Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
«Ας είμαστε ρεαλιστές»

Για το καλύτερο δυνατόν δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν οι αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας που θα μετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ, οι οποίοι αρχίζουν την επόμενη βδομάδα (8-24 Φλεβάρη).

Αλλωστε θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η προετοιμασία ξεκίνησε μόλις τον Ιούνη του 2001 και όχι τέσσερα χρόνια πιο πριν, όπως θα έπρεπε κανονικά δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για όνειρα. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο πρόεδρος της ΕΟΧ Γιάννης Παντελίδης στην παρουσίαση της ελληνικής αποστολής τόνισε την ανάγκη της προόδου των χειμερινών σπορ στη χώρα μας.

Οσον αφορά τους αθλητές, αυτοί φάνηκαν ιδιαίτερα «προσγειωμένοι» στους στόχους τους αναγνωρίζοντας το δύσκολο της αποστολής τους. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας στους δρόμους αντοχής Λευτέρης Φαφάλης σκιαγράφησε το στόχο του. «Θα ήθελα να λέω ότι στόχος μου είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά μια θέση στην 30άδα αποτελεί μια μεγάλη επίδοση για μένα».

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του αθλητή στο δίαθλο Σταύρου Χριστοφορίδη: «Το επίπεδο της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, Ομως εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Προσωπικά αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι».

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα που θα μεταβεί στο Σολτ Λέικ είναι: ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ: Βασίλης Δημητριάδης και Ντίνα Κούτρα. ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ:: Λευτέρης Φαφάλης και Κατερίνα Μπαλκαμπά. ΔΙΑΘΛΟ: Σταύρος Χριστοφορίδης και Δέσποινα Βαβάτση.

Στην παρουσίαση της ομάδας παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Εξαρχος που ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές.


Μ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ