Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Οι περικοπές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων και παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω των οικονομικών περικοπών στο ΝΑΤ, καθώς και δραστικές περικοπές προσωπικού, εντοπίζουν με Ερώτησή τους προς τον Γ. Ανωμερίτη, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, Π. Κοσιώνης και Στ. Σκοπελίτης, αναφερόμενοι στη λειτουργία του ΝΑΤ.

Οπως τονίζουν: «Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για περικοπή συνολικά του ποσού των 20 δισ. 364 εκατ. δρχ. από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) και το Κεφάλαιο Ασθενείας Ανεργίας Ναυτεργατών (ΚΑΑΝ), για το 2002, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Ταμείου, στην καταβολή των συντάξεων, αλλά και παραπέρα στην υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον "Οίκο του Ναύτου" προς τη ναυτεργατική οικογένεια».

Και συνεχίζουν: «Επίσης με τις δραστικές περικοπές του προσωπικού, το ΝΑΤ και όλες οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης και της υποβάθμισης είναι ότι ενώ προβλέπονται 348 περίπου οργανικές θέσεις υπαλλήλων, αυτή τη στιγμή απασχολούνται 164 διοικητικοί υπάλληλοι. Το γεγονός αυτό έχει σαν συνέπεια από τη μία την εντατικοποίηση της δουλιάς για τους υπαλλήλους και από την άλλη τη μεγάλη εισφοροδιαφυγή - εισφοροκλοπή από τους εφοπλιστές σε βάρος του ΝΑΤ, αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των διάφορων υποθέσεων του ταμείου. Συγκεκριμένα για την έκδοση των συντάξεων χρειάζονται 3-6 μήνες, για την έκδοση των επικουρικών συντάξεων 6-8 περίπου μήνες μετά την έκδοση της κύριας σύνταξης και για την καταβολή του εφάπαξ πάνω από ένα χρόνο».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν: Αν η κυβέρνηση θ' ανακαλέσει την απόφαση για περικοπή του παραπάνω ποσού, πότε θα προχωρήσει σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την είσπραξη των εισφορών προς τ' ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ