Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πιο μαζικά στην απεργία

«Οσο πιο δυνατή είναι τώρα η αγωνιστική απάντησή μας, όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση, τόσο καλύτερα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση», με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 18 του Ιούνη, στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 10.30 το πρωί και στην προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι με τη στήριξη και τη συμμετοχή στην απεργία θα διευκολυνθεί «η οργάνωση της πάλης ενάντια στις νέες αντεργατικές επιθέσεις, θα δυναμώσουμε την εργατική αλληλεγγύη και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της απεργίας. Θα συγκρουστούμε πιο δυναμικά με την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη λιτότητα, τα φορομπηχτικά μέτρα, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση της Παιδείας. Θα δυναμώσουμε την αντίσταση και θα κτίσουμε το δικό μας μέτωπο της αντεπίθεσης. Θα παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, καταδικάζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους καθημερινούς αγώνες, αλλά και στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».

Η ΤΑΔΗΣΥ τονίζει ότι το διαβόητο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «ξεθεμελιώνει το δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης», ιδιωτικοποιεί την Κοινωνική Ασφάλιση, οδηγεί στην υπονόμευση και κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, μειώνει δραστικά τις κύριες συντάξεις με τον υπολογισμό τους στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας 5ετίας, από το 80% του τελευταίου μισθού που ισχύει σήμερα.

Προσθέτει ότι μείωση θα υπάρξει και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς ποσοστιαία θα υπολογίζονται στις μειωμένες κύριες, ενώ παράλληλα καταργείται η 35ετία και με την 37ετία αυξάνει τα όρια και μετά τα 65, επιβάλλει αμέσως σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους νέες ασφαλιστικές εισφορές κατά 12.000 δραχμές μηνιαίως.

  • Η ΑΔΕΔΥ σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν μπορεί να έχει την ανοχή, τη συναίνεση και την υπογραφή του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ