Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Συμβολική κατάληψη για το επίδομα

Νέα συγκέντρωση ανέργων σήμερα στο Πέραμα

Τη γροθιά τους υψώνουν και πάλι οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζοντας τον αγώνα τους για το μεροκάματο, για το χτύπημα της ανεργίας, για να αποκτήσει και πάλι ζωή η Ζώνη. Χτες το πρωί «εγκαινίασαν» το νέο γύρο των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων με συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Πειραιά, απαιτώντας να αρχίσει τώρα η καταβολή του έκτακτου εποχιακού επιδόματος, ύψους 250.000 δρχ., σε όλους τους ανέργους και παράλληλα να αποφασιστεί η τακτική επιδότησή τους μέχρι να βρουν δουλιά. Οι κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών θα συνεχιστούν σήμερα με συγκέντρωση των ανέργων στις 8 το πρωί στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, θα γίνει συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών όλων των ειδικοτήτων στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για να απαιτήσουν «δουλιά για όλους». Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχουν αποφασίσει από κοινού όλα τα σωματεία της Ζώνης, καθώς, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τη Ζώνη είναι εγκληματική, με αποτέλεσμα σήμερα, παρά τα ...«περιβόητα» μέτρα που εξήγγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί τον περασμένο Ιούνη, οι ναυπηγοεπισκευαστικές βάσεις Περάματος, Δραπετσώνας και ΔΕΗ να εμφανίζουν εικόνα ερήμωσης.

«Οι διοικήσεις των Σωματείων μας - αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - ξεσκεπάζουν με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Ζώνης και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανέχεια και στην εξαθλίωση έχοντας κάνει 5 και 10 μεροκάματα εδώ και 10-12 μήνες, εκατοντάδες μαγαζιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις μαραζώνουν και διαλύονται!». Ενώ καταγγέλλουν ότι την ίδια στιγμή που «σκοτώνουν» τη Ζώνη, οι ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά έχουν εξασφαλίσει δουλιά με κρατικές παραγγελίες για τουλάχιστον 15 χρόνια και επιδοτήσεις ύψους 45 δισ. δρχ.

Τα Σωματεία, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί πρέπει να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει! Ολοι μαζί πρέπει να παλέψουμε και να επιβάλουμε λύσεις σε όφελος του κλάδου», παραθέτουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο: Να δοθούν τώρα οι κατασκευές των δέκα πλοίων για τις άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας στη Ζώνη. Να δώσει τώρα πολιτική λύση η κυβέρνηση για κατασκευές της κατηγορίας των μεσογειακών πλοίων στα ναυπηγεία του Περάματος και της Σαλαμίνας. Να δοθεί άμεσα λύση για την προστασία των ανέργων με βάση τα αιτήματα των εργαζομένων. Για τη λειτουργία της Ζώνης απαιτούν: «Να δημιουργηθεί ο φορέας για την οργάνωση, χωροθέτηση, διαχείριση, και όχι κάποια εταιρία-"μαϊμού" ΑΕ με σκοπό να ροκανίσουν οι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης ό,τι μπορούν πριν τη διαλύσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ