και στην Ευρωβουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ