Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Ενάντια στην καρατόμηση δικαιωμάτων

Αντιδράσεις για αλλαγή ασφαλιστικού καθεστώτος στους εργαζόμενους επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα

Η είδηση ότι πρόκειται να φαλκιδευτούν ακόμα παραπέρα τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους, με την προωθούμενη επιλογή για ασφάλιση στον ΟΓΑ αντί του ΙΚΑ, αναστάτωσε τους εργαζόμενους σε αγροτικές επιχειρήσεις (πτηνοτροφία κλπ.), στην Εύβοια και προκάλεσε ανησυχία και αγανάκτηση. Ετσι, προκειμένου «να μην τους πιάσει η κυβέρνηση στον ύπνο», το Σωματείο Εργαζομένων στην «Κελαϊδίτης ΑΕ» ανέλαβε πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης. Με ανακοίνωσή της, η Τοπική Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ επισημαίνει πως η κυβέρνηση αφήνει να διαρρέει (για να μετρήσει αντιδράσεις) ότι προτίθεται να αλλάξει το ασφαλιστικό καθεστώς χιλιάδων εργαζομένων σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται με τον πρωτογενή τομέα. Η κυβέρνηση εξαργυρώνει «τα γραμμάτια» της ανταγωνιστικότητας της αύξησης της παραγωγικότητας και της περαιτέρω μείωσης του εργατικού κόστους και των εργοδοτικών εισφορών, για ν' αυξηθούν τα κέρδη των βιομηχάνων, τονίζεται.

Από την άλλη, η Τοπική Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ επιρρίπτει ευθύνες στη συμβιβασμένη και υποταγμένη πλειοψηφία του ΕΚ Εύβοιας, που ενώ γνωρίζει το πρόβλημα αναλίσκεται σε σημειώματα και επιστολές.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κάνουν πέρα αυτούς που δυσκολεύουν τη ζωή τους. Τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συντονίσουν τη δράση τους για να μην περάσουν τα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ