Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Δεύτερη μέρα της απεργίας τους

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 9.30 το πρωί στη Σίνα 16

Σημαντική για την κατεύθυνση και τη συνέχιση του αγώνα θα είναι η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων, στις 9.30 το πρωί στη Σίνα 16, κατά τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΟΤΟΕ. Χτες, η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, κυρίως όμως στις τράπεζες κρατικού ενδιαφέροντος, με την Εθνική να πρωτοστατεί σημειώνοντας ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ επιμένει στη συνολική στήριξη του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, με την εξαίρεση από αυτό των... τραπεζοϋπαλλήλων. Η τακτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού υπονομεύει ουσιαστικά τον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου και προκαλεί ακόμη περισσότερο, καθώς η ΟΤΟΕ εξαναγκάστηκε να παραδεχτεί μια ακόμη αρνητική συνέπεια, την οποία αμφισβητούσε μέχρι τώρα: Το νομοσχέδιο, εκτός των άλλων, μειώνει και τις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων που είναι ασφαλισμένοι στα ειδικά ταμεία.

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ο πραγματικός ρόλος της πλειοψηφίας, η οποία στη βάση του «κοινωνικού διαλόγου» στήριξε τις προπαγανδιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης και κράτησε τον κλάδο σε «αγωνιστική αδράνεια», μακριά από τον κοινό αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η ΟΤΟΕ έκανε λόγο για «συμφωνίες» σχετικά με το Ασφαλιστικό για τους τραπεζοϋπαλλήλους και τελικά καμία δέσμευση δεν έγινε πράξη. Το «έργο» όμως έχει ξαναπαιχτεί και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και όσοι συμπορεύονται μαζί τους δηλώνουν σήμερα δήθεν εξαπατημένοι.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της ΟΤΟΕ είναι η δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων για επικουρική σύνταξη, μετατροπή από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ των συμπληρωματικών Ταμείων τους και από την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων εξαρτούν την αποδοχή της ένταξης των ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι ταξικές δυνάμεις τόνισαν και στην προχτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, ότι το αίτημα πρέπει να είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου. Οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ Τραπεζοϋπαλλήλων υποστήριξαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή του κλάδου στην πανεργατική απεργία στις 18 του Ιούνη, ενώ κατήγγειλαν την τακτική της πλειοψηφίας. Τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης απευθύνονται στους εργαζόμενους με αυτές τις θέσεις προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη πίεση από τη βάση για τη συνέχιση του αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και στις μέχρι τώρα ρυθμίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαπλώνεται η αντιασφαλιστική ρύθμιση(2005-10-26 00:00:00.0)
Ουδέν νεότερο...(2005-03-23 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς(2005-02-15 00:00:00.0)
Ολοκληρωτική ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων(2005-02-11 00:00:00.0)
Στο πλευρό της κυβέρνησης οι «εργατοπατέρες»(2002-06-18 00:00:00.0)
Θα τους πετσοκόψουν με «διάλογο»(2001-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ