Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στα Προπύλαια σήμερα στις 10 το πρωί

Την ίδια ώρα σε μια σειρά άλλων πόλεων

Με μαζικούς, ενωτικούς, ταξικούς αγώνες απαντούν οι συνταξιούχοι της χώρας στη γενικευμένη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σε βάρος τους, επιβάλλοντάς τους άθλιους όρους διαβίωσης, άθλιες συντάξεις, ακρίβεια, κλπ. Ετσι, σήμερα οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν μαζικά σε περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις, με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιούνται οι παρακάτω συγκεντρώσεις: Αθήνα στα Προπύλαια στις 10 το πρωί (Αττική), Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Κεντρική - Δυτική Μακεδονία), Κομοτηνή 10 π.μ. στο ΕΚ (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη), Λάρισα 10 π.μ. στο ΕΚ (Θεσσαλία), Αρτα 10 π.μ. στο ΕΚ (Ηπειρος) και Πάτρα στις 10 π.μ. στο ΕΚ (Πελοπόννησος).

Οπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες, «μόνο ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων και των συνταξιούχων μπορεί να τους σταματήσει. Εχουμε τη δύναμη. Παράλληλα, πρέπει να πάρουν και την πολιτική απάντηση στις κάλπες που θα στηθούν σε λίγο».

Στους ΟΤΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής - που οργανώνει την παράσταση - στα σωματεία, στους συνδικαλιστές και στις επιτροπές αγώνα σε δήμους του Λεκανοπεδίου. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τα ΒΑΕ «είναι νομοσχέδιο αποχαρακτηρισμού κλάδων από τα ΒΑΕ» και έχει εισπρακτικό χαρακτήρα. Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να πάρουν την υπόθεση των προβλημάτων στα χέρια τους και να μην τα αφήσουν στις συμβιβασμένες και υποταγμένες πλειοψηφίες στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

  • Τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης του Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, προετοιμάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και καλεί σήμερα σε πλατιά σύσκεψη φορέων και συνδικαλιστών του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, εργατικών συνδικάτων και άλλων κοινωνικών οργανώσεων. Η σύσκεψη, που γίνεται με σκοπό τη συγκρότηση επιτροπής για τον αγωνιστικό γιορτασμό, θα γίνει στις 2 μ.μ., στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ενωσης Τυφλών (οδός Πειραιώς 4, 5ος όροφος). «Την 3η του Δεκέμβρη, υπογραμμίζει η ΣΕΑΑΝ, οι ανάπηροι δε θα είναι το ντεκόρ στις διάφορες προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης και των ομογάλακτών της, της λεγόμενης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Θα είναι στους δρόμους μαζί με τις αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις, παλεύοντας για τα δικαιώματά τους».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα της ΣΕΑΑΝ στο παναναπηρικό συλλαλητήριο (2016-11-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σήμερα και αύριο (2015-11-04 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις (2014-12-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα για την Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ (2014-12-03 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές (2012-10-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ