Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Εξω από την EE, ψήφο στο ΚΚΕ!

Παύλος Μουρουζίδης, χημικός μηχανικός - συγγραφέας, εργαζόμενος στον χώρο της Ενέργειας

Πίσω από κάθε αντιδραστική εξέλιξη, όποια πέτρα και να σηκώσει κανείς, θα βρει τη σφραγίδα της ΕΕ.

Πίσω από την ακρίβεια, τη φτώχεια, τα μνημόνια, την «πράσινη ανάπτυξη» και άλλα φτηνιάρικα παραμύθια έως τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών, την Σένγκεν, τη στήριξη του ακροδεξιού Ζελένσκι και των φασιστικών ταγμάτων τύπου «Αζόφ», υπάρχει η φανερή ανάμειξη της ΕΕ.

(...) Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται σήμερα σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, πάνε χέρι - χέρι με τη στήριξη ρατσιστικών, εθνικιστικών, φασιστικών κομμάτων. Σε μια σειρά χώρες της ΕΕ έχουν ψηφιστεί νόμοι που απαγορεύουν και ποινικοποιούν τη δράση των κομμουνιστών (απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας), την κομμουνιστική ιδεολογία, ακόμη και τη χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων. Φασίστες αναρριχώνται σε κυβερνητικές θέσεις και χρηματοδοτείται η αναβίωση φασιστικών κομμάτων και συμμοριών. Στη Λετονία η Βουλή επισήμως αποκατέστησε τα SS και απένειμε συντάξεις σε επιζώντα μέλη τους. Αντίθετα, η ένοπλη αντίσταση κατά των ναζί θεωρείται έγκλημα. Ανάλογη και απροκάλυπτη είναι και η στήριξη του κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων που εξελίσσεται στη Γάζα, από την Αμερική και την υποκριτική «πολιτισμένη Δύση» του ΝΑΤΟ και του πλέον επιθετικού άξονα ΗΠΑ - Γερμανίας - Ουκρανίας - Ισραήλ και των «προθύμων» (Ελλάδα κ.ά.).

Η επαπειλούμενη επίσης πυρηνική κλιμάκωση κατά της Ρωσίας έχει την υπογραφή ΝΑΤΟ - ΕΕ (...) Γι' αυτό και το ζήτημα της απόσπασης μονιμότερων άμεσων εργατικών κατακτήσεων, της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της κατάργησης των αντικομμουνιστικών διώξεων, για την ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για έξοδο από την ΕΕ και την ήττα του ιμπεριαλιστικού άξονα, συνδέεται με την πάλη για την εργατική εξουσία, με την πάλη για τον σοσιαλισμό.

Γι' αυτό χωρίς περιστροφές, λέμε: Εξω από την ΕΕ! Εξω από το σφαγείο του ΝΑΤΟ! Ηττα και διάλυση της δολοφονικής συμμορίας και κάθε καπιταλιστικής ολοκλήρωσης!

Για να είμαστε όμως κάπως πρακτικοί και χρήσιμοι στην υπόθεση της εργατικής αντεπίθεσης και της κομμουνιστικής ανασυγκρότησης και ατομικά, στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών, χρήσιμη ψήφος για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα είναι η ψήφος και η στήριξη των μαχόμενων κομμουνιστικών δυνάμεων, η ψήφος και η (κριτική) στήριξη του ΚΚΕ, για τους αγώνες και τις κατακτήσεις της επόμενης μέρας, μέχρι την έξοδο από ΕΕ - ΝΑΤΟ, έως τη διάλυσή τους, για τον σοσιαλισμό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ