Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε η διορισμένη δήμαρχος Χειμάρρας

Την παραίτησή της υπέβαλε η διορισμένη δήμαρχος Χειμάρρας, Μπλερίνα Μπάλα, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους που δεν της επιτρέπουν να εκπληρώσει το έργο της.

Η Μπάλα διορίστηκε στις αρχές Απρίλη στη θέση αυτή, μετά τη φυλάκιση του τότε εκτελούντος χρέη δημάρχου Γκέργκι Γκόρο, αφού το Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) τον κατηγόρησε για κατάχρηση καθήκοντος, διασυνδέσεις με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπάθησε να εξυπηρετήσει αξιοποιώντας τη θέση του κ.λπ.

Σύμφωνα με τον αλβανικό εκλογικό νόμο, αρμόδιο για τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας μέχρι να συνεδριάσει για να ψηφίσει και να ορίσει άλλον δήμαρχο.

Η Μπάλα ήταν κι αυτή ενεργό μέλος του (κυβερνώντος) Σοσιαλιστικού Κόμματος και αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Γκόρο.

Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του Μάη του '23, δήμαρχος εκλέχτηκε ο αντιπολιτευόμενος Φρέντης Μπελέρης (υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ), που όμως δεν ανέλαβε καθήκοντα και παραμένει φυλακισμένος, μετά και από την καταδίκη του για διαφθορά.

Σχολιάζοντας τον διορισμό Μπάλα, ο Μπελέρης είχε επικρίνει την κυβέρνηση Ράμα ότι δεν σέβεται τις «καλές ευρωπαϊκές πρακτικές», ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν επιτρέπει την ορκωμοσία του δημάρχου που εκλέχτηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ