ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Ιούλη 2001
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Στηρίζει, -«διαφωνώντας»- το σκλαβοπάζαρο

Το προεδρείο της Συνομοσπονδίας ζητά να μην ασκούν άλλες δραστηριότητες τα γραφεία υπενοικίασης των εργατών

Παλιότερη κινητοποίηση των εργατών ενάντια στους δουλέμπορους
Παλιότερη κινητοποίηση των εργατών ενάντια στους δουλέμπορους
Παρά τις αντιδράσεις συνδικάτων και εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο για την «ενοικίαση» εργαζομένων, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ - πιστός υποστηρικτής των κυβερνητικών επιλογών - στηρίζει πλήρως τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που προβλέπουν τη σύσταση και τη λειτουργία δουλεμπορικών εταιριών «ενοικίασης» εργαζομένων.

Υστερα από τη χτεσινή του συνεδρίαση το προεδρείο της ΓΣΕΕ εξέδωσε δελτίο Τύπου, στηρίζοντας ουσιαστικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Κάνοντας εμφανή προσπάθεια να ...πατήσει σε δύο βάρκες, από τη μια, δηλώνει την αντίθεσή του με την ύπαρξη ιδιωτικών Εταιριών Ενοικίασης Εργαζομένων και από την άλλη αποδέχεται τις κυβερνητικές επιλογές και μέσω προτάσεών της προσπαθεί να «χρυσώσει» το χάπι. Προτάσεις που ούτε στο ελάχιστο δε διαφέρουν από αυτά που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, προτείνει «τα γραφεία αυτά να μην ασκούν άλλες δραστηριότητες». Δηλαδή, όχι απλώς δε δηλώνει αντίθετη στη δουλεμπορία εργατών αλλά ούτε καν θίγει την ουσία του ζητήματος. Ακόμα προτείνει, ο χρόνος απασχόλησης να μην είναι πάνω από οχτώ μήνες ερχόμενη σε «ρήξη» με την κυβέρνηση που προτείνει ένα μήνα παραπάνω. Και αυτή η πρόταση δε θίγει το ζήτημα της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων που αποκτά ένας εργαζόμενος από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως η αποζημίωση που δικαιούται ένας εργαζόμενος σε περίπτωση που απολυθεί, όταν έχει συμπληρώσει δύο μήνες εργασίας. Μάλιστα, αυτή η πρόταση έρχεται σε αντίφαση ακόμα και με προηγούμενη πρόταση που είχε κάνει η ΓΣΕΕ το Γενάρη και μιλούσε για τρεις μήνες. Οι υπόλοιπες τρεις προτάσεις που κάνει είναι οι εξής: οι «ενοικιαζόμενοι» εργάτες να αμείβονται όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και να έχουν πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι αυτοί οι εργαζόμενοι δε θα μπορούν να έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και δράση γιατί κάθε τόσο θα είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν δουλιά ή ειδικότητα και πως αυτό θα έχει ως συνέπεια να διαπραγματεύονται μόνοι τους την αμοιβή τους και τους όρους εργασίας τους. Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι στην πράξη οι «ενοικιαζόμενοι» εργάτες - που θα είναι εκτός συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους - θα αναγκάζονται να αποδέχονται τους κατώτερους δυνατούς μισθούς, προκειμένου να βρουν δουλιά και το οποίο θα επιφέρει και χαμηλές εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Τ. Γιαννίτσης

Οσο για την κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτσης, δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να υποστηρίζει σθεναρά μια από τις πιο απεχθείς αντιλαϊκές επιλογές της και μάλιστα να ισχυρίζεται ότι είναι προς όφελος των εργαζομένων. Ομως ακόμα και ο ίδιος υπουργός στις δηλώσεις που κάνει δεν μπορεί να αποκρύψει ότι το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλεται από την οικονομική πραγματικότητα.

Συνδέοντας, μάλιστα, το νομοσχέδιο με τις μερικές μορφές απασχόλησης παραδέχεται ότι οι ρυθμίσεις που εμπεριέχει επιχειρούν να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα που έχει προκύψει από την ανατροπή τον εργασιακών σχέσεων και που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει προωθήσει με νόμο στη Βουλή το Δεκέμβριο του 2000.

Πανεργατική κατακραυγή

Ανακοινώσεις οργής απ' τα ταξικά συνδικάτα

Οι εργαζόμενοι θα πουν οχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και θα ενισχύσουν ακόμα πιο πολύ το μέτωπο αντίστασης και πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής
Οι εργαζόμενοι θα πουν οχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και θα ενισχύσουν ακόμα πιο πολύ το μέτωπο αντίστασης και πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής
Φουντώνουν καθημερινά οι αντιδράσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί τον ΟΑΕΔ και μετατρέπει τους άνεργους σε σύγχρονους σκλάβους εξυπηρετώντας έτσι το εργοδοτικό κεφάλαιο.

Την προώθηση από την κυβέρνηση μεσαιωνικών σκλαβοπάζαρων με την ενοικίαση εργαζομένων, καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο τονίζοντας, ότι αυτά προστίθενται στις ανατροπές των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, μέσα από τις γενικότερες αντιλαϊκές κυβερνητικές κοινωνικοοικονομικές αναδιαρθρώσεις στο όνομα της διαβόητης ανταγωνιστικότητας που επιτάσσει το κεφάλαιο, γίνονται οι πολλοί φτωχότεροι και οι ελάχιστοι πλουσιότεροι.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση όπως τονίζει στην ανακοίνωση, είναι άμεση αναγκαιότητα η ένταση του ταξικού μετώπου των αγώνων όλων των εργαζομένων, «όχι μόνο για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης του μετώπου κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ αλλά και για την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων, αντίστοιχων των σύγχρονων αυξημένων αναγκών των εργαζομένων».

Αναφερόμενο το ΠΑΜΕ στα πρόσφατα στοιχεία της ICAP σημειώνει, ότι από τη μία καταγράφουν επιδείνωση της κατάστασης των εργατικών νοικοκυριών και ταυτόχρονα τη μετάλλαξη αυτή της επιδείνωσης σε «τρελά» υπερκέρδη για τους μεγαλοβιομήχανους. Από την άλλη όμως τονίζει, ότι τα υπερκέρδη αυτά τρέχουν με τετραπλάσιους ρυθμούς απ' ό,τι η μηδαμινή αύξηση κατά 20% των μισθών και μεροκαμάτων και αποδεικνύει ότι εντείνεται και διευρύνεται η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Για ξεπούλημα του ΟΑΕΔ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας την κυβέρνηση και απροκάλυπτη μετατροπή του σε επιχείρηση στήριξης της αντεργατικής πολιτικής και σε εργαλείο για να ροκανίζουν διάφοροι επιτήδειοι τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που θα εκταμιευτούν από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης και των εργοδοτών και να μη δεχτούν αυτές τις αλλαγές και επισημαίνει, ότι απαιτείται «η δημιουργία ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με αντιιμπεριαλιστικά - αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους και την ευθύνη για την πορεία της πατρίδας μας».

Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων, διαμορφώνεται ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, όπου οι άνεργοι μεταβάλλονται σε «πελάτες» που θα υφίστανται ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και με όρους δουλεμπορίας για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το Συνδικάτο καλεί όλους τους οικοδόμους να πούνε όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και να ενισχύσουν ακόμα πιο πολύ το μέτωπο αντίστασης και πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ολιγαρχίας.

Για μετατροπή του ΟΑΕΔ σε απόλυτο όργανο του κεφαλαίου, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και σημειώνει, ότι στόχος είναι η αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων, το πέρασμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι τεράστιες ευθύνες επωμίζεται και «η ξεπουλημένη στο κεφάλαιο ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία έχει αποδεχτεί τα σχέδια για τον ΟΑΕΔ».

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου καταγγέλλει, ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους άνεργους από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, θα είναι η μετατροπή του ΟΑΕΔ σε «σύγχρονο σκλαβοπάζαρο» με την πιο στυγνή εκμετάλλευση των ανέργων, με όρους εποχής δουλοκτησίας. Ακόμα, ότι καταργεί στην πράξη συλλογικές συμβάσεις και περιορίζει ουσιαστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύ κόπο και αίμα. Επίσης, μεγαλύτερα κέρδη για τους εργοδότες που θα ωφελούνται από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

Την πλήρη αντίθεσή της στις κυβερνητικές ρυθμίσεις για τον ΟΑΕΔ εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου και απαιτεί τη διασφάλιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Η εργασία είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα και πρέπει να παραμείνει προς όφελος του πολίτη. Δεν μπορεί να εκχωρηθεί στην ασύδοτη λειτουργία των ιδιωτών και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο δουλεμπόριο» σημειώνει.

KPHTH
Φτύνουν αίμα για να γεμίζουν οι πισίνες

Πέρα από τα όρια της αντοχής τους, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα, χτες σε ξενοδοχεία των Χανίων

Στη σκοτεινή πλευρά της μόστρας, πίσω από τις χιλιάδες βιτρίνες των πολυτελών ξενοδοχείων, στους διαδρόμους έξω από τις σουίτες, κάτω από τα ακριβά εστιατόρια, στα μαγειρεία, εκεί - παντού όπου ο τουρισμός δεν είναι συνώνυμο εκατομμυρίων δολαρίων και μάρκων, αλλά μόχθος σκληρός και βάρβαρος για χιλιάδες εργαζόμενους, εκεί άρχισε να περιοδεύει από χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον βουλευτή του Κόμματος Τάκη Τσιόγκα και στελέχη της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης. Αρχή έγινε χτες από τις μονάδες στο Νομό Χανίων και ακολουθούν σήμερα το Ρέθυμνο, αύριο το Ηράκλειο και τη Δευτέρα το Λασήθι.

Σ' ένα εξαιρετικά αρνητικό τοπίο, όπου, παρά την όποια καλή θέληση λιγοστών συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι είναι ουσιαστικά ξεκρέμαστοι, με την εργοδοσία να λύνει και να δένει, αυτό που έβγαινε ήταν ένα «έλεος!», καθώς, κυριολεκτικά, για ένα κομμάτι ψωμί χιλιάδες άνθρωποι τραβάνε τα πάνδεινα κάτω από ένα καθεστώς απόλυτης - έστω και αν είναι γραβατωμένη - τρομοκρατίας. Σ' αυτό το σκηνικό, η προτροπή του βουλευτή του Κόμματος δεν μπορούσε παρά να ήταν μία: Οργανωθείτε! Οργανωθείτε στο σωματείο και αν το σωματείο δεν τραβάει, στήστε επιτροπή αγώνα, αλλάξτε τους συσχετισμούς, μη σας καθηλώνει ο τρόμος, μη τους αφήνετε να μειώσουν και άλλο την τιμή της εργατικής σας δύναμης.

Οργή ήταν το συναίσθημα που ακολούθησε την έκπληξη, όταν οι εργαζόμενοι άκουγαν για πρώτη φορά από τον βουλευτή του Κόμματος ότι για την Πέμπτη 26 Ιούλη είχε εξαγγελθεί απεργία του κλάδου. Δεν τους είχε πει κανείς τίποτα. Ούτε, βέβαια, τους είπαν στη συνέχεια ότι η απεργία πουλήθηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας πριν ακόμα γίνει. Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις και για τα επόμενα μαντάτα. Οτι τα φετινά μεροκάματα με όρους κλαδικής σύμβασης ίσως να είναι και τα τελευταία για τον κλάδο, αφού ήδη προωθείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το σύγχρονο δουλεμπόριο, που προβλέπει την ενοικίαση εργαζομένων ειδικά για χώρους εποχικής απασχόλησης, όπως τα ξενοδοχεία.

Οι συζητήσεις σ' όλους τους χώρους απλώθηκαν στο σύνολο των προβλημάτων, με πρώτο βέβαια το Ασφαλιστικό. Χαρακτηριστική της γνώσης με την οποία αντιμετωπίζουν την κυβερνητική πολιτική οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι μια από τις φράσεις που ακούσαμε: «Εκεί, στα κυπαρίσσια θέλουν να μας στείλουν να πάρουμε σύνταξη». Μακάβρια, μα πικρή η αλήθεια. Ταυτόχρονα, όμως γινόταν καθαρό πως μπορεί, από τη μία, ο φόβος να φυλάει τα έρμα, την ίδια στιγμή όμως, κανείς δεν έδειχνε αποφασισμένος να πάει άκλαφτος. Και ας ήταν κέρβεροι από δίπλα, σ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας, διάφορα «καλόπαιδα» της εργοδοσίας...


Θ. Λ.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Απεργία συμπαράστασης στους συμβασιούχους

Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και τη για έκτη μέρα απεργία πείνας οι συμβασιούχοι των διοδίων, απαιτώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για το αίτημα της μονιμοποίησής τους.

Με τον πολυήμερο αγώνα τους, οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στη δουλιά, παρότι δουλεύουν οχτώ και δέκα χρόνια. Αυτό που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση, μετά τη μετατροπή του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) σε ΑΕ, είναι η δουλιά του «ό,τι ήθελε προκύψει», από τη θέση εργασίας στο ταμείο των διοδίων, μέχρι καθαριστών και αλλαγή μέρους, ανάλογα με το «πού τους έχουν ανάγκη»!

Τους απεργούς πείνας επισκέφθηκε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι των ΤΕΟ κήρυξαν 48ωρη απεργία για την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο, στις 4 και 5 Αυγούστου, για συμπαράσταση στους συμβασιούχους.

Οι μόνιμοι, εκτός απ' τη μονιμοποίηση των συναδέλφων τους, ζητούν και τη χορήγηση των ρεπό και αδειών που τους χρωστούν. Να θυμίσουμε εδώ ότι 330 μόνιμοι και 180 συμβασιούχοι καλούνται να μαζέψουν τα 50 δισ. των διοδίων. Αποτέλεσμα, δουλιά χωρίς ...ανάσα, χωρίς ρεπό, ανάπαυση και άδειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, λόγω έλλειψης προσωπικού, χρωστάνε στους εργαζόμενους 7.000 ρεπό σ' όλη την επικράτεια!

Τέλος, με τη μετατροπή του ΤΕΟ σε ΑΕ, κινδυνεύουν και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους.

Μια προφητική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ από το Γενάρη είχε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη λειτουργία δουλεμπορικών επιχειρήσεων με Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Αγγ. Τζέκης.

Χαρακτηριστικά στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφερόταν ότι με τη λειτουργία τέτοιου είδους εταιριών «που κερδοσκοπούν σε βάρος του δικαιώματος δουλιάς των ανέργων, εντείνεται η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, πλήττεται παραπέρα η πλήρης απασχόληση με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 8ωρο ή 7ωρο, υπονομεύονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά, εργασιακά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την εμφάνιση και επέκταση αυτού του αντιδραστικού φαινομένου, για τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας και τη συνεχή υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, είναι τεράστιες. Τα ιδιωτικά μεσιτικά γραφεία που εκμεταλλεύονται τους άνεργους επιβάλλεται να κλείσουν».

Εξετάσεις οδοντοτεχνιτών

Κανονικά θα διεξαχθούν φέτος, και για τις δυο προηγούμενες χρονιές, σε αίθουσες που διέθεσε το υπουργείο Υγείας, οι εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Οδοντοτεχνίτη, όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων.

Οι εξετάσεις για το θεωρητικό μέρος θα διεξαχθούν την Πέμπτη και Παρασκευή 6 - 7 Σεπτέμβρη 2001, ενώ για το πρακτικό μέρος θα γίνουν στις 11 - 12 Σεπτέμβρη 2001.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 10 Αυγούστου 2001 στις Νομαρχίες (στη Διεύθυνση Υγιεινής) και να προμηθευτούν το έντυπο για τα εργαλεία - υλικά που θα έχουν μαζί τους στις εξετάσεις.

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Την κατάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΓΕΑΣ), που πραγματοποιήθηκαν στις 22/11/2000 και στις 3/7/2001, ζητούν από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, με αίτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, Ν. Γκατζής, Π. Κοσιώνης και Αγγ. Τζέκης.

Στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τη δωρεάν μετακίνηση του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος με τα ταχύπλοα και τα δυναμικά υποστηριζόμενα πλοία και αρνητικά για το αίτημα για τη χορήγηση έκπτωσης κατά 50% στους συνταξιούχους του ΝΑΤ, στους πολύτεκνους κλπ.

Στάση εργασίας συμβασιούχων της ΟΑ στη Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Πέμπτη 2 Αυγούστου, οι 210 συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος των συμβασιούχων καταγγέλλει την εργασιακή ομηρία των μελών του, αφού, όπως σημειώνει, οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες της «Ολυμπιακής». Στην πλειοψηφία τους απασχολούνται με 8μηνες συμβάσεις 3ετούς διάρκειας.

Αρχίζει η καταβολή του Αδειοδωρόσημου

Αρχίζει η καταβολή του Αδειοδωρόσημου για τους οικοδόμους την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ. Η πληρωμή θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 1/8/2001 μέχρι 21/8/2001 και συγκεκριμένα κατά τις ημερομηνίες 1, 2, 3, 6, 7, 13 και 21 Αυγούστου από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι το ασφαλιστικό βιβλιάριο ασθενείας και η αστυνομική ταυτότητα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ