Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παιχνίδια «διαλόγου»

Αλλοθι στα πολιτικά κόμματα αναζητεί τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί να επικαλείται την ύπαρξη και «πολιτικού διαλόγου» για την προώθηση των αντιασφαλιστικών ανατροπών, ν' αποπροσανατολίσει για το πραγματικό περιεχόμενο των μέτρων και να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Στο τραπέζι του «διαλόγου» σπεύδει πρώτος ο «ΣΥΝ», που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του υπουργού Εργασίας, Δ. Ρέππα. Ετσι, σήμερα στα γραφεία του κόμματος, στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρός του, Ν. Κωνσταντόπουλος, θα δεχτεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να οριστεί και η συνάντηση με την ηγεσία της ΝΔ. Η ηγεσία του ΣΥΝ, πάντως, έδωσε από χτες δείγματα γραφής, όταν, μετά τη συνάντηση του Ν. Κωνσταντόπουλου με την ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αρκέστηκε να εκφράσει τη δυσπιστία του, όπως είπε, για τα μέτρα και ζήτησε να υιοθετηθούν οι προτάσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, για τις οποίες, βέβαια, τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ξεπουλημένες ηγεσίες έχουν δηλώσει ότι, ήδη, έχουν υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό!

Αντίθετα, δε θα προσέλθει στο «διάλογο» της κυβέρνησης, το ΚΚΕ. Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Δ. Ρέππας με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έγινε καθαρό ότι τα μέτρα απορρίπτονται από την εργατική τάξη και ως εκ τούτου το ΚΚΕ δεν αποδέχεται την πρόσκληση.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση συνεχίζει την εκστρατεία αποπροσανατολισμού και, μέσω διαρροών στον Τύπο, επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα και για το ζήτημα της χρηματοδότησης. Και ενώ τα δισεκατομμύρια άρχισαν να «πέφτουν βροχή» στις σελίδες του Τύπου, γίνεται φανερό ότι και εδώ θα επαναληφθεί το ίδιο σενάριο με τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της ΝΔ, που, ενώ εξασφάλισαν στην πράξη τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, η περίφημη τριμερής χρηματοδότηση έμεινε στα χαρτιά.

Μάλιστα, στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και η «λύση» της εσωτερικής χρηματοδότησης του συστήματος, από τις ίδιες τις εισφορές των εργαζομένων, όπως είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αγρότες. Πάντως, στην άτυπη κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου, που ορίστηκε για την Πέμπτη το πρωί, ίσως τελικά γίνουν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης και για το χρηματοδοτικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διάλογος» και μανούβρες(2008-01-13 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι έχουν τον πρώτο λόγο(2007-11-06 00:00:00.0)
Εργαλείο για την υποταγή των εργαζομένων(2007-10-14 00:00:00.0)
«Αριστερό» άλλοθι στην κυβέρνηση(2002-03-21 00:00:00.0)
Διάλογος «χωρίς προαπαιτούμενα»(2001-05-11 00:00:00.0)
Αποσυναρμολόγηση... στο παρά πέντε(1997-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ