Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - GENERAL MOTORS
Νέος γύρος απολύσεων

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-

Προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη της, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «Τζένεραλ Μότορς» ανακοίνωσε χθες ότι θα απολύσει 2.850 εργαζόμενους σε δύο εργοστάσιά της στις πολιτείες του Νιου Τζέρσι και του Μίσιγκαν, μία απόφαση, που, σύμφωνα με την εταιρία, ελήφθη μετά την πτώση των πωλήσεων του ομίλου.

Περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν στο εργοστάσιο φορτηγών «Λίντεν» του Νιου Τζέρσι και 1.750 στο εργοστάσιο «Οράιον Τάουνσιπ» του Μίσιγκαν, όπου κατασκευάζονται ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Τα δύο τρίτα των απολύσεων θα πραγματοποιηθούν στις 15 Απρίλη και οι υπόλοιπες στις 15 Μάη.

Τα νέα αυτά για τις απολύσεις στο χώρο της βιομηχανίας έρχονται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της άλλης αμερικανικής βιομηχανίας, της «Φορντ», να απολύσει 1.400 εργαζόμενους και να κλείσει ένα εργοστάσιό της στο Βέλγιο. Απολύσεις, οι οποίες θα πρέπει να προστεθούν στις 35.000, που ανακοίνωσε μόλις τον περασμένο Γενάρη η «Φορντ», εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ