Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ μπορεί να είναι η έκπληξη

«Σε όποιον σκέφτεται "αν πάω, θα ψηφίσω ΚΚΕ", του λέμε: Ασε το "αν" γιατί από σένα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε από την εξέδρα αλλά από όσους μπήκαν στο γήπεδο και αγωνίστηκαν! Ετσι τα αουτσάιντερ γίνονται κυπελλούχοι, όπως απέδειξαν και οι ελληνικές ομάδες φέτος! Και στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ μπορεί να είναι η έκπληξη». Τα παραπάνω τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας χτες στους συντοπίτες του στην Πρέβεζα, στην προεκλογική συγκέντρωση της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στην παραλία. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Τάσος Τόκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Ο Θ. Κωτσαντής στο ξεκίνημα της ομιλίας του υπογράμμισε ότι ο λαός και η νεολαία μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ξέρουν να παλεύουν και να στριμώχνουν την κυβέρνηση και τους χειροκροτητές της ΕΕ, όπως απέδειξαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι φοιτητές και οι μαθητές που κουρέλιασαν τον νόμο της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι σπουδαστές των ΑΕΝ που πάλεψαν για να μην υποβαθμιστούν τα πτυχία τους κ.ά.

Παράλληλα ζήτησε από τους Πρεβεζάνους να μην συμβιβαστούν με τη βαρβαρότητα του συστήματος, καταγγέλλοντας τον υφυπουργό Υγείας που με κυνισμό και χυδαιότητα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται Κέντρο Υγείας στην Πάργα, αφού υπάρχει στο Καναλάκι και πρόσθεσε «τελικά στα πόσα χιλιόμετρα αρχίζει να μετράει η ανθρώπινη ζωή;». Υπενθύμισε δε την πρωτοπόρα στάση των κομμουνιστών για να μείνει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας όρθιο και ανοιχτό.

Επισήμανε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μοναδική, σταθερή και υπολογίσιμη, εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση όλων των άλλων κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλούν, αλλά συμπληρώνουν το 41% της ΝΔ, τόνισε. Χαρακτήρισε «επιδειξιομανή, αριστερό εφοπλιστή» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εξ Αμερικής» που διαφημίζει τον πλούτο του, την ώρα που ο λαός στενάζει στη φτώχεια, ενώ προκαλεί όταν ζητά να φορολογούνται οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 9% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ και να μειωθεί η φορολογία του κεφαλαίου από 22% σε 17%.

Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν φτάνει που είναι το κόμμα «των 3 μνημονίων, των σκανδάλων, του Qatargate, της στήριξης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Τώρα υπόσχεται να "διώξει τη δεξιά", όταν έχει συγκυβερνήσει δυο φορές μαζί της και έχει στελεχώσει το μισό της υπουργικό συμβούλιο, όταν έχει υπερψηφίσει στη Βουλή το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ», τόνισε.

Για τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της υπενθύμισε ότι οι «Κασσελάκηδες» είναι και δικό τους δημιούργημα, αφού τόσα χρόνια «επένδυσαν» κι αυτοί στη λογική του μικρότερου κακού, στην αναζήτηση «σωτήρα».

Για την αποχή υποστήριξε ότι δεν είναι λύση, υπενθυμίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης το 41% το πήρε με 50% αποχή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να εφαρμόσει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα», τόνισε.

Η οργή του λαού μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το σύστημα μόνο αν συναντηθεί με το ΚΚΕ σήμερα στην κάλπη και αύριο στη συλλογική διεκδίκηση, κατέληξε.

Ο Τάσος Τόκας στον χαιρετισμό του κάλεσε τους Πρεβεζάνους με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ανοίγοντας τον δρόμο που θα κάνει την επόμενη μέρα πιο φωτεινή για τον λαό. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι ένα δυνατό ΚΚΕ θα κάνει τους αγρότες να συνεχίσουν με αισιοδοξία και περηφάνια τους αγώνες τους για επιβίωση, υπενθυμίζοντας ότι μόνο το κόμμα καταψήφισε την ΚΑΠ και στήριξε ολόψυχα τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ