Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Να δίνεται κανονικά στους μονογονείς

Η διακοπή του οικογενειακού επιδόματος από τους μονογονείς όταν ενηλικιωθούν τα παιδιά τους, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Κ. Σκανδαλίδη.

«Είναι γνωστό», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, στο δημόσιο, το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα τέκνων για τους μονογονείς (διαζευγμένους, χήρους, χήρες, άγαμους γονείς) παύουν να χορηγούνται με την ενηλικίωση των παιδιών τους για τα οποία έχουν την επιμέλεια».

Και συνεχίζουν: «Και για μεν το επίδομα τέκνων, είναι λογική αυτή η διακοπή. Ομως η διακοπή του οικογενειακού επιδόματος απ' αυτές τις κατηγορίες (συνεχίζεται η χορήγησή του μόνο για τους έγγαμους και ταυτόχρονα εν ζωή γονείς) είναι απαράδεκτη και δικαίως αγανακτούν οι εργαζόμενοι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Και αυτό γιατί - συνεχίζουν οι βουλευτές - ένα τέτοιο επίδομα επέχει και θέση κινήτρου για τη δημιουργία οικογένειας, αλλά και αποτελεί αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς της οικογένειας σε μια εποχή ιδιαίτερης κρίσης του δημογραφικού προβλήματος».

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την κυβέρνηση «αν η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος στις ως άνω περιπτώσεις είναι στις προθέσεις της και αν ναι, πότε και με ποιο τρόπο θα λύσει αυτό το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ