Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αλληλεγγύη στον Μιλόσεβιτς

Ελληνικοί μαζικοί φορείς συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εξελισσόμενη στη Χάγη δίκη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτόν και στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Συνδικάτα ναυτικών

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», με κοινό δελτίο Τύπου τους τονίζουν:

«Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προσαγωγή με χαλκευμένες κατηγορίες σε δίκη παρωδία του ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Είναι προφανές ότι η δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια των ιμπεριαλιστών που στρέφεται ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα στους λαούς που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων".

Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που αιματοκύλησαν τα Βαλκάνια και βομβάρδισαν ανελέητα τη Σερβία, για να σώσουν τάχα τους Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο, αφού προηγουμένως καλλιέργησαν τον εθνικισμό, υποδαύλισαν θρησκευτικές και φυλετικές διακρίσεις, προκάλεσαν το διαμελισμό της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και ολοκλήρωσαν το έγκλημά τους με την ωμή στρατιωτική επέμβαση και το στρατό κατοχής στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αυτοί που εμφανίζονται ως τιμωροί με το ψευδώνυμο "Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο", είναι οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές και ευθύνονται με πολεμικές επεμβάσεις ενάντια στους λαούς.

Ευθύνονται για τις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων, για τις τερατογενέσεις και τον καρκίνο που αναπτύσσεται στην περιοχή της Βαλκανικής, αλλά και γενικότερα σε άλλα σημεία του πλανήτη, αποτέλεσμα των εγκληματικών επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών.

Στη συνείδηση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού της χώρας μας, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη, έχει καταγραφεί η ηρωική αντίσταση του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και γενικότερα των λαών που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.

Βρισκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στο ίδιο μετερίζι του αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού και των άλλων λαών που παλεύουν ενάντια στους Αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για συμμετοχή σε αυτό το έγκλημα και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Καλούμε τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να γίνει "μπούμερανγκ" στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.»

Η ΠΕΑΕΑ

Αβάσιμες από νομική και ηθική άποψη είναι οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Μιλόσεβιτς και παράνομο το δικαστήριο της Χάγης, τονίζει το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ σε επιστολή της προς τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στον οποίο εκφράζει την αλληλεγγύη των Ελλήνων αντιστασιακών, μελών της Ενωσης. Συγκεκριμένα, στην επιστολή, αναφέρεται:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ, εν ονόματι όλων των μελών της οργάνωσης, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς εσάς και δηλώνει τη γνώμη του ότι το Δικαστήριο της Χάγης δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει έναν Πρόεδρο Κράτους εκλεγμένο δημοκρατικά και ό,τι οι κατηγορίες που αποδίδονται σε σας είναι αβάσιμες από νομική και ηθική άποψη.

Ολη αυτή η διαδικασία αποβλέπει μόνο να αιτιολογήσει τις παράνομες και εγκληματικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενάντια σε λαούς όπως το είχαν κάνει και ενάντια στο Σέρβικο λαό της Γιουγκοσλαβίας και να καταπολεμήσουν όλες τις προσπάθειες για την ειρηνική λύση των διαφορών ανάμεσα στους λαούς».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύης τους προς τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμβολο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και να δυναμώσουν το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, καλεί σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας απευθυνόμενο προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Το Συνδικάτο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, καταγγέλλει τους «μακελάρηδες των λαών ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους συμμάχους για ένα ακόμα έγκλημα». Μετά το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας επί 78 μερόνυχτα, «συνέχισαν το θέατρο του παραλόγου στο Αφγανιστάν και προετοιμάζονται να ανάψουν πόλεμο κατά του Ιράκ» και, ταυτόχρονα, στηρίζουν το Ισραήλ που δολοφονεί το Παλαιστινιακό λαό. Σήμερα, επισημαίνεται, οι υπάλληλοι των ιμπεριαλιστών προσπαθούν να δικάσουν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με χαλκευμένο κατηγορητήτιο γιατί αντιστάθηκε στα βρώμικα σχέδιά τους.

Τα ιμπεριαλιστικά κτήνη... είναι ένοχοι, πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν», τονίζεται με κατηγορηματικό τρόπο ενώ το ίδιο θα πρέπει να πληρώσει και η ελληνική κυβέρνηση «που παίρνει ενεργά μέρος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ