Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στις απολύσεις του Club Med

Την πρόθεση της τουριστικής επιχείρησης Club Med στην Κέρκυρα να κλείσει, απολύοντας 200 εποχιακά εργαζόμενους καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Η ΝΕ Κέρκυρας τονίζει πως αν κλείσει η επιχείρηση, όπως πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συνέπειες για τους 200 εργαζόμενους θα είναι τραγικές σε μια περίοδο, όπου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η ανεργία στην Κέρκυρα έχει αυξημένα ποσοστά. Η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε εποχιακά, μόνο κατά την τουριστική σεζόν.

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση της ΝΕ σημειώνει πως: «Δεν είναι η πρώτη φορά που μια επιχείρηση είτε κλείνει είτε μεταφέρεται αλλού. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ και η ΟΝΕ έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της "νόμιμης" ασύδοτης κίνησης του κεφαλαίου. Ενώ η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει αφήσει τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους απέναντι στους επιχειρηματίες και στα όποια σχέδιά τους, που μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος».

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ τους καλεί με τον ενωμένο αγώνα τους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, να απαιτήσουν την προστασία τους από την κυβέρνηση. Ο αγώνας σας, προστίθεται, αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με τη σημερινή πολιτική. Ετσι, καλούνται οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους και με την ψήφο τους στηρίζοντας το ΚΚΕ και καταδικάζοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Το ΚΚΕ ήταν και είναι αντίθετο στην πολιτική που γεννά την ανεργία και τη φτώχεια για τους εργαζόμενους, τον πλουτισμό και την ασυδοσία για τη μεγαλοεργοδοσία, επισημαίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιάκων, όπου βρίσκεται η τουριστική επιχείρηση Med club, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων. Στη συνεδρίαση του ΔΣ παραβρέθηκε και έκανε παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Γ. Κουλούρη και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, αντικείμενο δημαγωγίας έχουν γίνει οι απολύσεις των εργαζομένων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, από πολιτευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και τα δύο αυτά κόμματα, ενώ στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων -ιδιωτικοποιήσεων, ξεπουλήματος και των αντεργατικών μέτρων - προβάλλουν ως υπερασπιστές, δήθεν, των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα τα κόμματα του δικομματισμού καλλιεργούν αυταπάτες πως, τάχα, υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής του Μάαστριχτ. Της πολιτικής που προωθεί την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ