Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στο ρυθμό της απεργίας τα συνδικάτα

Αποχώρηση από το διάλογο της απάτης ζητούν το ΕΚ Καρδίτσας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα

«Αγώνας συνεχής, μέχρι τη νίκη» είναι το σύνθημα των εργαζομένων της Θεσσαλίας, που δηλώνουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα διαμηνύουν την απαίτησή τους ν' αποχωρήσουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από το διάλογο της απάτης.

Και στους τέσσερις νομούς της περιοχής την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν μεγάλα συλλαλητήρια κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και συνεχίζεται ο αγωνιστικός αναβρασμός.

Στη Λάρισα προχωρούν οι προετοιμασίες για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο για τις 3 Απρίλη, με περιοδείες και συγκεντρώσεις ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες ενεργοποίησης των εργαζομένων.

Στον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης συμμετέχει ενεργά και το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του οποίου με επιστολή της προς την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι κακώς συμμετέχει σ' έναν τέτοιο διάλογο και ζητά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Μιλώντας στο «Ρ» ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος της ΔΑΚΕ, επισημαίνει: «Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ πρέπει να πάρει αποφάσεις για συλλαλητήρια, απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες για να αποτρέψει τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Ορόσημο και "φάρο" πρέπει να έχουμε την εντολή που μας έδωσαν πέρσι τον Απρίλη οι συνάδελφοί μας να μην πάμε σε προσχηματικούς διαλόγους ή διαλόγους από μηδενική βάση. Ζητάμε, λοιπόν, από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να προβεί σε ενέργειες για να διαφυλαχτούν, στο ακέραιο, τα συμφέροντα των συναδέλφων μας».

Και στην Καρδίτσα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου κήρυξε απεργία για τις αρχές Απρίλη. Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, τονίζει: «Δε συμφωνούμε με τη συνέχιση της συζήτησης γύρω από την Κοινωνική Ασφάλιση. Η τακτική της κυβέρνησης είναι η "σαλαμοποίηση" της συζήτησης στην προοπτική να χάσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, για να "περάσει" καλύτερα τα μέτρα από επικοινωνιακής πλευράς. Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας παίρνει πρωτοβουλίες, όπως αυτή για τη σύγκληση πανθεσσαλικής σύσκεψης των Εργατικών Κέντρων της περιοχής, με στόχο την από κοινού κινητοποίηση για το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ΓΣΕΕ πρέπει ν' αποχωρήσει από το διάλογο και να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για μια δίκαιη λύση, στην κατεύθυνση της προάσπισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Στη Μαγνησία οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος δίνουν καθημερινά το «παρών» τους στους χώρους δουλιάς για την ενημέρωση και το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων. Αύριο το πρωί, και ύστερα από τις έντονες πιέσεις της ΔΑΣ, συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Στη συνεδρίαση οι σύμβουλοι της ΔΑΣ θα προτείνουν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις αρχές του Απρίλη.

Ο Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Μαγνησίας, στέλεχος της ΔΑΣ, μιλώντας στο «Ρ» υπογραμμίζει: «Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της συσπείρωσης των εργαζομένων στον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καλούμε τους εργαζόμενους ν' απορρίψουν αγωνιστικά το σύνολο των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και ν' απαιτήσουν την αποχώρηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τον σικέ διάλογο, με τον οποίο συμφωνεί και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Δίνουμε τη μάχη για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, υιοθετώντας τις προτάσεις του ΠΑΜΕ».

Στη μάχη για την οργάνωση της ταξικής πάλης κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και στα Τρίκαλα. Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Δ. Αρμάγος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Τρικάλων, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση, πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, προχωρά στο ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης με "όχημα" το διάλογο της απάτης. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξεων, η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, η παράδοση των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο, η είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στην ασφάλιση, η εμπορευματοποίηση της υγείας είναι οι βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης. Συνένοχες σ' αυτή την πολιτική γίνονται και οι πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή τους σ' αυτό το διάλογο της απάτης, οι οποίες "βάζουν πλάτη" για να περάσουν τ' αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Σήμερα χρειάζεται ένας πανεργατικός ξεσηκωμός για την απόκρουση αυτής της πολιτικής και για τη διεκδίκηση λύσεων προς όφελος των εργαζομένων. Απαιτούμε την αποχώρηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο" και την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης για τις 3 Απρίλη, όπως ήδη έχουν κάνει τα ταξικά, προσανατολισμένα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ