ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18ης ΙΟΥΝΗ
Απλώνεται σ' όλη τη χώρα το απεργιακό μέτωπο

Την ώρα που η κυβέρνηση με τη στήριξη της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ πασχίζει, ελέω εκλογικού νόμου, να περάσει το έκτρωμά της από τη Βουλή, η εργατική τάξη χτίζει το δικό της μέτωπο αντίστασης τόσο για την απεργία όσο και για τη συνέχεια...

Σε ένα ευρύ απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και των δημόσιων υπαλλήλων όλης της χώρας προσκρούει η κυβερνητική επιχείρηση να προωθήσει άρον άρον προς ψήφιση στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η απαίτηση ξεκάθαρη: Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει! Καθώς πλησιάζουμε προς τις 18 του Ιούνη, τη μέρα της πανελλαδικής εργατοϋπαλληλικής απεργίας, πληθαίνουν οι αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων Σωματείων για συμμετοχή στην απεργία, καταδίκη των αντιασφαλιστικών μέτρων και υιοθέτηση των θέσεων που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις. Για ένα σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθολικό, που θα διασφαλίζει την αύξηση των συντάξεων, τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Ηδη η κυβέρνηση δέχεται τις πρώτες απεργιακές ριπές και από εκείνα τα συνδικάτα, που «ελέω κυβερνητικού συνδικαλισμού» θεωρούσε ότι τα είχε στο τσεπάκι της. Η περίπτωση των τραπεζοϋπαλλήλων είναι χαρακτηριστική. Γιατί μπορεί ο κ. Κουσελάς να ψήφιζε με τα δυο του χέρια στη ΓΣΕΕ το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά, ότι αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Γι' αυτό, μία βδομάδα πριν την απεργία, χρειάζεται πιο αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί η γεμάτη ψέματα κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ΠΑΣΚΕ που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Οι «τροπολογίες» της τελευταίας στιγμής, οι υποσχέσεις για δήθεν εξαιρέσεις κλάδων, δεν πρέπει να κρύψουν το κύριο: Με το νομοσχέδιο καρατομούνται ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και ταυτόχρονα μπαίνουν οι βάσεις για ακόμα χειρότερες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα.

Τώρα απαιτείται, όλες οι δυνάμεις να μπούνε στη μάχη. Να απομονωθούν οι ξεπουλημένοι που από τις καρέκλες της ΓΣΕΕ παρέχουν άλλοθι στην κυβέρνηση. Στους χώρους δουλιάς να απλώσουν πιο βαθιά οι ρίζες μίας πραγματικής εργατικής ενότητας, που σε ταξική βάση θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη σε βάθος χρόνου.

Εκτός από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί ήδη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μια σειρά από Εργατικά Κέντρα συμμετέχουν με ειδικές αποφάσεις: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Αρκαδίας, Καλαμάτας, Πύργου, Λουτρακίου, Κεφαλονιάς, Καστοριάς, Κοζάνης, Αρτας, Λευκάδας, Σάμου, Μεγάρων.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει, επίσης, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Σε αρκετές εκατοντάδες ανέρχονται ήδη οι αποφάσεις πρωτοβάθμιων Σωματείων.

  • Με το σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών καλεί τους μηχανικούς να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στις απεργιακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και να απαιτήσουν δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής.

Μια σειρά Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα σωματείων και συνδικαλιστών, όπως στην Πρέβεζα, στην Κέρκυρα, στα Χανιά και στο Ηράκλειο, συνεδριάζουν και προγραμματίζουν περιοδείες και εξορμήσεις.

  • Ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία και το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. «Κανένας στο θέατρο. Κανένας στο στούντιο. Ολοι στο Πεδίον του Αρεως στη μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει σε όλους τους ηθοποιούς η διοίκηση του σωματείου τους, υπογραμμίζοντας ότι αν περάσει το νομοσχέδιο η συνταξιοδότησή τους γίνεται ανέφικτη.

Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η ακρόαση εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, ενώ αναμένεται η κατάθεση της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση επί της αρχής, στην αρμόδια επιτροπή. Οπως τόνισαν και προχτές οι βουλευτές του ΚΚΕ, η μη κατάθεση της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου. Χτες σε συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Δ. Ρέππα, με τον υπουργό Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη, εξετάστηκε η επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του νομοσχεδίου και η τακτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας»!

Στο δρόμο βγαίνουν οι συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, για να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, να διαδηλώσουν ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Να βροντοφωνάξουν: Κάτω τα χέρια από τον υποχρεωτικό, δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο αγωνιστικό τους κάλεσμα επιβεβαιώνουν την απαίτησή τους: «Δε θα επιτρέψουμε, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των μεγαλύτερων κερδών, να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και στον αποκλεισμό». Καταγγέλλουν την υπεράσπιση, μετά πάθους μάλιστα, του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και την παράταξη του, την ΠΑΣΚΕ. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «με το νομοσχέδιο ο Πολυζωγόπουλος απεμπολεί τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη και θεωρεί επιτυχία του τα σημερινά κατώτερα όρια, που είναι 128.000 δρχ. αντί 150.000».

Στη συνέχεια υπογραμμίζουν τους λόγους που τους βγάζουν στους δρόμους: Την κατάργηση οριστικά του 80% της σύνταξης, την ιδιαίτερη σφαγή που γίνεται στους δημόσιους και ΔΕΚΟ, αφού αντί του τελευταίου μισθού θα υπολογίζονται οι αποδοχές της 5ετίας και αποδεσμεύονται οι μισθοί από τις συντάξεις, την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα ασφάλισης, τη διαγραφή των οφειλόμενων σε ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΠ - ΟΤΕ. Προσθέτουν επίσης την άκρα σιωπή για τα δεκάδες τρισ. που χρωστάει το κράτος στο ΙΚΑ και στ' άλλα ταμεία. «Οσο για τη χρηματοδότηση, όπως τονίζουν, με το 1% του ΑΕΠ, είναι μόλις 460 δισ. το χρόνο, όμως σύμφωνα με τις νομοθετημένες υποχρεώσεις το ποσό που πρέπει να δίνει το κράτος είναι πάνω από 750 δισ.».

Τέλος, καλώντας όλους να βγουν στους δρόμους του αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ, σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τους ματαιώσουν τ' αντεργατικά κι αντιασφαλιστικά τους σχέδια.

ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πιο μαζικά στην απεργία

«Οσο πιο δυνατή είναι τώρα η αγωνιστική απάντησή μας, όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση, τόσο καλύτερα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση», με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 18 του Ιούνη, στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 10.30 το πρωί και στην προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι με τη στήριξη και τη συμμετοχή στην απεργία θα διευκολυνθεί «η οργάνωση της πάλης ενάντια στις νέες αντεργατικές επιθέσεις, θα δυναμώσουμε την εργατική αλληλεγγύη και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της απεργίας. Θα συγκρουστούμε πιο δυναμικά με την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη λιτότητα, τα φορομπηχτικά μέτρα, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση της Παιδείας. Θα δυναμώσουμε την αντίσταση και θα κτίσουμε το δικό μας μέτωπο της αντεπίθεσης. Θα παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, καταδικάζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους καθημερινούς αγώνες, αλλά και στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».

Η ΤΑΔΗΣΥ τονίζει ότι το διαβόητο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «ξεθεμελιώνει το δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης», ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση, οδηγεί στην υπονόμευση και κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, μειώνει δραστικά τις κύριες συντάξεις με τον υπολογισμό τους στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας 5ετίας, από το 80% του τελευταίου μισθού που ισχύει σήμερα.

Προσθέτει ότι μείωση θα υπάρξει και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς ποσοστιαία θα υπολογίζονται στις μειωμένες κύριες, ενώ παράλληλα καταργείται η 35ετία και με την 37ετία αυξάνει τα όρια και μετά τα 65, επιβάλλει αμέσως σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους νέες ασφαλιστικές εισφορές κατά 12.000 δραχμές μηνιαίως.

  • Η ΑΔΕΔΥ σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν μπορεί να έχει την ανοχή, τη συναίνεση και την υπογραφή του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Ολοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια»

Κάλεσμα από την ΕΣΑΚ - ΔΕΕ για αντίσταση στο μαύρο μέλλον που προδιαγράφει το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Με αποφασιστικότητα και χωρίς αυταπάτες. Ετσι καλεί η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση και να πάρουν μέρος στην απεργία στις 18 Ιούνη και τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ίδια μέρα. «Είμαστε χιλιάδες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Κοινωνική Ασφάλιση και να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη από θέσεις ταξικής ενότητας και πάλης και με την αισιοδοξία ότι μπορούμε να νικήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΑΚ ΔΕΕ.

Αναφερόμενη στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου που κατέθεσε νύχτα στη Βουλή η κυβέρνηση, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει ότι: Με αυτό θίγονται καίρια όλοι, παλιοί και νέοι ασφαλισμένοι, άνδρες και γυναίκες. Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας 5ετίας, από το 80% του τελευταίου μισθού που ίσχυε σήμερα, οι συντάξεις μειώνονται κατά 30% έως και 40%. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κόβονται. Καταργείται η 35ετία και γίνεται 37ετία. Επιβάλλονται αμέσως σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους νέες ασφαλιστικές εισφορές κατά 12.000 δραχμές μηνιαίως. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και πέραν του 65ου έτους. Θίγονται καίρια τα επικουρικά ταμεία και οδηγούνται σε διάλυση προς όφελος των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης (ιδιωτική ασφάλιση) που δημιουργεί το νομοσχέδιο.

«Δουλιά λοιπόν ως το θάνατο. Σύνταξη - ελεημοσύνη. Παροχές φτώχειας και αθλιότητας. Αυτό το μέλλον σχεδιάζει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ, τα διάφορα φερέφωνα και τα στηρίγματά της, όπου κι αν αυτά συναντώνται. Η κυβέρνηση νομοθετεί τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου. "Χορταίνει" την απληστία και την αδηφαγία του, προσφέροντας του στο πιάτο κατακτήσεις που θεμελιώθηκαν με αίμα», σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα και να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ενάντια στο μέτωπο κυβέρνησης - εφοπλιστών

Ανεμος αγωνιστικού ξεσηκωμού πνέει απ' άκρη σ' άκρη του Πειραιά. Οι Πειραιώτες εργαζόμενοι στεριάς και θάλασσας, απέναντι στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τους εφοπλιστές συνολικά με το μεγάλο κεφάλαιο και στη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος κάθε εργασιακής κατάκτησης, υψώνουν τη δική τους γροθιά και μπαίνουν στα «γεμάτα» στην προετοιμασία της νέας απεργιακής τους μάχης στις 18 του μήνα. Την απεργία που κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων αναγκάστηκε να κηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι απεργοί θα συναντηθούν στις 10 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου του ηλεκτρικού σταθμού απέναντι από το λιμάνι, όμως από τα χαράματα θα δίνουν τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας, στους χώρους δουλιάς. Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι ναυτεργάτες. Χτες, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης την κήρυξη 24ωρης απεργίας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η απεργία να ισχύσει, εκτός από το λιμάνι του Πειραιά, για τα πλοία που δένουν και σε άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Η απόφαση του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ, ενώ αναμένεται σχετική απόφαση και από τη ναυτεργατική Ενωση «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ανταποκρίνεται πλήρως στις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών, οι οποίοι έχουν γίνει αντικείμενο εμπαιγμού από τους εγκάθετους της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Σημειώνεται ότι, προκειμένου να τεθούν οι ναυτεργάτες εκτός μάχης, ο υπουργός έσπευσε να προμηθεύσει τους εγκάθετους της ΠΝΟ με ένα άτυπο χαρτί που φέρει τον τίτλο «σχέδιο προσθήκης στο νομοσχέδιο» για το Ασφαλιστικό, στο οποίο αναφέρεται ότι προσαρμόζονται οι συντάξεις στο 70% του μισθού και αυξάνονται από 1% σε 1,5% οι επικουρικές συντάξεις. Πρόκειται για έντυπο χωρίς αντίκρισμα, αφού δε φέρει την υπογραφή ούτε του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, ενώ χτες ο υπουργός στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες «θυμήθηκε» ότι «σύμφωνα με το Σύνταγμα κάθε διάταξη που περιέχει ασφαλιστικούς όρους χρειάζεται την ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους», πράγμα που δεν έγινε με το σχέδιο προσθήκης. Οσο για το πότε τελικά θα κατατεθεί απάντησε: «Σύντομα»...

Περιοδείες

Τη μάχη της απεργίας συνεχίζουν να δίνουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, με εκατοντάδες περιοδείες στους χώρους δουλιά κάθε μέρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις περιοδείες που γίνονται σήμερα στο λεκανοπέδιο Αττικής: ΑΜΣΤΕΛ, Εργοστάσια Μετάλλου Ελευσίνας, Ολυμπιακό Χωριό, Αττική Οδός, Κατασκευαστική Ανω Λιοσίων, ΚΑΤ, Γενικό Κρατικό Αθήνας, ΠΙΚΠΑ, υπουργείο Πολιτισμού (Ακρόπολη). ΕΥΔΑΠ Πειραιά, ΔΕΗ (Ελαΐδα), ΥΠΕΧΩΔΕ (ΔΗΚΕΣΟ), Παιδικοί Σταθμοί Καματερού και στους δήμους και εργοτάξια των Δήμων Καισαριανής, Περιστερίου, Κηφισιάς, Παπάγου, Βύρωνα, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Καλλιθέας, Αιγάλεω, Αν. Λιοσίων, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Ν. Σμύρνης.

Κάλεσμα στην απεργία

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της 18ης Ιούνη, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην επιτροπή μετέχουν τα σωματεία των Δήμων: Ηλιούπολης, Ελληνικού, Ταύρου, Καλλιθέας, Ν. Ιωνίας, Κηφισιάς, Ζεφυρίου, Αιγάλεω, Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης και Δάφνης. Επίσης οι επιτροπές αγώνα εργαζομένων των Δήμων: Καισαριανής, Βύρωνα, Ζωγράφου, Ταύρου, Περιστερίου, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Ιλίου και Χαλανδρίου. Τέλος, επιτροπή εκτάκτων από την Αγ. Παρασκευή.

«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Σε ρήξη μ' αυτή την πολιτική

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» στηρίζει τις θέσεις και τα σύγχρονα αιτήματα, που προβάλλει και παλεύει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την Κοινωνική Ασφάλιση και γενικότερα, στηρίζει μαχητικά την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 18 Ιούνη.

Με αυτά τα λόγια η «Συμπαράταξη», σε ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει πως πρέπει να απαντηθεί η σκληρή επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Με «ένα ρωμαλέο Μέτωπο αντίστασης, αντεπίθεσης και ρήξης με αυτή την πολιτική και τους φορείς της, για μια άλλη πολιτική σε όφελος των εργαζομένων και όλου του λαού», συμπληρώνει.

Καταγγέλλει τους υποψήφιους δημάρχους του δικομματισμού και τους συμπαραστάτες τους ότι όχι μόνο δε στήριξαν τους αγώνες των εργαζομένων, για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και άλλες αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, αλλά ήταν στην «απέναντι πλευρά».

Τονίζει ότι δεν αρκεί η αγανάκτηση απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Αυτή η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί και με την ψήφο στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τις δυνάμεις που στηρίζονται και στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και τους συνδυασμούς που στηρίζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να υπερψηφίσουν «Συμπαράταξη» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Σπύρο Χαλβατζή, καταλήγει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ