Σάββατο 28 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Απεργία συμπαράστασης στους συμβασιούχους

Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και τη για έκτη μέρα απεργία πείνας οι συμβασιούχοι των διοδίων, απαιτώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για το αίτημα της μονιμοποίησής τους.

Με τον πολυήμερο αγώνα τους, οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στη δουλιά, παρότι δουλεύουν οχτώ και δέκα χρόνια. Αυτό που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση, μετά τη μετατροπή του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) σε ΑΕ, είναι η δουλιά του «ό,τι ήθελε προκύψει», από τη θέση εργασίας στο ταμείο των διοδίων, μέχρι καθαριστών και αλλαγή μέρους, ανάλογα με το «πού τους έχουν ανάγκη»!

Τους απεργούς πείνας επισκέφθηκε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι των ΤΕΟ κήρυξαν 48ωρη απεργία για την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο, στις 4 και 5 Αυγούστου, για συμπαράσταση στους συμβασιούχους.

Οι μόνιμοι, εκτός απ' τη μονιμοποίηση των συναδέλφων τους, ζητούν και τη χορήγηση των ρεπό και αδειών που τους χρωστούν. Να θυμίσουμε εδώ ότι 330 μόνιμοι και 180 συμβασιούχοι καλούνται να μαζέψουν τα 50 δισ. των διοδίων. Αποτέλεσμα, δουλιά χωρίς ...ανάσα, χωρίς ρεπό, ανάπαυση και άδειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, λόγω έλλειψης προσωπικού, χρωστάνε στους εργαζόμενους 7.000 ρεπό σ' όλη την επικράτεια!

Τέλος, με τη μετατροπή του ΤΕΟ σε ΑΕ, κινδυνεύουν και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ