Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Ολοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια»

Κάλεσμα από την ΕΣΑΚ - ΔΕΕ για αντίσταση στο μαύρο μέλλον που προδιαγράφει το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Με αποφασιστικότητα και χωρίς αυταπάτες. Ετσι καλεί η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση και να πάρουν μέρος στην απεργία στις 18 Ιούνη και τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ίδια μέρα. «Είμαστε χιλιάδες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Κοινωνική Ασφάλιση και να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη από θέσεις ταξικής ενότητας και πάλης και με την αισιοδοξία ότι μπορούμε να νικήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΑΚ ΔΕΕ.

Αναφερόμενη στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου που κατέθεσε νύχτα στη Βουλή η κυβέρνηση, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει ότι: Με αυτό θίγονται καίρια όλοι, παλιοί και νέοι ασφαλισμένοι, άνδρες και γυναίκες. Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας 5ετίας, από το 80% του τελευταίου μισθού που ίσχυε σήμερα, οι συντάξεις μειώνονται κατά 30% έως και 40%. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κόβονται. Καταργείται η 35ετία και γίνεται 37ετία. Επιβάλλονται αμέσως σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους νέες ασφαλιστικές εισφορές κατά 12.000 δραχμές μηνιαίως. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και πέραν του 65ου έτους. Θίγονται καίρια τα επικουρικά ταμεία και οδηγούνται σε διάλυση προς όφελος των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης (ιδιωτική ασφάλιση) που δημιουργεί το νομοσχέδιο.

«Δουλιά λοιπόν ως το θάνατο. Σύνταξη - ελεημοσύνη. Παροχές φτώχειας και αθλιότητας. Αυτό το μέλλον σχεδιάζει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ, τα διάφορα φερέφωνα και τα στηρίγματά της, όπου κι αν αυτά συναντώνται. Η κυβέρνηση νομοθετεί τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου. "Χορταίνει" την απληστία και την αδηφαγία του, προσφέροντας του στο πιάτο κατακτήσεις που θεμελιώθηκαν με αίμα», σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα και να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ