Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Απεργούν για να 'χουν μεροκάματο

Στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση

Απεργούν σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή. Την απεργία έχουν κηρύξει τα αγωνιστικά σωματεία της Ζώνης, τα οποία καλούν τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Ταυτόχρονα, τα σωματεία έχουν ξεκαθαρίσει, με σχετικές αποφάσεις των διοικήσεών τους, ότι η απεργία αυτή αποτελεί την αρχή ενός νέου γύρου αγώνων, για να «μπλοκάρουν» την υπονομευτική, διαλυτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ, συνολικά στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας ώστε να ενισχυθούν τα ναυπηγεία των «ισχυρών» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακόμα, αυτή η απεργία αποτελεί και την απάντηση των εργατοτεχνιτών στις νέες εξαγγελίες προεκλογικού τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Πασχαλίδη, ο οποίος με τη σειρά του, κι όπως έχουν πράξει μέχρι τώρα όλοι οι προκάτοχοί του, σε κάθε προεκλογική περίοδο, δεσμεύτηκε για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ζώνης, χωρίς όμως να δώσει την παραμικρή δέσμευση στο κύριο αίτημα των εργατοτεχνιτών που είναι «δουλιά για όλους».

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν τα σωματεία είναι σαφέστατο και δίνει ανάσα τόσο στη Ζώνη όσο και σε όλη την οικονομική και παραγωγική ζωή της περιφέρειας του Πειραιά, αλλά και γενικότερα.

Απαιτούν το πρόγραμμα του υπουργείου Αιγαίου για την κατασκευή των δέκα ακτοπλοϊκών πλοίων να εκτελεστεί στη Ζώνη, όπως και το πρόγραμμα για την κατασκευή των τριακοσίων μεσογειακών φορτηγών πλοίων. Να τεθεί σε ισχύ ο νόμος για το Μητρώο Επιχειρήσεων, ο οποίος παραμένει αυθαίρετα με ευθύνη της κυβέρνησης ανενεργός από το 1998 που ψηφίστηκε, επιτρέποντας έτσι στους εργοδότες να επιβάλουν σε βάρος του κλάδου την πιο άγρια μορφή εκμετάλλευσης και να μετατρέπουν τα επισκευαζόμενα πλοία σε γκιλοτίνες. Απαιτούν ακόμα την ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους και την τακτική επιδότησή τους μέχρι να βρουν δουλιά. Την αναβάθμιση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου για τις συνθήκες εργασίας, μέτρα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού σύμφωνα με τις προτάσεις τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται ο αγώνας για την απομάκρυνσή της (2006-06-29 00:00:00.0)
Απεργία σωτηρίας στη Ζώνη (2002-09-25 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη για το επίδομα (2002-09-10 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια σε μια πολιτική που παραμένει καταστροφική (2002-06-13 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση! (2001-03-08 00:00:00.0)
Αγωνιστικές ...θερμοκρασίες στη Ζώνη (2000-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ