ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Απρίλη 2002
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
«Αποχώρηση» με νεκρούς, τραυματίες και εισβολές

Οξύνεται η αντιπαράθεση και η ανταλλαγή κατηγοριών με αφορμή τις σφαγές στην Τζενίν

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΖΕΝΙΝ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Αρχισε, υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, η αποχώρηση των δυνάμεών του από τη Δ.Οχθη, αν και συνεχίστηκαν οι εισβολές και οι εν ψυχρώ δολοφονίες. Την ίδια στιγμή, το έγκλημα πολέμου που έχει συντελεστεί στην Τζενίν αποκαλύπτεται ώρα με την ώρα και το σύνολο των ανθρωπιστικών οργανώσεων ανταλλάσσει πλέον κατηγορίες με την ισραηλινή ηγεσία που προκλητικά κατηγορεί τους πάντες για «προπαγάνδα».

Την αποχώρηση των τεθωρακισμένων του από το εσωτερικό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ διευκρίνιζε ότι θα παραμείνει ο κλοιός γύρω από την ευρύτερη περιοχή για να «αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις». Ανθρωπιστικές οργανώσεις έδιναν μάχη με το χρόνο στο ισοπεδωμένο στρατόπεδο, παρά τα αλλεπάλληλα εμπόδια που θέτει ο ισραηλινός στρατός.

Νοσοκομειακές πηγές της Τζενίν δήλωναν ότι, μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 35 πτώματα από τα συντρίμμια, εκ των οποίων 4 παιδιά, 2 γυναίκες και 2 ηλικιωμένοι. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Προσφύγων, του ΟΗΕ, Πίτερ Χάνσεν κατήγγειλε ότι «ποτέ πριν δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπος με αρχές τόσο μη συνεργάσιμες όσο οι ισραηλινές, που μόλις σήμερα επέτρεψαν την είσοδο σε δύο μόνο εκσκαφείς, για να αναζητήσουμε νεκρούς και επιζώντες μέσα στα συντρίμμια. Οι περίφημες διασωστικές ομάδες του Ισραήλ πού είναι;», αναρωτιόταν ο Χάνσεν, εμφανώς εκτός εαυτού.

Ο Σκοτσέζος δικηγόρος Ρόρι Μακμίλαν, μέλος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», δήλωνε συγκλονισμένος ότι, μέχρι στιγμής, έχει δει μόνο ακρωτηριασμένα ανθρώπινα μέλη και κανένα βαριά τραυματία, αφού «ο στρατός άφησε τους ανθρώπους να πεθάνουν αβοήθητοι». Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες άρχισε, χτες, διανομή τροφής ενώ ο Ερυθρός Σταυρός μοίραζε νερό και κατάρτιζε καταλόγους αγνοουμένων, ενώ επισήμαινε ότι ο κίνδυνος επιδημιών από τους άταφους νεκρούς είναι τεράστιος.

Οι νεκροί θάβονται ομαδικά στην Τζενίν

Associated Press

Οι νεκροί θάβονται ομαδικά στην Τζενίν
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην περιοχή, Τερζ Ρόεντ Λάρσεν, που επισκέφτηκε την περιοχή, κατακεραύνωσε τον ισραηλινό στρατό και εκτίμησε ότι οι άστεγοι είναι τουλάχιστον 2.000. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του συμβούλου του Σαρόν, Σαλμόν Σχοβέλ: «Δεν είναι δουλιά του κυρίου Λάρσεν να μας πει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος».

Παράλληλα, εντείνονται οι φωνές που ζητούν τη διενέργεια έρευνας στην Τζενίν, και ο ισραηλινός Τύπος εκτιμούσε ότι η «πολύ πετυχημένη αποστολή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν θα αποδειχτεί μπούμερανγκ για τη διεθνή εικόνα του Ισραήλ». Μετά από όλες τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, χτες, και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε ανάλογο αίτημα, όπως και η Κομισιόν. Υπέρ της «συγκέντρωσης στοιχείων και της διαφάνειας» τάχτηκε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Εντούτοις, άμεση ήταν η αντίδραση του ισραηλινού κυβερνητικού εκπροσώπου Ραανάν Γκισίν: «Δεν υπάρχει λόγος έρευνας. Ολα είναι προφανή. Δεν υπάρχουν πολλοί νεκροί και όσοι σκοτώθηκαν ήταν μαχητές». Ο Γκισίν δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τα λόγια του Χάνσεν, από την επιτροπή Προσφύγων, που δήλωνε ότι ο ίδιος είδε «μωρά και παιδιά νεκρά, ακρωτηριασμένα και καμένα».

«Ολοκλήρωση» των επιχειρήσεων

Εδώ κάποτε ήταν το σπίτι τους...

Associated Press

Εδώ κάποτε ήταν το σπίτι τους...
«Επιτυχή» έκρινε ο ισραηλινός στρατός την επιχείρηση «Προστατευτικό Τείχος» στη Δ. Οχθη, δηλώνοντας ότι θα ολοκληρώσει την αποχώρησή του από το εσωτερικό των πόλεων, μέχρι την Κυριακή, με εξαίρεση το Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ και το αρχηγείο του Αραφάτ, στη Ραμάλα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 29 στρατιώτες σκοτώθηκαν, 100 τραυματίστηκαν, 200 καταζητούμενοι συνελήφθησαν και περισσότεροι από 4.000 Παλαιστίνιοι «ανακρίθηκαν».

«Αποχωρώντας», εισέβαλε, πάλι, στην Καλκίλια, όπου σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος και 6 τραυματίστηκαν. Αλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην συνοικία Νασεϊράχ της Νάμπλους, όπου επίσης έγινε νέα εισβολή, ενώ στο κέντρο της πόλης ανοίγονταν ομαδικοί τάφοι για παιδιά και γυναίκες. Παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες διαβεβαιώσεις, δεν επιτράπηκε σε παλαιστινιακές ανθρωπιστικές οργανώσεις να μεταφέρουν τρόφιμα και ανθρωπιστικό υλικό, χτες, στην πόλη.

Στη Ραμάλα, δύο παιδιά, 9 και 14 χρόνων, έχασαν τη ζωή τους από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Στη Βηθλεέμ, ο δήμαρχος Χάνα Νάσερ δήλωνε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τους εγκλείστους στο Ναό, όπου και την προηγούμενη νύχτα έγινε σφοδρή μάχη, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Φημολογείται ότι στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και η CIA. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο ιμάμης του μεγαλύτερου τεμένους της πόλης, Κχαλίντ αλ Ταφέσκ, ως «στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς».

Μεταφορά της έντασης και στη Λωρίδα της Γάζας

Επιμένει ο Κ. Ανάν στην αποστολή διεθνών παρατηρητών

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Τρεις νεκρούς άφησε πίσω του ο ισραηλινός στρατός που εισέβαλε με τεθωρακισμένα, για αρκετές ώρες, στο προσφυγικό στρατόπεδο της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν έξω από τον εποικισμό Νετζαρίμ, επειδή «αποπειράθηκαν να παρεισφρήσουν μεταμφιεσμένοι σε Ισραηλινούς». Ενας Παλαιστίνιος επειδή «επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιώτες» κοντά στα βόρεια σύνορα με το Ισραήλ. Ενας 15χρονος, άνευ λόγου, στις παρυφές της πόλης της Γάζας. Και ένας κομάντο αυτοκτονίας που εξερράγη μαζί με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του, έξω από τον εποικισμό Γκους Κατίφ, τραυματίζοντας δύο στρατιώτες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Τζιχάντ».

Η χτεσινή ξαφνική όξυνση της έντασης σε αυτό το κομμάτι των αυτονόμων, που παρέμενε σχετικά ήρεμο καθ' όλη τη διάρκεια των σφαγών στη Δ. Οχθη, προκαλεί έντονες ανησυχίες, αφού όλοι οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια ισραηλινή εισβολή στη Γάζα θα οδηγήσει σε καταστάσεις που θα κάνουν την Τζενίν να μοιάζει «με παιδικό παιχνίδι».

Επιμένει ο Ανάν

Επέμενε στην πρόταση για ανάπτυξη πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης στα αυτόνομα εδάφη ο Κόφι Ανάν, λίγο πριν την έναρξη άλλης μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Μεσανατολικό. Ο Ανάν υποστήριζε ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει έστω και χωρίς τη συναίνεση του Ισραήλ», που απέρριψε και χτες μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο. Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε την Ουάσιγκτον «να παίξει ενεργό ρόλο», αν και ο Λευκός Οίκος φαινόταν διατεθειμένος να συζητήσει μόνο μια λύση μη οπλισμένων παρατηρητών. «Θέμα ζωής και θανάτου» χαρακτήρισε την άμεση αποστολή διεθνών παρατηρητών ο επικεφαλής των Επιτροπών Ιατρικής Ανακούφισης, Μουστάφα Μπαργκούτι.

Ενώ αναμενόταν στην Ουάσιγκτον ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ για συνομιλίες με την Κοντολίζα Ράις και τον Κόλιν Πάουελ, η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Μέρι Ρόμπινσον, κατηγορούσε το Ισραήλ ότι σαμποτάρει την αποστολή διερευνητικής ομάδας της Επιτροπής στην περιοχή, δηλώνοντας απερίφραστα ότι «δεν μπορεί να συνεργαστεί». Ο Ρόμπινσον τόνιζε ότι, παρ' όλα αυτά, θα συντάξει έκθεση για τις ισραηλινές παραβιάσεις με βάση τις αναφορές που συγκεντρώνει από διεθνείς οργανώσεις. Ισραηλινοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι «δεν αρνήθηκαν, αλλά είναι δύσκολες οι συνθήκες».

ΜΠΟΥΣ - ΜΠΛΕΡ - ΣΑΡΟΝ
Οι βρικόλακες του νεοφασισμού

Μία δολοφονική επίθεση ενάντια σε μια χώρα θεωρείται ένα έγκλημα που προκαλεί τον αποτροπιασμό. Μα όταν το έγκλημα αυτό είναι «ειδεχθές και επαναλαμβανόμενο» τότε προκαλεί την απέχθεια, την οργή, την αγανάκτηση. Κι ένα τέτοιο έγκλημα «ειδεχθές και επαναλαμβανόμενο» είναι η βάρβαρη σφαγή που γίνεται σήμερα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από τον Αριέλ Σαρόν με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δυστυχώς, τούτη τη στιγμή, στο έμπα του 21ου αιώνα, ο ταγός του Ισραήλ, ο Α. Σαρόν που γλίτωσε από τα ναζιστικά στρατόπεδα, έχει μεταβληθεί σ' ένα βρικόλακα του νεοφασισμού και δηλώνει ξεδιάντροπα πως αν δε ρουφήξει το αίμα του παλαιστινιακού λαού ίσαμε την τελευταία ρανίδα, δε θα ησυχάσει. Και μπροστά στα μάτια των «πολιτισμένων ηγετών», των ΗΠΑ και της ΕΕ με μια πρωτοφανή αγριότητα και απάνθρωπη βαρβαρότητα σφαγιάζει το λαό της Παλαιστίνης. Φαίνεται πως η ιστορία δε διαπέρασε το δέρμα ορισμένων Εβραίων, που ακόμα πάνω του διακρίνεται ο «αριθμός» της χιτλερικής θηριωδίας, καθώς επίσης και του σφαγέα Α. Σαρόν, ώστε δίχως ενδοιασμό και ντροπή να διαπράττουν τα ίδια απαίσια ναζιστικά εγκλήματα.

Και πέραν από αυτό να πασκίζουν, με κάθε τρόπο και μέσο, να εξαφανίσουν τη δίκαιη αντίσταση των Παλαιστινίων για να σταματήσουν τη γενοκτονία που διαπράττουν οι Εβραίοι σε βάρος τους.

Είναι αδιανόητο τούτοι οι χιτλερικοί βρικόλακες, δίχως να σέβονται τη διεθνή νομιμότητα, το δίκιο του πολέμου και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, με θράσος και αναισχυντία να έχουν βάλει σημάδι όχι μόνο τους Παλαιστίινιους μαχητές, αλλά αδιάκριτα και κάθε άμαχο, είτε είναι άντρας ή γυναίκα, γέρος ή νέος, ανήμπορος ή αθώο μωρό στην κούνια. Είναι απαράδεχτο να βλέπεις αυτά που διαδραματίζονται σε τούτη την περιοχή και είναι ντροπή να διαπιστώνεις πως οι «μεγάλοι» των ΗΠΑ και της ΕΕ, να καμώνονται το λυπημένο, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, να παραμένουν βουβοί θεατές και να νίπτουν τα χέρια τους σαν Πόντιοι Πιλάτοι

Είναι απαράδεκτο να επιμένουν να αγνοούν πως οι δυο αυτοί λαοί - Παλαιστίνιοι και Ισραηλίτες - ζουν σε μια εναγώνια προσμονή να δουν επιτέλους το τέλος αυτής της τραγωδίας που άλλοι δημιουργούν παρά τη δικιά τους θέληση. Κι είναι εγκληματικό να μην τους αφήνουν να ζήσουν ειρηνικά και να χαίρονται τη ζωή αδελφωμένα.

Μα, οι λαοί όλου του πλανήτη μας, σήμερα, έχουν πια κατανοήσει ποιοι είναι οι κύριοι αίτιοι, οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων. Εχουν αποχτήσει συνείδηση του ρόλου και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν αυτές τις εντάσεις και στήνουν αυτούς τους βρόμικους πολέμους, όπως στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και τώρα στην Παλαιστίνη.

Τούτο το μακελειό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ενάντια στο Ισραήλ και έχει δυναμώσει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σ' όλους τους λαούς της Υδρογείου, από τη μια άκρη ίσαμε την άλλη. Μάλιστα τέτοια είναι η παγκόσμια κατακραυγή των λαών που ευαισθητοποίησε κι αυτούς τους βετεράνους του πολέμου στο Βιετνάμ (WAWAI) και τους έκανε να στείλουν μια έκκληση προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες τονίζοντας:

«... Ως βετεράνοι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, γνωρίζουμε τι σημαίνει να έχετε διαταχθεί να επιτεθείτε κατά ενός λαού που παλεύει για τη γη και την ελευθερία του», και στη συνέχεια η έκκληση καταλήγει: «Σας καλούμε να μην υπακούσετε στις διαταγές και να σταθείτε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, όπως κι εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τον πόλεμο δίχως όρια, που οι ΗΠΑ κραδαίνουν ενάντια σ' όλους τους λαούς του κόσμου». («Ρίζος» 7/4/2002, σελ. 32)

Και δεν είναι μόνο οι βετεράνοι του πολέμου στο Βιετνάμ που είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του σφαγέα Σαρόν και όλων όσοι βρίσκονται πίσω από αυτόν, αλλά κι εκείνοι που ποθούν να ζουν οι άνθρωποι λεύτεροι, και αδελφωμένοι, ειρηνικά σ' έναν κόσμο δίχως πόλεμο.

Σήμερα, απλοί άνθρωποι, οργανώσεις, προσωπικότητες καλής θέλησης έχουν κινητοποιηθεί και πιέζουν να παρθούν μέτρα, αποτελεσματικά, για να σταματήσει η βάρβαρη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού. Και είναι γενική και παγκόσμια η απαίτηση όχι μόνο να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά να δημιουργηθεί άμεσα και δίχως καθυστέρηση ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Σταύρος ΚΑΛΦΙΩΤΗΣ

Εκδηλώσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης

Μουσικό συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, σήμερα στις 8.30 μ.μ. Στο συλλαλητήριο καλεί τους εργαζόμενους του Βόλου να πάρουν μαζικά μέρος το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Σωματείων στην Κάλυμνο καλεί στην εκδήλωση και συναυλία, που διοργανώνει αύριο Κυριακή 21 Απρίλη, στις 20.00, στην οποία θα μιλήσει και ο πρόξενος της Παλαιστίνης Ισμάτ Σάμπρι.
  • Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη» διοργανώνουν αύριο Κυριακή 21 Απρίλη, στις 19.00, στην αίθουσα «Θεοφάνειος», η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας, το Εργατικό Κέντρο του νομού και φορείς που ανήκουν στην Αντιπολεμική Επιτροπή. Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της ΕΕΔΥΕ, ενώ θα παρευρεθεί εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Πρεσβείας.
  • Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου τη Δευτέρα 22 Απρίλη στις 19.00, με ομιλητές τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελο Μαχαίρα, εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας κ.ά., καθώς και χορό από παιδιά της παλαιστινιακής παροικίας και έκθεση ζωγραφικής μαθητών από τον Ασπρόπυργο και την Παλαιστίνη, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Ασπροπύργου και η Αντιπολεμική Επιτροπή Θριασίου.
  • Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που κορυφώνονται την Πέμπτη 25 Απρίλη, στις 19.30, στην πλατεία Κοραή, με ομιλίες εκπροσώπων της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΔΑ, αλλά και μουσική από παλαιστινιακό συγκρότημα, διοργανώνει η Αντιπολεμική Επιτροπή Πειραιά. Ταυτόχρονα, καλεί σε συμμετοχή στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των Παλαιστινίων, παραθέτοντας το λογαριασμό της ΕΕΔΔΑ για την Παλαιστίνη (Εθν. Τράπεζα 116/296031-16).

Ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό εξέδωσαν, ακόμη, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» και η Αδελφότητα Βροσινιωτών Ιωαννίνων «Ο Αγιος Γεώργιος».

Μαζικές συγκεντρώσεις για την Παλαιστίνη

Εγιναν σε Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο

Τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό, εξέφρασαν οι πολίτες των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική Επιτροπή Ειρήνης το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Επταλόφου. Στην εκδήλωση μίλησε ο Κ. Σαπρανίδης, πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων. Μουσικοχορευτικό παλαιστινιακό συγκρότημα πλαισίωσε καλλιτεχνικά την εκδήλωση. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων Γ. Νομικός, διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης του δήμου.

Συμμετείχαν η Παλαιστινιακή παροικία Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, η Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αμπελοκήπων, ο Σύλλογος Γυναικών, τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ και άλλοι φορείς.

Στο μεταξύ τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό εκφράζει με ανακοίνωσή του, το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Καλεί «την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις, για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Παλαιστινιακό».

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εξάλλου, συγκέντρωση - εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην κεντρική Πλατεία της Ναυπάκτου, με πρωτοβουλία της πρόσφατα συσταθείσας Παναυπακτιακής Επιτροπής Ειρήνης - στην οποία εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης της ισραηλινής εισβολής και συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ