ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2-1
Διά... ποδός Κεμπάτζε

Τελευταίος γέλασε ο Αναστασιάδης και όχι ο Μαρκαριάν

Sportidea

Τελευταίος γέλασε ο Αναστασιάδης και όχι ο Μαρκαριάν
«Αχ αυτό το 1-0». Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σε διπλούς αγώνες είναι ότι χειρότερο να χάσεις τον πρώτο αγώνα με αυτό το σκορ. Και για περισσότερες λεπτομέρειες... ρωτήστε του παίκτες του Παναθηναϊκού. Ολα τα έκαναν χτες στη Λεωφόρο. Και δύο γκολ πέτυχαν και καλή απόδοση, πρόκριση όμως δεν είδαν. Βλέπετε, παρά τη νίκη τους με 2-1 το γκολ του Κεμπάτζε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, που μείωσε το σκορ για τον Ηρακλή, έδωσε την πρόκριση στο «Γηραιό» χάρις και στη νίκη του με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ετσι λοιπόν από χτες ο Παναθηναϊκός μετράει μείον ένα στόχο, ενώ ο Ηρακλής συνεχίζει ακάθεκτος στο Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Εθνικό Αστέρα.

Το «τριφύλλι», παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς, κατάφερε να φθάσει κοντά στη βρύση αλλά όμως όχι και να πιει νερό. Ο Σέρχι Μακαριάν άφησε στον πάγκο τους Κωνσταντίνου, Καραγκούνη, Κόλκα, προτιμώντας να ξεκινήσει με τους Γκούμα, Μπασινά, Γκαλέτο, Βόκολο αλλά και τον Μικαέλσεν. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν νωρίς νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυρίως στο χώρο του κέντρου, δείχνοντας μια διαφορετική εικόνα από αυτή των τελευταίων αγώνων. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 40` όταν μετά από μια πολύ ωραία επέλαση του Λυμπερόπουλου η μπάλα βρήκε το πόδι του Κυριαζή και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Λυμπερόπουλος κατάφερε να γράψει το 2-0 όταν εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Χαλκιά σε σουτ του Ολισαντέμπε.

Με τον αέρα του 2-0 οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο Β` μέρος όπου επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους απέναντι στον Ηρακλή που αρκέστηκε στις αντεπιθέσεις. Ομως, οι προσπάθειές τους για κάποιο τρίτο γκολ βρήκαν τον πολύ καλό χτες Χαλκιά που αρκετές φορές έκοψε τη φόρα των αντιπάλων του. Κυριότερες οι φάσεις του 51` του 58` και του 66` όταν σταμάτησε τους Ολισαντέμπε και Βαζέχα.

Ετσι στο 82` ήταν η σειρά του Ηρακλή να απαντήσει, όταν σε αντεπίθεση ο Φοφόνκα έβγαλε μόνο του τον Κεμπάτζε που πλάσαρε τον Νικοπολίδη σφραγίζοντας την πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς.

ΠΑΟ: Νικοπολίδης, Σάριτς, Φύσσας, Μπασινάς (72' Κόλκα), Γκούμας, Γκαλέτο (87' Καραγκούνης), Βαζέχα (68' Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε, Βόκολος, Μικαέλσεν

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χαλκιάς, Κυριαζής (49' Κολομπούρδας), Χατζί, Κουτσουρές (72' Νασιόπουλος), Φοφόνκα, Στολτίδης, Χάγκαν, Μιλόγεβιτς (54' Δρούγας), Νεμπεγλέρας, Κεμπάτζε, Νατσούρας


Μ. ΒΩΣΣΟΥ

ΑΕΚ
Η ζωή συνεχίζεται...

Τη λαϊκή ρήση «η ζωή συνεχίζεται» προσπαθούν στην ΑΕΚ, με μπροστάρηδες τεχνική ηγεσία και παίχτες, να κάνουν πράξη. Αλλωστε οι υποχρεώσεις... τρέχουν, η ιστορία δεν αλλάζει και το κακό (με μοιρολατρία) μπορεί να γίνει χειρότερο. Ετσι (και τυπικά) από χτες άρχισε η ολοκληρωτική προετοιμασία ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ και η λήθη για το πρόσφατο οδυνηρό παρελθόν. Εκτός από προπόνηση το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα γεύμα παιχτών - τεχνικού τιμ. Σκοπός του η αναστροφή του κλίματος και η επιβεβαίωση της διάθεσης όλων να γυρίσουν σελίδα, επιστρέφοντας σε θετική πορεία.

Κύριος εκφραστής (του νοήματος της παραπάνω ρήσης) ο Σάντος που ασχολήθηκε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης κυπέλλου: «Σε αυτήν τη φάση, όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Είναι μια φυσιολογική κλήρωση. Ξέραμε από πριν ότι οι περισσότεροι αντίπαλοι έχουν κάποιο βάρος, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό. Το σημαντικό είναι να έχει η ομάδα τη συνείδηση ότι πρόκειται για δύσκολα παιχνίδια τα οποία θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Είναι υποχρέωσή μας, όχι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά γιατί είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι. Εχουμε φιλοδοξίες και στις τρεις διοργανώσεις, είναι υποχρέωσή μας σε κάθε μια από αυτές να προσπαθούμε για τη νίκη, οπότε δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο που παίζουμε με τον ΠΑΟΚ. Είναι μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση γιατί παίζουμε και στο πρωτάθλημα».

Ο Πορτογάλος επισήμανε ξανά την ιεράρχηση του, «είναι σημαντική η καθημερινή δουλιά και μετά το αποτέλεσμα» και σχολίασε το γεύμα: «Είναι κάτι φυσιολογικό και σημαντικό, αλλά τέτοιες πρωτοβουλίες δεν πρέπει να γίνονται αποσπασματικά. Στην Πόρτο γινόταν συνέχεια και πρέπει να είναι κάτι τακτικό. Οπως συνηθίζω να λέω και τα Χριστούγεννα έπρεπε να είναι κάθε μέρα, αλλά πάλι καλά που έρχονται μια φορά το χρόνο». Τέλος, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τα σενάρια που πλέχτηκαν, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες: «Πιστεύω σε μια μελλοντική συνέντευξη Τύπου που θα προσπαθήσω να διοργανώσω να μπορέσω να σας απαντήσω. Δε θα πω τίποτα τώρα».

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
«Ας είμαστε ρεαλιστές»

Για το καλύτερο δυνατόν δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν οι αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας που θα μετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ, οι οποίοι αρχίζουν την επόμενη βδομάδα (8-24 Φλεβάρη).

Αλλωστε θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η προετοιμασία ξεκίνησε μόλις τον Ιούνη του 2001 και όχι τέσσερα χρόνια πιο πριν, όπως θα έπρεπε κανονικά δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για όνειρα. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο πρόεδρος της ΕΟΧ Γιάννης Παντελίδης στην παρουσίαση της ελληνικής αποστολής τόνισε την ανάγκη της προόδου των χειμερινών σπορ στη χώρα μας.

Οσον αφορά τους αθλητές, αυτοί φάνηκαν ιδιαίτερα «προσγειωμένοι» στους στόχους τους αναγνωρίζοντας το δύσκολο της αποστολής τους. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας στους δρόμους αντοχής Λευτέρης Φαφάλης σκιαγράφησε το στόχο του. «Θα ήθελα να λέω ότι στόχος μου είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά μια θέση στην 30άδα αποτελεί μια μεγάλη επίδοση για μένα».

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του αθλητή στο δίαθλο Σταύρου Χριστοφορίδη: «Το επίπεδο της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, Ομως εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Προσωπικά αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι».

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα που θα μεταβεί στο Σολτ Λέικ είναι: ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ: Βασίλης Δημητριάδης και Ντίνα Κούτρα. ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ:: Λευτέρης Φαφάλης και Κατερίνα Μπαλκαμπά. ΔΙΑΘΛΟ: Σταύρος Χριστοφορίδης και Δέσποινα Βαβάτση.

Στην παρουσίαση της ομάδας παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Εξαρχος που ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές.


Μ.Τ.

ΠΑΟΚ
Στήριξη σε Τοχούρογλου

Τέλος, η Παναχαϊκή, τώρα η ΑΕΚ. Αυτή τη νοοτροπία θέλει να περάσει στους παίκτες του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μέσω της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε, τόσο για την αναμέτρηση του πρωταθλήματος απέναντι στην «Ενωση» την ερχόμενη Κυριακή, όσο και για τους αγώνες Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ήττα, όπως τη χαρακτήρισε, στην Πάτρα, ενώ στήριξε τον Τοχούρογλου που βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα.

Για το παιχνίδι της Πάτρας, ο Σερβοέλληνας τεχνικός είπε: «Δε χρειάζεται να πω κάτι για τον αγώνα με την Παναχαϊκή. Εχω μιλήσει με τους παίκτες για την ήττα, όπως εγώ τη θεωρώ με την Παναχαϊκή και πλέον το ξεπερνάμε. Εχουμε μπροστά μας μια εξάδα αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο που θα κρίνουν τη φετινή χρονιά. Είμαστε έτοιμοι, έχοντας βέβαια και απουσίες παικτών. Ωστόσο, θέλω να έχω στη διάθεσή μου όσο γίνεται περισσότερους παίκτες για να αντεπεξέλθουμε. Θα ήθελα να τους έχω όλους, αλλά αυτό δε γίνεται»

Ο Μπάγεβιτς στάθηκε στο φλέγον ζήτημα της αμυντικής αστάθειας που στερεί βαθμούς από το «Δικέφαλο». «Εχουμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας στα τελευταία ματς, αλλά αυτό οφείλεται στη διακοπή του πρωταθλήματος. Στα ματς με Ακράτητο και Παναχαϊκή εμφανιστήκαμε ανέτοιμοι και απρόσεκτοι. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ και στα δύο ματς, ενώ δεχτήκαμε εύκολα γκολ», ενώ για τον Τοχούρογλου τόνισε: «Δεν πρέπει να κατηγορούμε τον Τοχούρογλου, καθώς δεν έκανε μόνο αυτός τα λάθη. Αντίθετα, πρέπει να τον βοηθήσουμε», ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν είναι σίγουρος για τη χρησιμοποίησή του απέναντι στην ΑΕΚ.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Πήρε «φωτιά» η κορυφή

Φωτιά στην κορυφή έβαλε η «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι της Γ' Εθνικής μεταξύ της Κασσάνδρας και της Κέρκυρας στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής. Μετά από αυτή την εξέλιξη και παράλληλα με τη νίκη του Ατρομήτου επί των Τρικάλων, οι διαφορές στην πρώτη τετράδα έχουν μειωθεί, δίνοντας νέα τροπή στο πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική, οι δύο ομάδες πέτυχαν κατά κάποιο τρόπο το στόχο τους. Οι μεν γηπεδούχοι ήθελαν να διατηρήσουν τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους, οι δε «Φαίακες» ήθελαν να μη χάσουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τους πρωτοπόρους.

Στη Ριζούπολη, ο Ατρόμητος πήρε σημαντική νίκη με 1-0 επί των Τρικάλων και έφτασε στους 4 βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Το μοναδικό γκολ πέτυχε στο 77' ο Μπαλογιάννης, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, που όμως αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν: Λάρισα - Χανιά 1-0, Κιλκισιακός - Ελευσίνα 4-1, Ναυπακτιακός - Παναιτωλικός 2-0, Λεωνίδιο - Απόλλων Κ.Β. 2-1, Μαρκό - Καβάλα 1-0 και Εθνικός - Φωστήρας 2-2. H βαθμολογία στην κορυφή: Κασσάνδρα 34, Κέρκυρα 31, Ατρόμητος 30.

ΠΟΛΟ
Γερή... προπόνηση

Μια καλή... προπόνηση ενόψει του αυριανού ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη πραγματοποίησε χτες ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χίο σε εξ αναβολής αγώνα για την 9η αγωνιστική, την οποία νίκησε με 19-8 στον Πειραιά. Οι Χιώτες κατάφεραν να αντισταθούν μόνο στο πρώτο εννιάλεπτο, αλλά από κει και πέρα η διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους ήταν εμφανής και παρασύρθηκαν από το ρυθμό των «ερυθρολεύκων». Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Γιάννης Θωμάκος, που με τα οκτώ τέρματα που πέτυχε, έκανε ρεκόρ περιόδου. Τα εννιάλεπτα: 3-2, 7-1, 5-3, 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Θωμάκος 8, Χατζηθεοδώρου 5, Καλακόνας 2, Γιαννιώτης 2, Χατζής, Ψύχος.

ΧΙΟΣ: Κρέτου 3, Γαβαλάς 2, Τέττερης, Παππάς, Φουντούλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ