Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέχρι τις 21 Δεκέμβρη το Δώρο Χριστουγέννων

Μέχρι την 21η Δεκέμβρη πρέπει να καταβληθεί στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το Δώρο Χριστουγέννων. Το Δώρο αντιστοιχεί σε έναν μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Καταβάλλεται ολόκληρο στους εργαζόμενους που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή από την 1η Μάη μέχρι την 31η Δεκέμβρη. Τμήμα του ποσού αυτού δικαιούνται και οι εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν για όλο το προαναφερόμενο διάστημα. Στους ανέργους, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη. Την ίδια μέρα θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας.

Εκαναν το δώρο ...φιλοδώρημα

Την εργολαβική εταιρεία «Addit Value», μέσω της οποίας δουλεύουν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γρ. Σαράντης» στα Οινόφυτα, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Βοιωτίας - Εύβοιας και περιοχής Αυλώνα, για την άρνησή της να καταβάλει κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων.

«Σε επικοινωνία που είχαν οι συνάδελφοί μας με εκπρόσωπο της "Addit Value" για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων η απάντηση που έλαβαν είναι ότι το Δώρο καταβάλλεται μέσα στο ημερομίσθιό τους, που είναι κατά 1,5 ευρώ αυξημένο! Επίσης, ότι όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει, γιατί υπάρχουν "πολλά βιογραφικά" που ζητάνε θέση εργασίας!», καταγγέλλει το Συνδικάτο. Καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε τέτοιου είδους απειλές και να διεκδικήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ