Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Σε επικίνδυνους ατραπούς ο ελληνικός λαός από την εμπλοκή

Συζήτηση με τον Δημήτρη Παντελάτο, υποπτέραρχο (Ι) ε.α.

-- Κύριε Πτέραρχε, γιατί η Ελλάδα πρέπει να παύσει να συμμετέχει στους πολέμους στην Ουκρανία και την Μ. Ανατολή;

Οι ενέργειες της Ελλάδας σε σχέση με τους πολέμους δεν είναι ούτε αποτέλεσμα αποφάσεων Διεθνών Οργανισμών, ενώ η προκάλυψη/πρόσχημα περί «ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας» της επιχείρησης «Ασπίδες» φθίνει και μετά την απόσυρση ευρωπαϊκών φρεγατών από αυτή, όπως της Γερμανίας και της Δανίας. Το τελευταίο δείχνει ότι η όλη επιχείρηση εκτός από μια επικοινωνιακή φούσκα για κατανάλωση, εσωτερική αλλά και προς το εξωτερικό, έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση για να υποστηρίξει, αλλά και να κολακεύσει τους Ελληνες πλοιοκτήτες και εφοπλιστές, ως δεδομένος και πειθήνιος διεκπεραιωτής των συμφερόντων τους.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε μια διαμάχη μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Αμερικής, μαζί με την καταρρέουσα Ευρώπη, εναντίον των αντίστοιχων της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά η συνέχιση της υποστήριξης των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς, πολλαπλασιάζοντας τους αντιπάλους μας και αυξάνοντας την εξάρτηση και την καθοδήγησή μας από ξένα συμφέροντα.

-- Πολύς κόσμος πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για να ζήσει ο λαός καλύτερα, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Γιατί πιστεύετε ότι είναι σωστή αυτή η προσέγγιση;

Ο νόμος για τη στήριξη της παραγωγής πυρομαχικών (ASAP) με κύριο προορισμό την Ουκρανία, η πράξη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας μέσω κοινών προμηθειών, η ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική στον τομέα της άμυνας και ο σχετικός κανονισμός που προτείνεται από την Επιτροπή για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων της ευρωπαϊκής βιομηχανικής στρατηγικής στον τομέα της άμυνας (EDIS), οδηγούν στην παραγωγή στρατιωτικού υλικού, που την μερίδα του λέοντος θα έχουν κυρίως οι βιομηχανίες της Γερμανίας και της Γαλλίας, με τις υπόλοιπες να λειτουργούν σε ρόλο υποκατασκευαστή και κατά συνέπεια δεν εξασφαλίζεται ούτε η άμυνα της χώρας. Η παραγωγή αυτή, προφανώς, δεν θα γίνεται με γνώμονα την εξασφάλιση της άμυνας της χώρας μας. Αναμένεται το μέλλον για την Ελλάδα να είναι ακόμα χειρότερο, καθότι οι αμυντικές της δαπάνες της ξεπερνούν το 2% του ΑΕΠ σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, γεγονός που σημαίνει μεγαλύτερη περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού, ο οποίος θα συνεχίζει να αναγκάζεται να διαθέτει το υστέρημά του στην ικανοποίηση ξενόφερτων επιλογών.

Επίσης η αγροτική παραγωγή και τα αντίστοιχα προγράμματα πρωτογενούς παραγωγής θα υποβαθμιστούν με σκοπό να δοθεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση του λαού σε συγκεκριμένους τομείς και ως εργάτες και ως επιστήμονες, επηρεάζοντας την εκπαίδευση και την παιδεία στο σύνολό της. Οσοι απομένουν θα απορροφούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, κυρίως στον τουριστικό τομέα και στον τομέα της εστίασης, στο συνηθισμένο καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα κράτος Ντίσνεϊλαντ.

Οι προοπτικές αυτές που επιτίθενται στην αξιοπρέπεια και την παράδοση του ελληνικού λαού, έχουν βραχύχρονο χρονικό ορίζοντα για τους Ευρωπαίους ολιγάρχες και οδηγούν σε σχέσεις εξάρτησης και ανελευθερίας.

Χωρίς να θεωρώ ότι είμαι ικανός να καθοδηγήσω τον Ελληνα ψηφοφόρο στις επιλογές του, αλλά, με δεδομένο ότι τα κόμματα που βρέθηκαν στο τιμόνι της εξουσίας, είτε βαυκαλίζονται με αυτά τα ευρωπαϊκά σχέδια, είτε παρουσιάζουν μια ομιχλώδη αντίληψη γι' αυτά, είτε απλά τα αγνοούν, ελπίζω ο ελληνικός λαός να μην επιτρέψει να ευοδωθούν τα ευρωπαϊκά σχέδια και στις ευρωεκλογές της 9 του Ιούνη να ψηφίσει με γνώμονα την ανατροπή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τα ΕΑΣ(2013-09-13 00:00:00.0)
Σχέδιο εκκαθάρισης για να παραδοθούν στα μονοπώλια(2013-07-28 00:00:00.0)
Αντιμέτωπη με τη διαρκή «φθορά» των παραγωγικών δραστηριοτήτων(2010-11-28 00:00:00.0)
«Επίτευγμα» ο ...ευρωστρατός(2003-05-24 00:00:00.0)
"Κοινή Αμυνα" υπό κηδεμονία(1999-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ