Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας»!

Στο δρόμο βγαίνουν οι συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, για να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, να διαδηλώσουν ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Να βροντοφωνάξουν: Κάτω τα χέρια από τον υποχρεωτικό, δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο αγωνιστικό τους κάλεσμα επιβεβαιώνουν την απαίτησή τους: «Δε θα επιτρέψουμε, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των μεγαλύτερων κερδών, να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και στον αποκλεισμό». Καταγγέλλουν την υπεράσπιση, μετά πάθους μάλιστα, του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και την παράταξη του, την ΠΑΣΚΕ. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «με το νομοσχέδιο ο Πολυζωγόπουλος απεμπολεί τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη και θεωρεί επιτυχία του τα σημερινά κατώτερα όρια, που είναι 128.000 δρχ. αντί 150.000».

Στη συνέχεια υπογραμμίζουν τους λόγους που τους βγάζουν στους δρόμους: Την κατάργηση οριστικά του 80% της σύνταξης, την ιδιαίτερη σφαγή που γίνεται στους δημόσιους και ΔΕΚΟ, αφού αντί του τελευταίου μισθού θα υπολογίζονται οι αποδοχές της 5ετίας και αποδεσμεύονται οι μισθοί από τις συντάξεις, την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα ασφάλισης, τη διαγραφή των οφειλόμενων σε ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΠ - ΟΤΕ. Προσθέτουν επίσης την άκρα σιωπή για τα δεκάδες τρισ. που χρωστάει το κράτος στο ΙΚΑ και στ' άλλα ταμεία. «Οσο για τη χρηματοδότηση, όπως τονίζουν, με το 1% του ΑΕΠ, είναι μόλις 460 δισ. το χρόνο, όμως σύμφωνα με τις νομοθετημένες υποχρεώσεις το ποσό που πρέπει να δίνει το κράτος είναι πάνω από 750 δισ.».

Τέλος, καλώντας όλους να βγουν στους δρόμους του αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ, σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τους ματαιώσουν τ' αντεργατικά κι αντιασφαλιστικά τους σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ