Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Η ζωή συνεχίζεται...

Τη λαϊκή ρήση «η ζωή συνεχίζεται» προσπαθούν στην ΑΕΚ, με μπροστάρηδες τεχνική ηγεσία και παίχτες, να κάνουν πράξη. Αλλωστε οι υποχρεώσεις... τρέχουν, η ιστορία δεν αλλάζει και το κακό (με μοιρολατρία) μπορεί να γίνει χειρότερο. Ετσι (και τυπικά) από χτες άρχισε η ολοκληρωτική προετοιμασία ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ και η λήθη για το πρόσφατο οδυνηρό παρελθόν. Εκτός από προπόνηση το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα γεύμα παιχτών - τεχνικού τιμ. Σκοπός του η αναστροφή του κλίματος και η επιβεβαίωση της διάθεσης όλων να γυρίσουν σελίδα, επιστρέφοντας σε θετική πορεία.

Κύριος εκφραστής (του νοήματος της παραπάνω ρήσης) ο Σάντος που ασχολήθηκε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης κυπέλλου: «Σε αυτήν τη φάση, όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Είναι μια φυσιολογική κλήρωση. Ξέραμε από πριν ότι οι περισσότεροι αντίπαλοι έχουν κάποιο βάρος, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό. Το σημαντικό είναι να έχει η ομάδα τη συνείδηση ότι πρόκειται για δύσκολα παιχνίδια τα οποία θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Είναι υποχρέωσή μας, όχι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά γιατί είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι. Εχουμε φιλοδοξίες και στις τρεις διοργανώσεις, είναι υποχρέωσή μας σε κάθε μια από αυτές να προσπαθούμε για τη νίκη, οπότε δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο που παίζουμε με τον ΠΑΟΚ. Είναι μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση γιατί παίζουμε και στο πρωτάθλημα».

Ο Πορτογάλος επισήμανε ξανά την ιεράρχηση του, «είναι σημαντική η καθημερινή δουλιά και μετά το αποτέλεσμα» και σχολίασε το γεύμα: «Είναι κάτι φυσιολογικό και σημαντικό, αλλά τέτοιες πρωτοβουλίες δεν πρέπει να γίνονται αποσπασματικά. Στην Πόρτο γινόταν συνέχεια και πρέπει να είναι κάτι τακτικό. Οπως συνηθίζω να λέω και τα Χριστούγεννα έπρεπε να είναι κάθε μέρα, αλλά πάλι καλά που έρχονται μια φορά το χρόνο». Τέλος, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τα σενάρια που πλέχτηκαν, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες: «Πιστεύω σε μια μελλοντική συνέντευξη Τύπου που θα προσπαθήσω να διοργανώσω να μπορέσω να σας απαντήσω. Δε θα πω τίποτα τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ