Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις

Στην παναττική στάση εργασίας που γίνεται αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αχαρνών 2, πλατεία Βάθης), όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα σωματεία του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων οργανισμών, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων τους, καλούν οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Σε ανακοίνωσή τους οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ τονίζουν: «Απέναντι στις απολύσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης. Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα».

Οι συνταξιούχοι

Σε νέα συγκέντρωση την Πέμπτη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, καλούν τους συνταξιούχους της Αττικής οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, θα προχωρήσουν σε πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Οι συνταξιούχοι απαιτούν να συναντηθούν με τον υπουργό, Γ. Βρούτση, που για οκτώ μήνες αρνείται να δεχτεί αντιπροσωπεία τους, αγνοώντας τις αλλεπάλληλες μαζικές κινητοποιήσεις τους.

Για το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καλούν σήμερα, Τρίτη, στις 10 π.μ., τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ Γ' και Δ' Διεύθυνση, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών Αθηνών. Η κινητοποίηση γίνεται με αιχμή την καταπάτηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και την καταλήστευση των Ταμείων, καθώς και μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή.

Για το Κέντρο Αποκατάστασης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη, 18 Δεκέμβρη, οργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και οι Λαϊκές Επιτροπές Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Διαμαρτύρονται για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης - πρώην ΕΙΑΑ - λόγω της υποχρηματοδότησης και της συνεχούς απαξίωσης του Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ