Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Με χάδια στην εργοδοσία και την κυβέρνηση δεν υπάρχει λύση

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή στο εργοστάσιο

Στο εργοστάσιο της «ΣΟΦΤΕΞ» περιόδευσε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής. Συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, τη Διοίκηση της εταιρίας και μετά επισκέφτηκε τα τμήματα του εργοστασίου. Ενημερώθηκε από όλες τις πλευρές για την κατάσταση και εξέφρασε στους εργαζόμενους την υποστήριξη του ΚΚΕ στα προβλήματά τους. Δεσμεύτηκε, επίσης, να θέσει στη Βουλή Επερώτηση για τη «ΣΟΦΤΕΞ». Οι εργαζόμενοι ζητούν την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης, τη λειτουργία της υπό τον έλεγχο του υπουργείου Ανάπτυξης μέχρι να βρεθεί βιώσιμη λύση και να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Στη συζήτηση με τους συνδικαλιστές επισημάνθηκε η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πάλι οι εργαζόμενοι, αφού για ν' αγοραστεί ξανά το εργοστάσιο οι νέοι ιδιοκτήτες απαιτούν άλλες 580 απολύσεις. Υπογράμμισαν επίσης τις θέσεις τους και την απαίτησή τους ν' ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση. Ο Ν. Γκατζής υπογράμμισε ότι για τη λύση του προβλήματος χρειάζεται σύγκρουση με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για τα γενικότερα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, σ' ένα πλατύ Μέτωπο, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Από την πλευρά της η διοίκηση της εταιρίας εμμένει στις γνωστές θέσεις της και δικαιολόγησε μάλιστα τις 580 απολύσεις ότι πρέπει να γίνουν για να δοθούν 4 δισ. από τη μισθοδοσία στην ανάπτυξη της εταιρίας! Ο Ν. Γκατζής εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ, επισήμανε ότι με την ίδια μέθοδο η χαρτοποιία έχει φτάσει σήμερα σ' αυτό το σημείο από διάφορους αγοραστές και ότι ο μόνος τελικά που «πληρώνει τη νύφη» είναι ο εργαζόμενος!

Στην περιοδεία στα τμήματα και στην επισήμανση των εργαζομένων ότι δε βλέπουν αποτέλεσμα σε ό,τι κάνουν, ο Ν. Γκατζής τους κάλεσε εκτός από το να επιμείνουν στον αγώνα τους, να στείλουν και «μήνυμα» στην κυβέρνηση μέσα από τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές.

  • Να σημειώσουμε ότι για την απεργία στις 18 του μήνα, το σωματείο έχει προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας. Με σχετική δήλωσή του ο Χρ. Κατσούλιας, αντιπρόεδρος του σωματείου, κατήγγειλε την πλειοψηφία του σωματείου γιατί ενώ έχει προκηρυχτεί πανελλαδική - πανεργατική απεργία από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ -Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, με απόφασή της τη μετέτρεψε σε τρίωρη στάση εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας. «Καμία συλλογική σύμβαση και κανένα δικαίωμα στη δουλιά δε διεκδικείται από τον καναπέ όπου στέλνονται μ' αυτήν την απόφαση οι εργαζόμενοι της χαρτοποιίας, αποκομμένοι από το υπόλοιπο μαζικό κίνημα και χωρίς να συμπαρατάσσονται με τους άλλους εργαζόμενους», σημείωσε ο συνδικαλιστής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ