Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Τέλος στις αυταπάτες

Προετοιμάζεται ο αποκλεισμός του λιμανιού

Το λόγο τώρα έχει ο ενωμένος δυναμικός αγώνας! Αυτό διαμηνύθηκε χτες από τους εκπροσώπους των χιλιάδων εργατοτεχνιτών και επαγγελματοβιοτεχνών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μετά από την κυριολεκτικά ...τρίλεπτη συνάντηση, που είχαν με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη και αυτή στην είσοδο του υπουργείου! Ο υπουργός δε δέχτηκε να αφιερώσει ούτε λεπτό παραπάνω προς τους εκπροσώπους των φορέων, δείχνοντας έτσι πολύ ...παραστατικά ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Ζώνη και πόσο λαμβάνεται υπόψη η κραυγή αγωνίας που υψώνουν οι χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτήν. Οι φορείς ζητούν συνάντηση εδώ και 10 μέρες με τον υπουργό, προκειμένου να τους δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Βενιζέλου, που ήρθε στο φως πρόσφατα αν και είναι δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τις 26 Οκτώβρη, με την οποία χαρακτηρίζεται η επισκευαστική βάση της Κυνοσούρας Σαλαμίνας ως αρχαιολογική ζώνη Α και σημαίνει για τη Ζώνη «λουκέτο».

«Δε μας μένει πλέον τίποτα άλλο, από το να δώσουμε τη δική μας δυναμική αγωνιστική απάντηση. Το κλείσιμο της Ζώνης θα το αποτρέψουμε», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνης Πουντίδης, και, όπως είπε, οι φορείς με όλες τους τις δυνάμεις θα ριχτούν στη μάχη για την προετοιμασία της κινητοποίησης που έχουν αποφασίσει για τις 28 Μάρτη, οπότε με πλωτά μέσα θα κλείσουν συμβολικά από τις 7 το πρωί και για τρεις ώρες την μπούκα του λιμανιού του Πειραιά. Εκτός από τα σωματεία των εργατοτεχνιτών, στην υπόθεση για τη σωτηρία της Ζώνης πρωτοστατούν όλες οι εργοδοτικές Ενώσεις, ο Δήμος Περάματος, τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Σαλαμίνας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σωματείο Πλοιοκτητών Επιβατηγών Πλοίων Πειραιά - Αγ. Γεωργίου - Γερμανικής Σκάλας - Ψυτάλλειας Αγ. Νικόλαος, η Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών - Πλοιοκτητών «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», Λάντζες Περάματος, Ενωση Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων και Πλοιοκτήτες Πλωτών Γερανών.

Σε δελτίο Τύπου, που έχουν εκδώσει από κοινού όλοι οι φορείς, ξεκαθαρίζουν ότι η κινητοποίηση της 28ης Μάρτη είναι προειδοποιητική. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους έμμεσα εμπλεκόμενους στην παραναυπηγική δραστηριότητα να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να λάβουν ενεργά μέρος στην υπεράσπιση του λιμανιού. Καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γι' αυτόν τον κοινό σκοπό, ανεξάρτητα αν για μια σειρά άλλα ζητήματα έχουμε διαφορετικές απόψεις ή τοποθετήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ