ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
«Γνώριζαν πού ακριβώς έριχναν τις βόμβες»!

Πώς να ξεχαστούν τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα;

Associated Press

Πώς να ξεχαστούν τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα;
ΧΑΓΗ.-

Επισημαίνοντας μερικούς απ' τους βασικούς στρατηγικούς στόχους των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και συνδέοντάς τους με την απώτερη «αποστολή» του δικαστηρίου της Χάγης, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς συνέχισε χτες, για δεύτερη μέρα, την παρουσίαση των θέσεών του έναντι του κατηγορητηρίου. Επιπλέον, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας ενημέρωσε τα μέλη του δικαστηρίου πως επιθυμεί την κλήτευση ξένων πρώην και νυν ηγετών μεγάλων δυνάμεων (Μπιλ Κλίντον, Μαντλίν Ολμπράιτ, Τόνι Μπλερ, Χέλμουτ Κολ, Κόφι Ανάν κλπ.) προκειμένου να τους υποβάλλει ερωτήσεις ώστε να αποδειχθεί πως σχεδίασαν και πραγματοποίησαν εν γνώσει τους και όχι «κατά λάθος» τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών στη διάρκεια του πολέμου έναντι της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, όπως τους βομβαρδισμούς κομβόι αμάχων στο Κοσσυφοπέδιο και της κινέζικης πρεσβείας στο Βελιγράδι...

«Μία από τις βασικές αποστολές που πρέπει να διεκπεραιώσει αυτό το ψευδές κατηγορητήριο είναι να πείσει τον κόσμο πως οι σερβικές δυνάμεις έκαναν τις εκτοπίσεις των Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο, κάτι που είναι κακόβουλο ψέμα», επισήμανε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, συμπληρώνοντας πως η δίκη σε βάρος του, μεταξύ άλλων, δίνει περαιτέρω υποστήριξη στις ίδιες δυνάμεις που διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία. «Το μόνον που κάνετε είναι να ενθαρρύνετε την τρομοκρατία που συνεχίζεται εκεί ακόμη» είπε ο Μιλόσεβιτς.

Κατακεραυνώνοντας τις... «λάθος» βόμβες

Ανασκευάζοντας το τερατώδες ψεύδος των επεμβατικών δυνάμεων πως οι βομβαρδισμοί κομβόι αμάχων στο Κοσσυφοπέδιο (κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών επιδρομών στη Σερβία την άνοιξη του '99) έγιναν... «κατά λάθος», ο Μιλόσεβιτς προσκόμισε στοιχεία από υποκλοπή επικοινωνίας (που έκαναν ειδικές υπηρεσίες του σερβικού στρατού) ανάμεσα σε πιλότους των ΝΑΤΟικών αεροσκαφών και κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ, αναφορικά με το βομβαρδισμό κομβόι τρακτέρ αμάχων πολιτών στις 13 Μάη του '99. «Οι πιλότοι ενημέρωσαν το κέντρο διοίκησης πως αυτό που έβλεπαν ήταν πομπές τρακτέρ και άλλων αγροτικών οχημάτων αμάχων. Ομως, το κέντρο διοίκησης επέμεινε στην αρχική εντολή ανταπαντώντας τους: "Εκτελέστε τις εντολές σας"... Μετά από αυτό δεκάδες αθώοι άμαχοι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, έπεσαν νεκρά από τις βόμβες... Κοιτάξτε τα παιδιά... Τα 26 παιδιά, ανάμεσα σε άλλους, που σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε το κομβόι προσφύγων. Οι σερβικές δυνάμεις πήγαν εκεί προσπαθώντας να τους σώσουν, να τους βοηθήσουν, να τους πάνε στα νοσοκομεία»...

Associated Press

Ο Μιλόσεβιτς δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, λέγοντας πως έγινε εν γνώσει του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, γιατί ο «τελευταίος ήθελε να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που βομβάρδισε κινέζικο έδαφος πρεσβείας στη Σερβία».

Οι διπλωμάτες, είπε ο Μιλόσεβιτς, ήξεραν την κινέζικη πρεσβεία... Ηξεραν τι έτρωγαν για δείπνο, πώς ήταν τα έπιπλα, πώς ήταν τα σερβίτσια τσαγιού... και μετά (οι Αμερικανοί) μας λένε πως δε γνώριζαν πού ήταν η κινέζικη πρεσβεία στο Βελιγράδι γιατί τάχα είχαν πεπαλαιωμένους χάρτες!

Και ο Μιλόσεβιτς υπερθεμάτισε, σ' αυτό το σημείο, επισημαίνοντας: «Είναι φανερό πως γνώριζαν εκεί στις ΗΠΑ πού ακριβώς εξαπέλυαν τις επιθέσεις, ακόμη και εν αγνοία κάποιων ΝΑΤΟικών χωρών»...

Σε άλλο σημείο, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, κατηγόρησε τη Γερμανία πως υποστήριξε ποικιλοτρόπως την ανεξαρτησία της Κροατίας και τη δράση των Αλβανών αυτονομιστών στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Μέι επέτρεψε στο Μιλόσεβιτς να ολοκληρώσει τη Δευτέρα το πρωί, για μιάμιση ώρα, την ανάλυση των θέσεών του έναντι του κατηγορητηρίου. Κατόπιν τούτου, θα αρχίσει στο δικαστήριο η προσέλευση και κατάθεση των άνω των 350 μαρτύρων κατηγορίας...

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αλληλεγγύη στον Μιλόσεβιτς

Ελληνικοί μαζικοί φορείς συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εξελισσόμενη στη Χάγη δίκη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτόν και στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Συνδικάτα ναυτικών

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», με κοινό δελτίο Τύπου τους τονίζουν:

«Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προσαγωγή με χαλκευμένες κατηγορίες σε δίκη παρωδία του ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Είναι προφανές ότι η δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια των ιμπεριαλιστών που στρέφεται ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα στους λαούς που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων".

Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που αιματοκύλησαν τα Βαλκάνια και βομβάρδισαν ανελέητα τη Σερβία, για να σώσουν τάχα τους Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο, αφού προηγουμένως καλλιέργησαν τον εθνικισμό, υποδαύλισαν θρησκευτικές και φυλετικές διακρίσεις, προκάλεσαν το διαμελισμό της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και ολοκλήρωσαν το έγκλημά τους με την ωμή στρατιωτική επέμβαση και το στρατό κατοχής στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αυτοί που εμφανίζονται ως τιμωροί με το ψευδώνυμο "Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο", είναι οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές και ευθύνονται με πολεμικές επεμβάσεις ενάντια στους λαούς.

Ευθύνονται για τις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων, για τις τερατογενέσεις και τον καρκίνο που αναπτύσσεται στην περιοχή της Βαλκανικής, αλλά και γενικότερα σε άλλα σημεία του πλανήτη, αποτέλεσμα των εγκληματικών επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών.

Στη συνείδηση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού της χώρας μας, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη, έχει καταγραφεί η ηρωική αντίσταση του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και γενικότερα των λαών που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.

Βρισκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στο ίδιο μετερίζι του αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού και των άλλων λαών που παλεύουν ενάντια στους Αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για συμμετοχή σε αυτό το έγκλημα και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Καλούμε τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να γίνει "μπούμερανγκ" στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.»

Η ΠΕΑΕΑ

Αβάσιμες από νομική και ηθική άποψη είναι οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Μιλόσεβιτς και παράνομο το δικαστήριο της Χάγης, τονίζει το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ σε επιστολή της προς τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στον οποίο εκφράζει την αλληλεγγύη των Ελλήνων αντιστασιακών, μελών της Ενωσης. Συγκεκριμένα, στην επιστολή, αναφέρεται:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ, εν ονόματι όλων των μελών της οργάνωσης, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς εσάς και δηλώνει τη γνώμη του ότι το Δικαστήριο της Χάγης δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει έναν Πρόεδρο Κράτους εκλεγμένο δημοκρατικά και ό,τι οι κατηγορίες που αποδίδονται σε σας είναι αβάσιμες από νομική και ηθική άποψη.

Ολη αυτή η διαδικασία αποβλέπει μόνο να αιτιολογήσει τις παράνομες και εγκληματικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενάντια σε λαούς όπως το είχαν κάνει και ενάντια στο Σέρβικο λαό της Γιουγκοσλαβίας και να καταπολεμήσουν όλες τις προσπάθειες για την ειρηνική λύση των διαφορών ανάμεσα στους λαούς».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύης τους προς τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμβολο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και να δυναμώσουν το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, καλεί σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας απευθυνόμενο προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Το Συνδικάτο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, καταγγέλλει τους «μακελάρηδες των λαών ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους συμμάχους για ένα ακόμα έγκλημα». Μετά το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας επί 78 μερόνυχτα, «συνέχισαν το θέατρο του παραλόγου στο Αφγανιστάν και προετοιμάζονται να ανάψουν πόλεμο κατά του Ιράκ» και, ταυτόχρονα, στηρίζουν το Ισραήλ που δολοφονεί το Παλαιστινιακό λαό. Σήμερα, επισημαίνεται, οι υπάλληλοι των ιμπεριαλιστών προσπαθούν να δικάσουν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με χαλκευμένο κατηγορητήτιο γιατί αντιστάθηκε στα βρώμικα σχέδιά τους.

Τα ιμπεριαλιστικά κτήνη... είναι ένοχοι, πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν», τονίζεται με κατηγορηματικό τρόπο ενώ το ίδιο θα πρέπει να πληρώσει και η ελληνική κυβέρνηση «που παίρνει ενεργά μέρος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Συμπαράσταση από Ελληνες βουλευτές

Επίσκεψη αντιπροσωπείας στα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα

Τέσσερις Ελληνες βουλευτές (από τους ογδόντα που είχαν υπογράψει για τη μη έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη) και συγκεκριμένα: ο Αγγελος Τζέκης του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Κρητικός και ο Στέλιος Παπαθεμελής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΝ, πρόκειται να επισκεφτούν το επόμενο διάστημα τον πρώην Πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, που βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές της Χάγης.

Για το σκοπό αυτό οι Α. Τζέκης, Π. Κρητικός και Π. Λαφαζάνης, πήγαν χτες στα γραφεία της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην Αθήνα και κατέθεσαν σχετική αίτηση, ενώ απευθύνθηκαν με επιστολή και στον ίδιο τον Σλ. Μιλόσεβιτς, που σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να εκφράσει προς την αρμόδια Διεύθυνση παράκληση να τους επιτραπεί η επίσκεψη. Οι βουλευτές εκτιμούν ότι θα έχουν σύντομα μια θετική απάντηση.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί έκφραση της συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον Σ. Μιλόσεβιτς, ο οποίος απήχθη από τη χώρα του και "δικάζεται" από το ΝΑΤΟικό όργανο (που αυτοαποκαλείται "Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία") επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια του ΝΑΤΟ για διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και δημιουργία ελεγχόμενων ΝΑΤΟικών προτεκτοράτων», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης σχετικά μ' αυτή την πρωτοβουλία. «Στόχος του ΝΑΤΟ - πρόσθεσε - είναι η απόκρυψη των εγκλημάτων του (όπως πρόσθετα αποδείχτηκε και με την υπόθεση του απεμπλουτισμένου ουρανίου), η δαιμονοποίηση και η ενοχοποίηση όσων αντιτάσσονται στα σχέδιά του και ο εκφοβισμός λαών και κυβερνήσεων καθώς και όποιου αμφισβητεί τη "νέα τάξη" και την καταλήστευση εκ μέρους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του μόχθου και του πλούτου των λαών και χωρών. Αίτημα του ελληνικού λαού είναι η άμεση απελευθέρωση του Σ. Μιλόσεβιτς».

Ο Π. Κρητικός είπε ότι δεν παρέχονται οι εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο όργανο «δικαστήριο σκοπιμότητας» και είπε ότι έχουμε μια επιλεκτική κατηγορία εναντίων του Μιλόσεβιτς, την ίδια στιγμή που για αντίστοιχες κατηγορίες άλλοι δε διώκονται.

Ο Π. Λαφαζάνης, πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση έχει «βαθιά πολιτικά και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά και αφορά γενικότερα την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή». Δήλωσε ότι για την τραγωδία των Βαλκανίων είναι πολλοί οι υπεύθυνοι, αλλά «κάποιοι ανακηρύσσονται από τη Διεθνή Κοινότητα ως αθώες περιστερές και κάποιοι άλλοι ως ένοχοι και δικάζονται μ' αυτό τον τρόπο», προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της «αμερικανοκρατούμενης νέας τάξης πραγμάτων».

ΙΤΑΛΙΑ
Με διαδηλώσεις υποδέχτηκαν τον Μπλερ

ΡΩΜΗ.--

Εκατό χιλιάδες Ιταλοί, από όλο το κοινωνικό φάσμα, υποδέχτηκαν χτες το Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, που μετέβη στην ιταλική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσον αφορά στην πλήρη απελευθέρωση των αγορών, εργασίας και ενέργειας...

Εργάτες, καθηγητές, σπουδαστές, φιλειρηνιστές, πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης, διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της Ρώμης διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες από την ιταλική κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο χώρο της παιδείας. Το τεράστιο ποτάμι των διαδηλωτών, απαίτησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, την υπεράσπιση του 18ου άρθρου του ιταλικού Συντάγματος που αφορά στα εργασιακά δικαιώματα, την υπεράσπιση του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας και των Κοινωνικών Παροχών, την υπεράσπιση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι, την υπεράσπιση του δικαιώματος των αγώνων για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, για τις αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, για τη διεκδίκηση της κατοχύρωσης της αυτόματης τιμαριθμικής προσαρμογής των αποδοχών εργαζομένων βάσει του τρέχοντος πληθωρισμού. Για μισθούς και συντάξεις δίκαιους και όχι πείνας. Για την υπεράσπιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, τόσο για τους Ιταλούς πολίτες όσο και για τους οικονομικούς μετανάστες.

Ολα αυτά τα αιτήματα και κυρίως η αποφασιστικότητα των Ιταλών να αγωνιστούν για την υπεράσπισή των δικαιωμάτων τους, πρέπει, θέλοντας και μη, να ακούστηκαν από τους ηγέτες της Ιταλίας και της Βρετανίας, τον Τόνι Μπλερ και το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που συναντήθηκαν στη βίλα Μαντάμα, έξω από τη Ρώμη.

Μετά τη συνάντηση αναμενόταν οι δύο πρωθυπουργοί να υπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, αλλά και της ενεργειακής αγοράς, προκειμένου να προκαλέσουν ένα «ηλεκτροσόκ» και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ούτως ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να προχωρήσει σύντομα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως τόνισε εξάλλου σε άρθρο του στην εφημερίδα «Κοριέρε ντε λα Σέρα», ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ο Μπλερ δήλωσε σαφέστατα ότι αυτή η διμερής συνάντησή του με τον Μπερλουσκόνι θα συμβάλει στην προετοιμασία ενός σημαντικού προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων ενόψει της συνόδου της Βαρκελώνης στις 15 και 16 Μάρτη.

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να απελευθερωθούν οι 5 Κουβανοί πατριώτες

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον κουβανικό λαό, τα μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης απευθύνουν έκκληση σε όλους τους φορείς να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν την απόσυρση των αβάσιμων κατηγοριών από τα δικαστήρια των ΗΠΑ κατά των πέντε Κουβανών πατριωτών που καταδικάστηκαν με τις χαλκευμένες κατηγορίες της κατασκοπίας και της συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, τα μέλη του ζητούν την άμεση αποφυλάκιση και επιστροφή των κρατουμένων στην Κούβα.

ΗΠΑ - GENERAL MOTORS
Νέος γύρος απολύσεων

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-

Προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη της, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «Τζένεραλ Μότορς» ανακοίνωσε χθες ότι θα απολύσει 2.850 εργαζόμενους σε δύο εργοστάσιά της στις πολιτείες του Νιου Τζέρσι και του Μίσιγκαν, μία απόφαση, που, σύμφωνα με την εταιρία, ελήφθη μετά την πτώση των πωλήσεων του ομίλου.

Περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν στο εργοστάσιο φορτηγών «Λίντεν» του Νιου Τζέρσι και 1.750 στο εργοστάσιο «Οράιον Τάουνσιπ» του Μίσιγκαν, όπου κατασκευάζονται ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Τα δύο τρίτα των απολύσεων θα πραγματοποιηθούν στις 15 Απρίλη και οι υπόλοιπες στις 15 Μάη.

Τα νέα αυτά για τις απολύσεις στο χώρο της βιομηχανίας έρχονται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της άλλης αμερικανικής βιομηχανίας, της «Φορντ», να απολύσει 1.400 εργαζόμενους και να κλείσει ένα εργοστάσιό της στο Βέλγιο. Απολύσεις, οι οποίες θα πρέπει να προστεθούν στις 35.000, που ανακοίνωσε μόλις τον περασμένο Γενάρη η «Φορντ», εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ