Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγώνας ενάντια σε μια πολιτική που παραμένει καταστροφική

O αγώνας συνεχίζεται! Αυτό διαμηνύουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι εργοδοτικές Ενώσεις και οι επαγγελματικοί φορείς, επιστρέφοντας, ταυτόχρονα, το «κόκαλο» που τους πέταξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις εξαγγελίες των μέτρων για την ...ενίσχυση, τάχα, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν χτες από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ο Δήμος Περάματος, υπογραμμίζουν ότι το ζητούμενο, που είναι «δουλιά για όλους!», παραμένει, καθώς η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά «να δώσει δουλιά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη! Αυτήν την πολιτική την υλοποιούν μόνο για τους μεγαλοϊδιοκτήτες των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά». Το δελτίο Τύπου των φορέων δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτη, στους ναυτιλιακούς συντάκτες και έρχεται να δώσει την κατάλληλη απάντηση στις υπουργικές δηλώσεις ότι «πρόκειται για δέσμη συγκεκριμένων επεξεργασμένων μέτρων, για την οποία όλοι οι φορείς έκαναν θετικές δηλώσεις»!

Αλλωστε, απόδειξη των κυβερνητικών προθέσεων για τη Ζώνη αποτέλεσε και το γεγονός ότι ο Γ. Ανωμερίτης αρνήθηκε να απαντήσει, αν θα εκτελεστεί στη Ζώνη το πρόγραμμα κατασκευής 8 επιβατηγών πλοίων, που αποφασίστηκε από κοινού με το υπουργείο Αιγαίου για την εξυπηρέτηση των δευτερευουσών ακτοπλοϊκών γραμμών. Είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν μπορώ να το πω δεδομένων των κοινοτικών κανονισμών»!

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των φορέων της Ζώνης, εξακολουθεί επίμονα να εφαρμόζει «την πολιτική αποκλεισμού και εξόντωσης της Ζώνης, που έχει συμφωνήσει με τα μεγάλα συμφέροντα». Αυτήν την πολιτική καλούνται «να αντιπαλέψουν - συνεχίζει - οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι βιοτέχνες και οι άλλοι κλάδοι (λάντζες, ρυμουλκά, εφοδιαστές), που εξαρτάται η επιβίωσή τους από την αναπτυξιακή πορεία της Ζώνης, που παραμένει το ζητούμενο».

Οι φορείς κάνουν σαφές ότι: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί απαιτώντας: Να δώσουν δουλιά στη Ζώνη. Να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής οι προτάσεις μας για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών (όπως εγκατάσταση νέων δεξαμενών, δημιουργία σύγχρονων δικτύων και εγκαταστάσεων). Αυτή η πολιτική περνάει μέσα από τη δημιουργία ενός φορέα, που θα έχει τις αναγκαίες αρμοδιότητες και θα εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της Ζώνης». Απαιτούν, ακόμα, να ικανοποιηθούν τα δίκαια συνταξιοδοτικά αιτήματα των εργατοτεχνιτών, να καλυφθούν οι άνεργοι με επιδότηση που θα διαρκέσει μέχρι να βρουν δουλιά, την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων. Καλούν «όλους να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης του εξωραϊσμού των προβλημάτων και διαιώνισης της πολιτικής απαξίωσης που εφαρμόζεται χρόνια τώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν για να 'χουν μεροκάματο(2003-11-26 00:00:00.0)
Ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις(2002-10-02 00:00:00.0)
Απεργία σωτηρίας στη Ζώνη(2002-09-25 00:00:00.0)
Τέλος στις αυταπάτες(2002-03-20 00:00:00.0)
Με την ανεργία στο 80% η κυβέρνηση ...συσκέπτεται(2002-01-30 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για τη σωτηρία της(2000-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ