Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Μαζικές συγκεντρώσεις για την Παλαιστίνη

Εγιναν σε Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο

Τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό, εξέφρασαν οι πολίτες των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική Επιτροπή Ειρήνης το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Επταλόφου. Στην εκδήλωση μίλησε ο Κ. Σαπρανίδης, πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων. Μουσικοχορευτικό παλαιστινιακό συγκρότημα πλαισίωσε καλλιτεχνικά την εκδήλωση. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων Γ. Νομικός, διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης του δήμου.

Συμμετείχαν η Παλαιστινιακή παροικία Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, η Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αμπελοκήπων, ο Σύλλογος Γυναικών, τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ και άλλοι φορείς.

Στο μεταξύ τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό εκφράζει με ανακοίνωσή του, το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Καλεί «την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις, για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Παλαιστινιακό».

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εξάλλου, συγκέντρωση - εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην κεντρική Πλατεία της Ναυπάκτου, με πρωτοβουλία της πρόσφατα συσταθείσας Παναυπακτιακής Επιτροπής Ειρήνης - στην οποία εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης της ισραηλινής εισβολής και συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ